Subaru STI E-RA Concept is de Japanse VW ID.R

vrijdag, 14 januari 2022 12:15
Subaru STI E-RA Concept is de Japanse VW ID.R

Subaru STI heeft zijn visie op de motorsport van de nabije toekomst gepresenteerd in de vorm van de E-RA Concept, een 1.088 pk sterke elektrische racer die ook echt rondjes zal rijden op de Nürburgring.

Subaru Tecnica International (STI), de sporttak van de Japanse constructeur, is ook bezig met het bestuderen hoe de motorsport er zal uitzien in een koolstofneutrale vorm. Deze E-RA Concept moet daar alvast een voorproefje van geven. Het is een compacte racewagen met stijltrekken van Subaru, zonder echt gebaseerd te zijn op een huidig model.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
subaru

Gerelateerde items (op tag)

Partnership Subaru Benelux en Electricea

Zaventem/Lauwe 12 januari 2022: Met het oog op de lancering van de nieuwe Subaru Solterra EV later dit jaar, wordt tijdens de perspresentatie ook de samenwerking tussen Subaru Benelux en Electricea  aangekondigd. De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subaru Solterra dealers, in België,  Nederland en Luxemburg, voorziet van een laadstation op de dealerlocatie, maar ook de ondersteuning van  de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing bij hun klanten.

Subaru’s eerste volledig elektrische auto SOLTERRA maakt werelddebuut

Tijdens de ontwikkeling van de SOLTERRA, de eerste BEV van het merk dat wereldwijd wordt gelanceerd, heeft Subaru de nadruk gelegd op het overtreffen van de klantverwachtingen van een BEV en er een praktisch voertuig van gemaakt zodat klanten er comfortabel en vol vertrouwen voor kunnen kiezen, omdat de auto de hoeksteen van Subaru’s toekomstige BEV’s zal zijn. Tegelijkertijd zet Subaru, omdat het een Subaru SUV is, in op het maken van een auto die bestaande Subaru-klanten het gevoel biedt dat het een echte Subaru is.

Subaru werkt aan elektrische SUV voor Europa

Subaru kondigt de komst van een volledig elektrisch model aan dat wordt ontwikkeld door Toyota en bedoeld is voor de Europese markt. De constructeur wil dus nog even doorgaan op ons continent.

Subaru Impreza: nu ook als e-Boxer

Subaru neemt de Impreza onder handen. Het koetswerk en het interieur krijgen enkele retouches, maar het grote nieuws schuilt onder de motorkap: de Impreza is er voortaan ook als hybride e-Boxer.