Partnership Subaru Benelux en Electricea

maandag, 17 januari 2022 18:49
Partnership Subaru Benelux en Electricea

Zaventem/Lauwe 12 januari 2022: Met het oog op de lancering van de nieuwe Subaru Solterra EV later dit jaar, wordt tijdens de perspresentatie ook de samenwerking tussen Subaru Benelux en Electricea  aangekondigd. De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subaru Solterra dealers, in België,  Nederland en Luxemburg, voorziet van een laadstation op de dealerlocatie, maar ook de ondersteuning van  de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing bij hun klanten.

“De Subaru Solterra is de eerste volledig elektrische auto van het merk en hierdoor komt er veel  nieuwe informatie af op de dealers” zegt Manager After-Sales Belux, Bernard De Feyter. “Het gaat niet alleen  om nieuwe technieken op het voertuig zelf, zoals de batterij- en aandrijftechniek, maar ook de laadtechiek en  de voorwaarden om veilig en optimaal te kunnen opladen”. Percy Schotel, Manager After-Sales Benelux vult  aan: “Voor de laadoplossingen zijn we op zoek gegaan naar een goede en betrouwbare partner, met  ervaring en vertegenwoordiging in de Benelux. Hierdoor kan ons eigen netwerk zich concentreren op de  verkoop van de Solterra en voor de laadoplossing volledig leunen op die partner”. 

Subaru Benelux is niet over één nacht ijs gegaan en heeft meerdere marktpartijen benaderd om een  mogelijke samenwerking te bespreken. “De werkwijze en referenties van Electricea spraken ons enorm aan”  vervolgt Percy Schotel zijn betoog “en de reactiviteit en bedrijfscultuur van Electricea sluit goed aan bij die  van het Subaru netwerk”. Bernard De Feyter beaamt dat: “na het eerste gesprek hadden we al een goed  gevoel bij Electricea en het gevoel werd daarna versterkt door de voortvarendheid en het gegeven advies,  wat uiteindelijk heeft geleid tot deze samenwerking”. 

“Na de eerste oriënterende gesprekken hebben we diverse presentaties gegeven aan de directie en  sales en after-sales teams van Subaru” zegt Roel Keunen, Sales Manager Electricea Nederland. “Hierna is alles  heel snel gegaan, mede ook omdat dealers een laadoplossing nodig hadden en de marktintroductie van de  volledig elektrische Solterra gepland stond. We hadden ook vrij snel door dat onze organisatiestructuur en - 

cultuur goed aansluit bij de Subaru dealers in de Benelux” vult Dirk Vancauwenbergh, Sales Manager  Electricea Belux, aan. 

Primair biedt Electricea haar eigen laadstations aan, welke standaard geschikt zijn voor 22kW  laadvermogen en voorzien van een MID-gecertificeerde kWh-meter, communicatiemiddelen, zoals Wifi, LAN 

en LTE en RFID-lezer. Maar indien nodig kan Electricea ook andere laadoplossingen bieden, wanneer deze  beter aansluiten bij de wensen/eisen van de klant. “Door de merkonafhankelijkheid heeft Electricea altijd een  passende oplossing voor de Subaru dealers en hun klanten. Bovendien kunnen we onze kennis inzetten voor  het training en ondersteuning.” zegt Jean-Philippe Herman, CEO NV Johan Herman, waar onder ander  Electricea onderdeel van uitmaakt, desgevraagd. “We zijn dan ook blij dat een merk als Subaru die  meerwaarde van Electricea als partner heeft herkend. We kijken uit naar de samenwerking, niet alleen voor  de Solterra, maar ook alle toekomstige elektrische modellen”. 

“Het advies om, indien mogelijk, altijd een 3 fasig laadstation te installeren, voorzien van moderne  communicatiemiddelen en ondersteuning op afstand, via een eigen beheerportaal en supportdesk, heeft ons  overtuigd” zegt Percy Schotel, “want daardoor worden dealers en klanten voorzien van een  toekomstbestendige laadoplossing”. “Maar daarnaast biedt Electricea laadpassen met een zeer brede  dekking en beschikken zij over een Benelux dekkend netwerk van installateurs. Daarmee is Electricea voor ons  de partner die onze dealers en klanten volledig kan ontzorgen op het gebied van laadoplossingen” merkt  Bernard De Feyter tot slot op. 

Getagged onder:
subaru

Gerelateerde items (op tag)

Subaru kondigt vier nieuwe volledige elektrische SUV'S aan

EV-productie wordt opgevoerd naar 400.000 eenheden
Subaru Corporation heeft zijn geconsolideerde financiële resultaten voor het afgelopen boekjaar gepubliceerd, inclusief de toekomstplannen voor volledig elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat tegen eind 2026 vier volledig elektrische SUV-modellen leverbaar zullen zijn.

Subaru op het 100e Autosalon van Brussel

  • Voorstelling Solterra MY2024
  • Lancering XV "Pure Plus"
  • Lancering Forester "Premium Black"
  • Lancering Outback "50 Yr AWD Edition"
  • Subaru 360 en 50 jaar All-Wheel Drive
  • Ongeziene Saloncondities