e-RIFTER EN e-TRAVELLER: PEUGEOT FOCUST VOOR ZIJN PEOPLE MOVERS OP PURE ELEKTRISCHE VERSIES

maandag, 10 januari 2022 09:24
e-RIFTER EN e-TRAVELLER: PEUGEOT FOCUST VOOR ZIJN PEOPLE MOVERS OP PURE ELEKTRISCHE VERSIES

PEUGEOT versnelt zijn elektrificatie en focust vanaf januari 2022 in Europa zijn People Mover-aanbod – de compacte Rifter en de middelgrote Traveller/Expert Combi – uitsluitend op puur elektrische voertuigen. Professionals, bedrijven en gezinnen profiteren van het beste van de elektrische technologie van PEUGEOT om hun klanten, partners en dierbaren in het grootste comfort te vervoeren zonder uitstoot, geen geluid, geen trillingen, geen geur en zonder schakelen.

 “PEUGEOT loopt nu al voorop in elektrische mobiliteit: 75% van onze personenauto’s en 100% van onze bedrijfswagens zijn al leverbaar met een elektrische aandrijflijn. In 2021 werd één op zes door PEUGEOT verkochte auto in Europa geëlektrificeerd en in november was dit één op de vijf verkochte elektrische PEUGEOT auto's. Dit toont aan dat we bij PEUGEOT het juiste aanbod hebben voor onze klanten en dat de vraag naar elektrische voertuigen constant snel groeit”, zegt Linda JACKSON, CEO van het merk PEUGEOT

Met ruimte voor 5 of maximaal 7 passagiers is de PEUGEOT e-Rifter uitgerust met een elektromotor van 100 kW/136 pk en een lithium-ionbatterij van 50 kWh die een bereik van 280 km mogelijk maakt (volgens de WLTP-cyclus).

De PEUGEOT e-Traveller is verkrijgbaar in drie carrosserielengtes en met keuze uit twee accu's van 50 en 75 kWh die de elektromotor van 100 kW/136 pk aandrijven, waardoor het mogelijk is om tot 9 personen comfortabel te vervoeren met een bereik tot 330 km (75 kWh batterij, WLTP-cyclus). Voor klanten die een eenvoudigere People Mover met vergelijkbare capaciteit nodig hebben, maakt de PEUGEOT e-Expert gedeelde elektrische mobiliteit nog toegankelijker. 

Om de shuttle sneller te laten draaien of om langere afstanden te vergemakkelijken, kan de 50 kWh-batterij van alle PEUGEOT wagens in slechts 30 minuten tot 80% worden opgeladen aan een openbaar DC-snellaadstation.

Bij PEUGEOT neemt elektrificatie de vorm aan van zowel plug-in hybride technologie - in de SUV 3008 of de topklasse 508 sedan en SW - als pure batterijgebaseerde configuraties - zoals in de e-Rifter en e-Traveller, maar ook in de e-208 en e-2008.

 

De nieuwe 308, die net op de markt kwam, zal de eerste PEUGEOT zijn die het volledige scala aan geëlektrificeerde technologieën zal tonen: plug-in hybride versies, die al beschikbaar zijn vanaf de lancering, en volledig elektrische batterijversies die al in 2023 geleverd zullen worden voor beide carrosserieën: de sedan en de SW.

 

PEUGEOT werkt ook aan de volgende generatie elektrificatie: in december 2021 kwam de allereerste e-EXPERT Hydrogen met plug-in brandstofceltechnologie van de band. De e-EXPERT Hydrogen is gebaseerd op de e-EXPERT die werd verkozen tot "Internationale bestelwagen van het jaar 2021" en beschikt over een brandstofcelsysteem in combinatie met vier waterstoftanks en een plug-in batterij. Met waterstoftechnologie met brandstofcellen kan een elektrisch voertuig in slechts 3 minuten worden opgeladen bij een waterstoftankstation. De actieradius van het voertuig is 400 kilometer (onder WLTP-goedkeuring).

 

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

Automotive Group: gegarandeerd de beste deal!

De beste deal? Die garanderen wij jou nog steeds bij Automotive Group. Deze maand profiteer je nog naast superstraffe salonvoorwaarden op het gehele gamma Peugeot en Citroën ook van onze geen euro te veel garantie.

PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR: ULTIEM DESIGN

Veel meer dan een racewagen, is de PEUGEOT 9x8 nu al een iconisch object, een esthetische en technische revolutie, een ultiem designavontuur. Matthias Hossann, PEUGEOT Design Director, heeft hem in een brutalistische architectuur geplaatst voordat hij in 2022 de Endurance races aanvat. Dit was een kans voor de mode- en supercarfotograaf Agnieszka Doroszewicz om te spelen met het licht en de contrasten van het beton. Haar foto's zijn een metafoor voor de 24 uur van Le Mans, een mythische race waarin het licht verandert naarmate de uren verstrijken.

UITNODIGING ELECTRIC DAYS

Door het grote succes van onze vorige Electric Days, organiseren wij zowel in Roeselare als in Waregem nieuwe Electric days tijdens de maand januari!

Productie Peugeot e-Expert Hydrogen gestart

Peugeot is begonnen met de productie van zijn allereerste waterstofmodel... dat tegelijk kan worden opgeladen zoals een gewone EV. Het gaat om de bestelwagen e-Expert Hydrogen. Het eerste exemplaar wordt geleverd aan een dochteronderneming van Michelin.

Auto van het jaar 2022: de nieuwe PEUGEOT 308 is finalist

Auto van het jaar 2022: de nieuwe PEUGEOT 308 is finalist

Op 29 november selecteerden de 61 leden van de jury van de Europese auto van het jaar (COTY), die 23 landen van het continent vertegenwoordigden, de nieuwe PEUGEOT 308 Berline en SW uit de 39 kandidaten om zich bij de lijst van zeven kanshebbers voor de eindoverwinning te voegen. Dit is de 5e keer in 9 jaar dat een PEUGEOT-model tot de finalisten behoort