CES 2022 : CITROËN PRESENTEERT ZIJN INNOVATIEVE VISIE OP MOBILITEIT MET TWEE STERKE VOORSTELLEN, HET CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION CONCEPT EN CITROËN AMI

woensdag, 05 januari 2022 10:50
CES 2022 : CITROËN PRESENTEERT ZIJN INNOVATIEVE VISIE OP MOBILITEIT MET TWEE STERKE VOORSTELLEN, HET CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION CONCEPT EN CITROËN AMI
 • In het hart van de beleving van Stellantis, van 5 tot 8 januari, op de CES 2022 (Consumer Electronic Show) in Las Vegas, het niet te missen evenement voor elektronica, technologie en innovatie, presenteert Citroën met trots zijn visie op de mobiliteit van vandaag en morgen met twee krachtige innovaties: Citroën Skate en Citroën Ami.
 • Citroën heeft ervoor gekozen om de skate van zijn gedurfde autonome en gedeelde mobiliteitsconcept, Citroën Autonomous Mobility Vision, tentoon te stellen. Dit concept combineert een autonoom technologieplatform, de Citroën Skate, met pods gewijd aan verschillende diensten en gebruiksmogelijkheden, ontworpen door partners (lokale overheden, dienstverlenende bedrijven) en biedt gebruikers vervoer van het ene punt naar het andere in de stad, terwijl ze aan boord een unieke ervaring beleven. 
 • Ook de Citroën Ami zal in de schijnwerpers staan, in zijn ludieke en sportieve versie My Ami Pop. De toegankelijke, elektrische, ultracompacte en wendbare Ami, die beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit, vervolledigt ons gamma van elektrische voertuigen voor zowel privé- als professionele klanten. 

Het concept Citroën Autonomous Mobility Vision en de Citroën Ami maakten de reis naar Las Vegas om het CES-publiek te verrassen en te verleiden door de knowhow en de innovatie van Citroën voor te stellen om de huidige en toekomstige mobiliteitsuitdagingen aan te gaan.

 

Stedelijke mobiliteit verandert snel. Geconfronteerd met de uitdaging om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen, beperken grote steden de toegang tot de meest vervuilende voertuigen. Vandaar de absolute noodzaak om duurzame mobiliteitsoplossingen te bedenken die relevant zijn en aangepast aan de behoeften van de gebruikers, die schonere, veiligere en beter toegankelijke voertuigen willen.

 

Voor Citroën zou de mobiliteit van morgen schoon, gedeeld, autonoom en verbonden kunnen zijn. Het concept Citroën Autonomous Mobility Vision geeft perfect gestalte aan deze filosofie door reizen à la carte aan te bieden op basis van ervaringen en bijhorende diensten. U hoeft zich niet langer te concentreren op het besturen van een voertuig, Citroën geeft u de tijd om te genieten van uw ervaring tijdens uw reis.

 

De Ami maakt integraal deel uit van de elektrificatiestrategie van Citroën en heeft zijn plaats gevonden op de markt van de micro-mobiliteit door een nieuw segment te creëren: dat van de elektrische vierwieler met twee zitplaatsen, ultracompact, toegankelijk voor leeftijd en prijs, beschermend, een alternatief voor twee wielen en het openbaar vervoer. Hij is multifunctioneel en wordt binnen het gezin gedeeld wanneer tieners ermee instemmen hem aan hun ouders uit te lenen."Reizen is een integraal onderdeel van ons sociale en beroepsleven. Zozeer zelfs dat onze hele omgeving is opgebouwd rond vervoer. Het is van essentieel belang te anticiperen op de mobiliteitsbehoeften van morgen. Daarom vormen elektrische en autonome mobiliteit de kern van ons denken en onze technologische vooruitgang. Het nieuwe concept van de Citroën Autonomous Mobility Vision zou wel eens een nieuwe definitie kunnen geven van het stedelijk mobiliteitskader: gedeeld, elektrisch, autonoom en verbonden. 

Wat Ami betreft, dit kleine elektrische mobiliteitsfenomeen heeft sinds zijn lancering medio 2020 al meer dan 14.000 consumenten in Europa voor zich gewonnen en creëert een nieuw segment tussen twee wielen en de auto. Hij beantwoordt dus aan nieuwe behoeften en komt tegemoet aan een nieuwe generatie klanten die op zoek zijn naar mobiliteit en individuele vrijheid, met name tieners en jonge volwassenen". 

Vincent Cobée, CEO Citroën 

 

HET "CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION" CONCEPT IS EEN VOORBODE VAN DE GEDEELDE AUTONOME STEDELIJKE MOBILITEIT VAN MORGEN

 

Met het concept Citroën Autonomous Mobility Vision anticipeert Citroën op de stedelijke mobiliteitsbehoeften van morgen en stelt het zijn technologische knowhow ten dienste van het welzijn van de gebruikers, met respect voor het milieu en optimalisering van de verkeersomstandigheden in de stad.

 

Dit open-source autonome concept is bedoeld om de doorstroming van het verkeer in de stad op een inventieve manier te verbeteren en de gebruikers een originele en rustgevende ervaring te bieden waarbij ze zich gewoon moeten laten meevoeren. Om het stadsverkeer te optimaliseren, zal een vloot van autonome en onderling verbonden robots, de Citroën Skates, losgekoppeld van de capsules (pods) die ze vervoeren, rijden op speciale rijbanen die perfect geïntegreerd zijn in het stadslandschap. De skates fungeren als mobiliteitsvectoren waardoor de verschillende capsules, gecreëerd door verschillende dienstverlenende bedrijven, op hun platform kunnen worden geplaatst. Zo hebben gebruikers 24 uur per dag toegang tot de dienst van hun keuze, zoals genieten van een gezellige omgeving om een boek te lezen, een video te bekijken, naar muziek te luisteren onder het genot van een drankje, of te sporten terwijl ze zich verplaatsen.

 

Deze gedeelde autonome oplossing heeft vele voordelen. Hij helpt de congestie in grote steden te verlichten en hun koolstofvoetafdruk te verkleinen omdat hij elektrisch is, veelzijdig inzetbaar en veel minder duur dan een individueel autonoom voertuig.

 

De verspreiding van deze aanpak is dus gebaseerd op een optimaal gebruik van de middelen door te werken aan het hele ecosysteem: capsules, Citroën Skates, speciale rijstroken, vlootbeheer.CITROËN AMI, EEN UNIEK DUURZAAM MOBILITEITSOBJECT WAARVAN HET SUCCES ZICH OVER EUROPA VERSPREIDT

 

De Ami belichaamt perfect de waarden van Citroën: innovatie, een sterke interesse voor sociale kwesties en de wil om mobiliteit zonder CO2-uitstoot aan te bieden.

 

Dit object van micromobiliteit heeft een nieuw marktsegment gecreëerd dankzij zijn toegankelijkheid (vanaf 14 jaar in Frankrijk) en zijn prijs, zijn geringe afmetingen waardoor hij gemakkelijk te besturen en te parkeren is en twee personen naast elkaar kunnen worden vervoerd, zijn onbeperkte oplaadtijd in slechts drie uur via een eenvoudig stopcontact van 220V, zijn beschermende aspect (tegen schokken en slecht weer) en zijn innemende persoonlijkheid. 

 

De Citroën Ami is een echt populair fenomeen. Dit blijkt uit de zeer grote gemeenschap van fans die in slechts een paar maanden is opgebouwd, waarbij klanten zich uiten op sociale netwerken, beste praktijken uitwisselen of wedijveren om ideeën om hun Ami te personaliseren. Zijn succes in Europa heeft onze verwachtingen overtroffen: sinds zijn lancering werden al meer dan 14.000 bestellingen genoteerd en 80% van de klanten is nieuw bij Citroën. 

 

Het succes houdt ook verband met het hele nieuwe ecosysteem dat speciaal voor Ami is ontwikkeld, te beginnen met het volledig digitale traject dat de consument van ontdekking naar online aankoop tot thuislevering brengt, het thuis testen en de nieuwe distributiekanalen die onze 200 deelnemende Citroën concessiehouders aanvullen, zoals de 40 door Ami erkende Fnac en Darty winkels, of de klantenambassadeurs die dagelijks met hun Ami rijden, onze 50 "My Ami Superfans" die hun passie doorgeven aan al diegenen die geruststelling nodig hebben alvorens hun bestelling te valideren

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".

Voor de kerst kondigt Citroën de lancering aan van een nieuwe editie van de "My ami buggy" serie in 2023

 • Als reactie op het succes van de eerste editie zal aan het eind van het eerste trimester van 2023 een nieuwe beperkte oplage van 1.000 "My Ami Buggy" te koop worden aangeboden. De exemplaren zullen beschikbaar zijn in verschillende landen waar Ami op de markt is.
 • De wereldwijde verspreiding van "My Ami Buggy" bewijst het succes van Ami. Dankzij het concept dat eraan ten grondslag ligt en zijn toegankelijkheid heeft dit elektrische voertuig een revolutie teweeggebracht op het vlak van lokale mobiliteit: sinds de lancering eind 2020 werden er al 30.000 exemplaren verkocht in negen landen.
 • De commerciële roll-out van Ami wordt voortgezet - naar verwachting zal het in 2023 in Zwitserland en Malta en in de overzeese departementen van Frankrijk worden verkocht. De bovenstaande lijst is niet volledig, want andere landen staan eveneens op het punt zich bij hen aan te sluiten.
 • Afgelopen oktober werden kleine wijzigingen aangebracht aan de batterij van Ami, zodat deze nu beter functioneert bij koud weer. Dit heeft de klantenervaring verbeterd en nieuwe perspectieven geopend voor andere bestemmingen.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

 • Citroën OLI : het concept-manifest voor de eerste keer op een salon !
 • Citroën ë-C4 : succesmodel in het elektrische C-Hatchback segment
 • Citroën Nieuwe ë-C4 X : de uiterst comfortabele cross-coupé
 • Citroën Nieuwe C5 Aircross Plug-In Hybrid : présence en generositeit
 • Citroën Nieuwe C5 X Plug-In Hybrid : comfort met hoofdletter "C"
 • Citroën AMI : de "Ami" van de Belgen, een waar mobiliteitsfenomeen
 • Citroën C3 : het populairste model in België (*)
 • Citroën ë-Berlingo electric : geëlektrificeerde vrijetijdsbesteding
 • Citroën ë-Berlingo Van electric : gemoedsrust voor professionals (*)

(*) Deze modellen worden niet tentoongesteld op de Brussels Motor Show 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid. Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt een nieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën. Het nieuwe logo is moderner, grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanaf medio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerd worden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten, werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023. Deze verandering gaat gepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingen voor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".

Citroën versterkt zijn plug-in hybride aanbod: meer toegankelijkheid met een nieuwe 180 pk op de c5 aircross en een grotere actieradius op de c5 aircross en c5 x

 • Citroën biedt een nieuwe, meer toegankelijke plug-in hybride met een nieuwe versie op de C5 Aircross die de 150 pk (110 kW) PureTech benzinemotor combineert met een 81 kW sterke elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 180 pk.
 •  Deze versie is gebaseerd op een nieuwe generatie geoptimaliseerde 12,4 kWh batterij bestaande uit 84 cellen, waarmee tot 58 km kan worden afgelegd in de emissievrije elektrische modus.
 •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is een aanvulling op de Plug-In Hybrid versie 225 e-EAT8, waarvan de actieradius in elektrische modus met bijna 15% is toegenomen tot 64 km zonder CO2-uitstoot, zonder lawaai en zonder trillingen. Hij is gebaseerd op een nieuwe generatie 14,2 kWh batterij met 96 cellen. 
 •  Ook de C5 X Plug-In Hybrid 225 e-EAT8 ziet zijn actieradius met 15% toenemen tot 63 km dankzij een wijziging in het batterijbeheer. 
 •  Deze plug-in hybrides bieden een grote veelzijdigheid, met de mogelijkheid om dagelijks 100% elektrisch te rijden en te profiteren van de ondersteuning van de verbrandingsmotor voor langere ritten. Ze zorgen voor comfort en gemoedsrust met soepel en stil rijden en de mogelijkheid van toegang tot alle lage-emissiezones. 
 •  Ze profiteren van de diensten van het Citroën Citizen Services®-programma, zoals de PHEV Plug-in Reminder om serener en verantwoordelijker te rijden.
 •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is te bestellen vanaf € 44.180 (prijs incl. BTW).