Wat is de impact van de Tesla Passenger Play op de verkeersveiligheid

donderdag, 23 december 2021 21:04
Wat is de impact van de Tesla Passenger Play op de verkeersveiligheid

In de Verenigde Staten is de NHTSA een onderzoek gestart naar de Passenger Play-functie van Tesla, waarmee de zijpassagier tijdens het rijden spelletjes kan spelen op het centrale multimediascherm.

De Passanger Play-functie van Tesla waarmee je spelletjes kan spelen op het centrale scherm ligt onder vuur. De National Highway Traffic Safety Administration is een onderzoek gestart naar wat omschreven wordt als een toepassing die "de bestuurder afleidt en het risico op een ongeval vergroot". Passanger Play bestaat al langer, maar sinds december 2020 kan de zijpassagier die games ook al rijdende spelen. Maar hoe weet je dat het de passagier is die speelt, en niet de bestuurder zelf? Want de autonome rijfunctionaliteiten die Tesla aanbiedt, bieden de chauffeur de mogelijkheid zijn blik wat langer van de weg te houden en zelf te spelen. Althans, dat wordt dus nu onderzocht door de NHTSA. Want volgens de richtlijnen van het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid zouden "apparaten aan boord van een voertuig zo ontworpen moeten zijn dat ze niet door de bestuurder gebruikt kunnen worden om inherent afleidende, secondaire taken te vervullen tijdens het rijden".

 

Lees verder op : autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.