De Fiat New 500 op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas

donderdag, 06 januari 2022 17:02
De Fiat New 500 op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas
 • De Fiat New 500 is in zijn versies 3+1 en New (500)RED te zien in de "Electrification Zone" op de stand van Stellantis.
 • Het Italiaanse merk speelt zijn rol binnen de Groep door zijn meest emblematische en technologische model voor te stellen: de volledig elektrische New 500, die eenvoudige en leuke mobiliteit voor iedereen illustreert, een nieuw idee van de "dolce vita".
 • Geavanceerde elektrificatie, cockpittechnologie, autonomie en connectiviteit zijn tastbare voorbeelden van de overgang van Stellantis naar een hoogtechnologisch bedrijf voor duurzame mobiliteit.

Het Italiaanse icoon, in zijn twee versies, New 500 3+1 en New (500)RED , is te zien in het elektrificatiegedeelte, een van de vier op de stand van Stellantis op CES. CES® 2022, dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari, is 's werelds belangrijkste technologie-evenement en de ideale omgeving om de huidige capaciteiten van Stellantis te tonen en vooruit te lopen op de toekomst van elektrificatie, cabine technologie, autonomie en connectiviteit.

En het Italiaanse merk speelt zijn rol binnen de groep door zijn meest iconische en hoogtechnologische model voor te stellen: het vlaggenschip van FIAT. De volledig elektrische New 500 is ontworpen voor het volgende decennium en om te voldoen aan de behoeften van elektrische mobiliteit in de steden van de toekomst.

De New 500 is een echte mijlpaal in het elektrificatieproces van FIAT: het meest iconische en populaire model van FIAT is een volledig nieuwe, volledig elektrische auto geworden. Over de hele wereld is de 500 het toonbeeld van de Italiaanse auto: mooi, met een klassiek design, een kunstwerk, een inspiratiebron. In één woord: een icoon.

De New 500 wordt volledig ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Turijn, Italië, waar hij het levenslicht zag en het best verkochte BEV-model van het bedrijf werd. Bovendien is de New 500 een echt wereldwijd icoon, verkrijgbaar in Europa, Israël en Brazilië, met een lancering in Japan gepland voor 2022.

De kleine nieuwe FIAT EV heeft de "conventionele" barrières van de elektrische auto geslecht: de actieradius (tot 320 km WLTP, oplopend tot 460 km alleen al in de stadscyclus), de oplaadtijden (standaard 85 kW Fastcharge) en het gebruiksgemak ("Tech it Easy"). De New 500 is de eerste stadsauto die kan profiteren van autonoom rijden op niveau 2. Hij is ook verkrijgbaar in drie verschillende carrosserievarianten: sedan, cabriolet en 3+1. Dankzij het nieuwe Uconnect infotainmentsysteem van de vijfde generatie is de NIEUWE 500 altijd verbonden. Met het geavanceerde "Hey FIAT" spraakherkenningssysteem kunt u tegen de auto praten door simpelweg de woorden "Hey FIAT" uit te spreken.

De New 500 3+1 is de meest veelzijdige van de New 500's, met een unieke 'magische deur' die de toegang voor passagiers vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat alles wat nodig is op de achterbank kan worden gelegd. Deze "magische deur" integreert zich harmonieus in de structuur van de auto, zonder het design of de afmetingen te wijzigen, die die van een wendbare stadsauto blijven. Integendeel, het gebruiksgemak wordt er exponentieel door vergroot, zodat passagiers gemakkelijk bij de achterbank kunnen en volumineuze voorwerpen gemakkelijk kunnen worden ingeladen. Een andere mogelijkheid is dat de middenstijl - waarop de voordeur gewoonlijk scharniert - volledig in de derde deur is geïntegreerd, waardoor een grote toegangsruimte vrijkomt wanneer de deur wordt geopend.

De New (500)RED is "Made for the Planet, Made for its People" en heeft een duidelijke missie om het milieu en de mensen te beschermen: hij is elektrisch, respecteert het milieu en draagt bij tot een duurzamere toekomst. Deze missie gaat nu nog verder met (RED) aan boord. De New (500)RED is 100 procent elektrisch, waarmee hij zijn bijdrage levert aan de strijd tegen vervuiling; het is ook een auto met een belangrijke

ethische inhoud dankzij een partnerschap met (RED) - de organisatie opgericht door Bono en Bobby Shriver, die zich al meer dan 15 jaar inzet voor de strijd tegen pandemieën.

Samen met de merken Jeep en Ram heeft FIAT toegezegd om de komende drie jaar minstens 4 miljoen dollar te doneren om het werk van het Wereldfonds in de strijd tegen pandemieën wereldwijd te steunen. De NEW (500)RED is ook de ideale ambassadeur om deze boodschap naar de Verenigde Staten te brengen, dankzij zijn aanwezigheid op CES.  

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

De Fiat New 500E ontvangt de "Best Car Award 2021" van De Autogids in de categorie kleine elektrische auto

 • De Fiat New 500E heeft een prijs gekregen van het Belgische automagazine De Autogids.
 • In de categorie van kleine elektrische auto's werd hij bekroond met de "Best Car Award 2021".
 • Gesterkt door de stemmen van de lezers van het bekende Belgische magazine, wordt de Fiat New 500E gewaardeerd voor zijn technische kwaliteiten, zijn keuze uit verschillende koetswerkvarianten en zijn iconisch design.

De Fiat New 500 3+1 is ideaal voor stadsgebruik en combineert glamour en typisch Italiaans design met verbazingwekkende functionaliteit.

 • Met de lancering van de New 500 3+1, de meest veelzijdige New 500, omvat het Fiat New 500-gamma, naast de berline- en cabrioversie, voortaan een derde koetswerkvariant.
 • Een derde "deurtje" dat het verschil maakt in het dagelijks gebruik.
 • Twee actieradiusopties beschikbaar: meer dan 180 km en tot 320 km (volgens de WLTP-cyclus), met de mogelijkheid om tot 460 km in de stad te rijden.
 • Een hightech en connected auto: UConnect 5 met 10,25" touchscreen, WiFi-hotspot of Alexa beschikbaar op de Fiat New 500-reeks.
 • De Fiat New 500 3+1 is te zien in een nieuwe reeks foto's genomen aan het Maritiem Station van Brussel, de nieuwe emblematische locatie van Tour&Taxis in Brussel.
 • De Fiat New 500 is niet zomaar een elektrische auto. Fiat heeft een echt ecosysteem rond dit model ontworpen, wat getuigt van zijn milieu-ambitie.

Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP

• De Nieuwe 500, Fiat's eerste auto die volledig elektrisch en alleen elektrisch is, heeft een Green NCAP-beoordeling van 5 sterren gekregen
• Bereikt door het behalen van topscores in alle tests
• In 2021 is de Nieuwe 500 de eerste auto die 10/10 behaalt in de Green NCAP Energy Efficiency Index

“Shop & Charge”: a “refill of benefits” is coming for New 500 customers at Carrefour retail outlets

• A one-off in Italy, the project kicks off, promoted by Fiat, Carrefour and Be Charge, and featuring the full-electric New Fiat 500.
• The scheme involves the gradual installation of electric charging points at 135 Carrefour retail outlets in Italy, the first 60 of which are already operational.
• For New 500 customers: charging at discounted rates and exclusive benefits when buying Carrefour-branded organic products and sustainably produced food.
• Expected to be involved is the Fiat sales network, due to organize test drives and product placement at Carrefour retail outlets in Italy taking part in the initiative, which will take on a New 500 theme for the scheme.

De 64e verjaardag van de 500 wordt gevierd met het debuut van de New 500 in het eerste land buiten Europa: Israël

• Een speciale verjaardag voor de legendarische "Cinquino": zijn derde generatie, elektrisch en enkel elektrisch, zet zijn eerste stappen buiten Europa en maakt zijn debuut in Israël.
• Olivier François, CEO van Fiat en CMO van Stellantis, nam deel aan de presentatie - die vandaag in Tel Aviv plaatsvond - met een inspirerende videoboodschap vanaf het dak van Lingotto, dat nu de hoogste hangende tuin van Europa is geworden.
• De New 500 is de best verkochte elektrische stadsauto in 10 Europese landen en haalt in nog eens 7 landen een podiumplaats.