Opel blikt terug op veelbewogen jaar 2021 op YouTube

woensdag, 22 december 2021 16:16
Opel blikt terug op veelbewogen jaar 2021 op YouTube
 • Hoogtepunt: wereldpremière van de volledig nieuwe Opel Astra
 • Verbazingwekkend: onthulling Opel Manta GSe ElektroMOD
 • Debuutseizoen: sterke start voor Opel Corsa-e Rally en ADAC Opel e-Rally Cup
 • E-offensief gaat door: nieuwe Mokka-e, Combo-e Life en Grandland Plug-in Hybrid
 • Elektrische bedrijfswagens: LCV-aanbod uitgebreid met Combo-e, Vivaro-e en Movano-e

Rüsselsheim. 2021 was een buitengewoon jaar voor Opel. Een jaar vol uitdagingen, maar ook boordevol energie. Ondanks de beperkingen vanwege de pandemie en het wereldwijde chiptekort ging Opels elektrificatie-offensief op volle kracht door. Opvallende designstatements zoals de nieuwe Opel Astra en de succesvolle Opel Mokka zijn hiervan zoal het bewijs, evenals de unieke conceptcar Manta GSe ElektroMOD. Opel klanten hebben nu keuze uit negen geëlektrificeerde modellen, terwijl de ‘Opel Greenovation’ verder gaat. Deze en nog meer hoogtepunten uit 2021 zijn te zien in de video Best of Opel 2021: Simply Electric! – een flitsende terugblik verpakt in iets meer dan zeventig seconden.

Gedurfd, puur en onconventioneel: Opel Mokka en Opel Mokka-e

De Opel Mokka, de eerste Opel met het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht en het volledig digitale Pure Panel, is gedurfd, puur en gewoonweg anders dan alles wat eraan voorafging. Dat werd weerspiegeld in de lanceringscampagne onder het motto ‘Less normal. More Mokka’, gevolgd door de wereldpremière ‘Less Normal Experience’. Voor het eerst organiseerde een autofabrikant een virtuele DJ-nacht. De nieuwe Opel Mokka werd een hit en de batterij-elektrische Mokka-e won het ‘Gouden Stuurwiel 2021’.

Emoties losmaken: unieke Opel Manta GSe ElektroMOD

‘Hit’ geldt ook voor een held uit een vervlogen tijdperk die dit jaar een glorieuze comeback maakte. De legendarische Opel Manta keerde namelijk terug als batterij-elektrische, emissievrije Manta GSe ElektroMOD (waarbij MOD staat voor moderne technologie en duurzame levensstijl en de afkorting van ‘modificatie’). Het is een conceptcar die emoties losmaakt en in het oog springt met fraaie details, zoals de Opel Pixel Vizor.

Liefhebbers en trouwe fans van Opel kunnen automobiele schatten van weleer oprakelen. Opel Classic biedt sinds de zomer virtuele themarondleidingen door een uitgebreide collectie van meer dan 120 jaar autoproductie en 159 jaar merkgeschiedenis, die 24/7 eenvoudig van achter de computer zijn te volgen.

Autosport zonder uitstoot: Opel Corsa-e Rally en ADAC Opel e-Rally Cup

Dit jaar vierde de ADAC Opel e-Rally Cup zijn debuutseizoen: ’s werelds eerste merkencup voor elektrische rallyauto’s. Met de Opel Corsa-e Rally, de rallyversie van de elektrische Opel Corsa-e, staat de ADAC Opel e-Rally Cup garant voor spannende, emissievrije autosport.

Zelfverzekerd, geëlektrificeerd, efficiënt: nieuwe Opel Astra maakt statement

Opel haalde de voorpagina’s met een dubbele première op 1 september. Uwe Hochgeschurtz gaf zijn eerste optreden als nieuwe CEO van Opel en presenteerde op zijn eerste werkdag de volledig nieuwe Opel Astra hatchback. De nieuwste generatie van de bestverkochte middenklasser heeft een verleidelijk design en zit boordevol innovaties. Voor het eerst is de Opel Astra ook geëlektrificeerd – al vanaf de marktintroductie als elektrische plug-in hybride en in 2023 als de batterij-elektrische Opel Astra-e.

Trouw aan het motto ‘detox to the max’ heeft het ontwikkelingsteam van de Opel Astra – waarvan de helft vrouw is – een waar designmeesterwerk gecreëerd. Zo brengt de nieuwe Opel Astra de nieuwste evolutie van de adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel-lichttechnologie naar de deze klasse. Ook in het interieur is een sprong in de tijd gemaakt. Met het volledig digitale Pure Panel behoren analoge instrumenten tot het verleden. In plaats daarvan zijn de functies in de cockpit van de nieuwe Opel Astra intuïtief te bedienen via extra brede touchscreens, net als bij een smartphone.

Ook de nieuwe Opel Grandland volgt de gedurfde en pure designfilosofie van het merk. Behalve verbrandingsmotoren is de SUV van Opel ook verkrijgbaar in twee plug-in hybridevarianten, met de Opel Vizor, een volledig digitale cockpit en tal van andere nieuwe technologieën. De innovaties gaan van Intelli-Lux LED® Pixel Light en Night Vision tot en met elektrische vierwielaandrijving. Een andere toevoeging aan Opels batterij-elektrische portfolio dit jaar is de Opel Combo-e Life, die voortaan zij-aan-zij schittert aan diens grote broer, de eveneens volledig elektrische Opel Zafira-e Life.

Intelligente ‘Greenovation’: Opels volledig elektrische bestelwagens

Met de Opel Combo-e, de Opel Vivaro-e (International Van of the Year 2021) en de Opel Movano-e profiteren bedrijfswagenklanten van Opels ‘Greenovation’ en is van elk model een batterij-elektrische versie leverbaar. Daarnaast maakte een innovatieve, door een waterstof-brandstofcel aangedreven bedrijfswagen zijn debuut: de Opel Vivaro-e HYDROGEN. Deze vooruitstrevende versie heeft slechts drie minuten nodig om waterstof bij te tanken, wat vergelijkbaar is met de tanktijd van een conventionele diesel- of benzineauto. Evengoed bedraagt het rijbereik van de Opel Vivaro-e HYDROGEN meer dan 400 kilometer (WLTP).

Goede voornemens voor 2022

Uiteraard zet Opel ook in 2022 in op elektrificatie. Onder meer met de nieuwe Opel Astra Sports Tourer, die zijn opwachting maakt als elektrische plug-in hybride. Het volledige modellengamma van Opel is tegen 2024 geëlektrificeerd en vanaf 2028 levert Opel uitsluitend nog batterij-elektrische voertuigen in Europa.

 

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

New Opel Astra Sports Tourer

Praktisch, stijlvol, sportief en ruim: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

 • Opels eerste stationwagon met de nieuwe expressieve Opel Vizor frontpartij en het digitale Pure Panel dashboard
 • Direct vanaf verkoopstart leverbaar in twee hybridevarianten
 • Praktische laadruimte met een inhoud van ruim 1.600 liter
 • Verstelbare Intelli-Space laadvloer biedt flexibele indeling van de laadruimte
 • Koplampen met IntelliLux Pixel LED-verlichting en 168 LED-elementen

Opel in recordtijd volledig elektrisch

 • Elektrisch aangedreven versie van elk model in 2024, volledig elektrisch automerk in Europa in 2028
 • Opel aanbod omvat nu al twaalf geëlektrificeerde versies
 • Elektrisch aanbod voor volledige reeks lichte bedrijfsvoertuigen, inclusief Opel Vivaro-e HYDROGEN met waterstof-technologie
 • Nieuwe Opel Manta met puur elektrische aandrijving komt halverwege dit decennium, opvolgers Crossland en Insignia ook batterij-elektrisch
 • Productie van krachtige batterijen in ACC giga-fabriek in Kaiserslautern vanaf 2025

Opel Astra begint een nieuw tijdperk: geëlektrificeerd, efficiënt, zelfverzekerd

 • Nieuwe Astra ook verkrijgbaar als plug-in hybride, volledig elektrische Opel Astra-e vanaf 2023
 • Gewaagd en puur design met Opel Vizor en optionele two-tone lakafwerking
 • Volledig digitale Pure Panel cockpit met twee HD-displays en intuitieve bediening
 • Nieuwste Intelli-Lux LED® Pixel Light met 168 LED-elementen
 • Diverse rijhulpsystemen voor maximale veiligheid en comfort
 • Ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen, optioneel leverbaar in leder of Alcantara
 • Nieuwe Opel Astra ontwikkeld en gebouwd in Rüsselsheim