HET GEHEIM VAN DS AUTOMOBILES GEPRESENTEERD OP DE CES IN LAS VEGAS

zaterdag, 08 januari 2022 12:07
HET GEHEIM VAN DS AUTOMOBILES GEPRESENTEERD OP DE CES IN LAS VEGAS
  • Het merk DS Automobiles zet zich volledig in voor de energietransitie in de autowereld en is daarom aanwezig op de Consumer Electronics Show in Las Vegas van 5 tot 8 januari 2022. 
  • Op de stand van Stellantis zal DS Automobiles zijn DS E-TENSE FE21 eenzitter tentoonstellen die deelneemt aan het wereldkampioenschap Formule E, als een geheim van de winnende elektrificatie van het merk.
  • De deelname van DS Automobiles aan het wereldkampioenschap Formule E dient als testlaboratorium voor de ontwikkeling van zijn 100% elektrische modellen, met name op het vlak van software.
  • DS Automobiles profiteert van zijn deelname aan deze wedstrijd om de vruchten van zijn innovaties over te dragen op zijn productievoertuigen. Het bedrijf versnelt zijn strategie voor elektrificatie en zal vanaf 2024 nieuwe, uitsluitend 100% elektrische creaties voorstellen.

Sinds zijn oprichting heeft DS Automobiles elektrificatie een centrale plaats gegeven in zijn strategie met een 100% geëlektrificeerd gamma dat vanaf 2019 op de markt komt. Dankzij de DS 3 CROSSBACK E-TENSE 100% elektrisch, de DS 4 E-TENSE, de DS 7 CROSSBACK E-TENSE en de DS 9 E-TENSE oplaadbare hybrides van 225 tot 360 pk, worden alle DS aangeboden met geëlektrificeerde motoren.

In 2020 en de eerste helft van 2021 is DS Automobiles het toonaangevende multi-energiemerk in Europa met de laagste gemiddelde CO2-uitstoot (100,2 gram/km volgens de WLTP-cyclus in 2021), dankzij zijn geëlektrificeerde gamma (34% van de inschrijvingen wereldwijd).

Deze offensieve strategie is gericht op technologische efficiëntie, dynamiek en raffinement. Het zorgt ook voor een vlotte mobiliteit in het licht van de verscherpte regelgeving inzake autogebruik, vooral in stadscentra.

Als eerste premiumfabrikant in de Formule E is DS Automobiles het enige merk dat de titels voor teams en coureurs twee keer op rij heeft gewonnen. DS Automobiles heeft zijn verbintenis al verlengd tot 2026 en begint tegelijkertijd met de ontwikkeling van een nieuwe generatie eenzitters, die krachtiger en efficiënter zullen zijn. Dit technologisch laboratorium zal het mogelijk maken de produktiemodellen verder te ontwikkelen.

Op de Stellantis-stand op de Consumer Electronics Show toont DS Automobiles de DS E-TENSE FE21, de eenzitsracer die deelneemt aan het wereldkampioenschap Formule E en bestuurd wordt door de kampioenen Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa. 

Met twee constructeurstitels, twee coureurstitels, veertien overwinningen, zeventien pole positions en zevenendertig podiumplaatsen in drieënzeventig races heeft DS Automobiles geprofiteerd van het onderzoek en het succes van zijn sportteams tijdens de ontwikkeling van zijn geëlektrificeerde modellen. Aangezien de concurrentie altijd voorloopt op de produktie van produktiemodellen, hebben de mannen en vrouwen van DS Automobiles kunnen putten uit de ervaring die zij hebben opgedaan bij de verovering van titels, zowel wat betreft de keuze van materialen en het ontwerp van onderdelen, als wat betreft de deskundigheid op het gebied van software. Deze deskundigheid wordt nu al overgedragen op de productiemodellen voor energiebeheer, met een geoptimaliseerd verbruik en de mogelijkheid om energie terug te winnen tijdens vertragingsfasen. De 100% elektrische motorsport opent de weg naar innovatie en het geheim van de versnelde technologische ontwikkelingen van DS Automobiles. Het merk is dus het speerpunt van Stellantis op het gebied van elektrificatie en softwarebeheer.

Vanaf 2024 zullen alle nieuwe creaties van het merk uitsluitend 100% elektrisch zijn. Ook de toekomstige modellen bieden de concurrentie de allernieuwste technologie en een uitzonderlijk raffinement, dankzij de perfecte aanpassing van de technische elementen aan de wensen van de klanten van DS Automobiles.

Dit is het tweede optreden van DS Automobiles op de CES in Las Vegas. In 2017 namen de DSV-03-coureurs deel aan een virtuele Formule E-race die werd georganiseerd in het kader van de Consumer Electronics Show.

BELANGRIJK :

  • DS Automobiles stelt zijn DS E-TENSE FE21 Formule E eenzitter tentoon op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.
  • De betrokkenheid van DS Automobiles bij de Formule E dient als laboratorium voor de ontwikkeling van zijn 100% elektrische modellen, met name voor het softwaregedeelte.
  • DS Automobiles zal vanaf 2024 exclusief nieuwe 100% elektrische creaties lanceren.