Kia sluit het jaar af met positieve cijfers.

donderdag, 06 januari 2022 17:00
Kia sluit het jaar af met positieve cijfers.

De sector beleeft geen hoogdagen, zoveel is duidelijk, maar niettegenstaande deze realiteit is Kia er in geslaagd om voor het derde jaar op rij zijn markt-aandeel te vergroten. 2,7% Bedroeg het aandeel in 2019, 3% werd het in 2020, en in 2021 steeg het door tot 3,5%. Dat is in drie jaar tijd een toename met 23%.

Kia was afgelopen jaar het enige niet-premium merk in de Belgische top 15 van de inschrijvingen dat een stijging wist te noteren t.o.v. 2020 (13.347 vs. 12.776).
De bestsellers binnen het gamma waren met name Sportage, gevolgd door Ceed en Stonic. De in oktober gelanceerde EV6, die voor het eerst Kia’s nieuwe merkfilosofie en designtaal belichaamt, doet het overigens ook bijzonder goed en zal, naast de nieuwe Sportage, beslist een van de smaakmakers worden en daarenboven, samen met de nieuwe Niro die in de loop van 2022 gelanceerd wordt, de groei op de fleetmarkt verder versnellen.

Doet Kia het best goed op de private markt – waar het afgelopen jaar de 7de plaats innam in de ranking van nieuw ingeschreven voertuigen – dan is er beslist nog groeipotentieel op de zakelijke markt. Afgelopen jaar steeg de fleetverkoop met 17 % en die trend zal zich allicht versneld doorzetten, temeer daar het merk de weg gevonden heeft naar een aantal grote spelers op de markt. (x)

Kia is een pionier in e-mobiliteit, het gamma telt vandaag niet minder dan 10 geëlektrificeerde modellen, perfect afgestemd op de diverse gebruikersbehoeften en stuk voor stuk met een voordelige TCO (total cost of ownership), gaande van mild hybrid, over hybrid en plug-in hybrid tot full electric. Het maakt toptechnologie aan een aanvaardbare prijs toegankelijker voor een grotere groep gebruikers, zowel zakelijk als privaat.

Marc Van den Kerkhof (Managing Director Kia Belgium): “Wij bieden een zeer breed scala van aandrijfsystemen aan, inbegrepen full electric. Bij Kia kan de klant vrij kiezen in functie van zijn of haar mobiliteitsprofiel, alle mogelijkheden zijn voorhanden. Op die manier zijn wij erin geslaagd een ruimer en gediversifieerder publiek aan te spreken én onze positie op de fleetmarkt te versterken. Daardoor beschikken wij over een ideale uitgangsbasis om nieuwe stappen vooruit te zetten op de Belgische markt. Ook wereldwijd zette Kia overigens een

(x) resultaten tot eind november
positief resultaat neer, er werden globaal 2,78 miljoen Kia’s verkocht, een stijging van 6,5% tov 2020.”

De vooruitzichten zijn inderdaad positief. Met onder meer de nieuwe Sportage, die in Europa en voor Europa geproduceerd wordt en u ook beschikbaar is als hybrid en plug-in hybrid, zet Kia eens te meer een concurrentieel product in de markt dat naar alle verwachtingen zijn rol als volumemodel zal waarmaken.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.