Tesla investeert 1 miljard euro in Giga Texas

dinsdag, 23 november 2021 22:26
Tesla investeert 1 miljard euro in Giga Texas

Om de Gigafactory in Austin, Texas klaar te krijgen voor het einde van 2021, investeert tesla 1,1 miljard dollar. Deze productiesite ontfermt zich aanvankelijk over de Model Y, maar zou in 2023 overschakelen op de Tesla Cybertruck.

Volgens documenten die zijn ingediend bij het Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR), is Tesla van plan ongeveer 1,1 miljard dollar, of bijna 1 miljard euro, uit te geven om de bouw van zijn fabriek in Austin, Texas te voltooien. Een productielocatie die verschillende productiecapaciteiten zal combineren en vóór 31 december operationeel zou moeten zijn.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.