Het merk RENAULT zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren en gaat de uitdaging van elektrificatie aan

maandag, 17 januari 2022 18:51
Het merk RENAULT zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren en gaat de uitdaging van elektrificatie aan
  • Renault zet zijn groei voort op de elektrische markt en versterkt zijn positie in Europa. Het E-Tech-gamma (elektrische voertuigen en hybride* aandrijflijnen) vertegenwoordigt nu 30% van de personenwagens die Renault in Europa verkocht in 2021 (tegenover 17% in 2020).
    • In Europa staat Renault op de 3de plaats in het segment van de elektrische voertuigen en ZOE op de 2de plaats
    • De verkoop van elektrische voertuigen van Renault bedraagt 14%, op een EV-markt die in Europa 10% vertegenwoordigt.
    • Renault is ook in Frankrijk marktleider op het vlak van geëlektrificeerde modellen (elektrische voertuigen + hybrides)
    • Het succes van de E-Tech-technologie draagt bij tot de sterke cijfers.

 

  • Renault hanteert een selectief commercieel beleid dat groei bevordert in de segmenten die waarde creëren: 
    • In het 2de semester van 2021 steeg de verkoop aan particulieren met 10 punten (tegenover het 1ste semester van 2021) tot 50%.
    • De herovering van het C-segment ging goed van start met meer dan 60.000 bestellingen voor Renault Arkana in Europa, waarvan 42.000 verkochte exemplaren sinds de lancering in juni 2021. De innovatieve E-Tech-technologie, goed voor 56% van zijn verkoopmix, blijft klanten verleiden en tevreden stellen.

 

  • Renault bevestigt zijn globale merkstrategie:
    • Het marktaandeel buiten Europa vertegenwoordigt nu 44% van de verkoop van de autoconstructeur (+2 punten t.o.v. 2020) en er ligt nu meer nadruk op winst.
    • Renault herwint zijn leiderspositie op de Europese markt voor bedrijfsvoertuigen (marktaandeel van 15,7% exclusief pick-ups) dankzij de geslaagde lancering van de modellen Express Van en Kangoo Van.
    • De gloednieuwe Kangoo Van werd verkozen tot “International Van of the Year 2022”

 

  • Renault zal kunnen profiteren van deze solide en performante basis die in 2021 werd gelegd om zijn groei op het vlak van elektrificatie en het C-segment te versnellen dankzij twee belangrijke lanceringen: Mégane E-Tech Electric en Austral, die in 2022 worden gelanceerd.

Renault bevestigt zijn snelle overstap naar elektrische wagens 

Renault bevestigt zijn snelle overstap naar elektrische wagens met een indrukwekkende groei van zijn volume elektrische voertuigen en hybrides, goed voor +52% van de verkoop van personenwagens in Europa. In 2021 vertegenwoordigde het E-Tech-gamma 30% van de Europese verkoop van personenwagens van Renault op een geëlektrificeerde markt die 26% van de MAM bedraagt.

In Europa staat Renault in de top drie voor elektrische voertuigen in Frankrijk (marktleider), Italië (2de) en Duitsland (3de).

 

De in 2012 gelanceerde Renault ZOE behoudt zijn sterke leiderspositie in het segment van de elektrische voertuigen in Frankrijk en staat op de 2de plaats in Europa.

Wat de verkoopmix van hybride personenwagens betreft, blijft Renault sterk presteren: Clio 19%, Captur 24% en Arkana 56%. 

 

Optimalisering van de mix 

Gezien de aanhoudende gevolgen van de COVID-19-pandemie en het tekort aan onderdelen heeft Renault een selectief verkoopbeleid uitgewerkt. De wereldwijde verkoop bedroeg 1.751.089 exemplaren (-6,7% t.o.v. 2020), goed voor een marktaandeel van 4,7% (-0,6% t.o.v. 2020, MAM exclusief China en Noord-Amerika). In Europa behaalde Renault met 984.784 exemplaren een marktaandeel van 7,1% (-0,7 punt). 

 

In 2021 werkte Renault een strategie uit om zijn mix van kanalen en prijzen te optimaliseren. De mix van verkoop aan particulieren steeg met +10 punten tussen het 1ste semester (40%) en het 2de semester (50%), met een hogere netto-opbrengst per voertuig.

 

Renault concentreerde zich op de vooruitgang van zijn mix van kanalen door zich te baseren op een strategie van “waarde boven volume”. Deze evolutie, die begon voor de door de pandemie veroorzaakte voorraadtekorten, maakt een verbetering mogelijk van de verhouding tussen prijs en mix. De netto-opbrengst per voertuig, die stijgt, plukt de vruchten van twee sterke troeven van het merk: de verkoop van de technologische E-Tech-mix in combinatie met de bestellingen van hoge uitrustingsniveaus met Arkana RS Line, goed voor 49% van de bestellingen in Europa en een mix van de verkoop van de uitvoeringen Intens en RS Line, samen goed voor 86% van de mix.

 

Ook de herovering van het C-segment is veelbelovend, dankzij de gloednieuwe Renault Arkana. Sinds zijn Europese lancering in juni werden er in Europa meer dan 60.000 exemplaren van besteld, waarvan 56% als E-Tech-versie. De verkoop van personenwagens in het C-segment steeg van 22% naar 25%. 

 

Renault: een wereldwijd merk

Het marktaandeel buiten Europa vertegenwoordigt nu 44% van de verkoop van de autoconstructeur (+2 punten t.o.v. 2020) en er ligt nu meer nadruk op winst. De lancering van Nieuwe Renault Duster draagt bij tot het succes van onze strategie, met een hoog verkoopvolume: 41.000 exemplaren in Rusland (+31% t.o.v. 2020), 22.000 in Brazilië (+15% t.o.v. 2020), 6.200 in Mexico (+55% t.o.v. 2020) en 9.100 in Colombia (+34% t.o.v. 2020). 

 

In India was de gloednieuwe Renault Kiger een succes met 29.000 verkochte exemplaren. Hij vertegenwoordigt nu al 30% van de verkoop van Renault en bevestigt de strategie om het gamma op deze markt op te waarderen.

 

Ook op de bedrijfsvoertuigenmarkt is Renault Europees marktleider met tal van geslaagde lanceringen. Onze klanten beschikken voortaan over een volledig nieuw gamma bedrijfsvoertuigen: Express Van, Kangoo Van en Trafic. De organisatie International Van of the Year heeft de gloednieuwe Kangoo Van bekroond met de prestigieuze titel van ‘2022 Van of the Year’. Deze erkenning bevestigt de soliditeit van de afdeling Bedrijfsvoertuigen bij Renault.

 

In Europa bedroeg het marktaandeel van lichte bedrijfsvoertuigen 15,7% (+1 punt t.o.v. 2020, exclusief pick-ups). Renault staat op de 1ste plaats in het segment van de kleine bestelwagens en op de 2de plaats in het segment van de middelgrote/grote bestelwagens.

 

In Frankrijk blijft Renault de onbetwiste leider op het vlak van lichte bedrijfsvoertuigen met 124.700 verkochte voertuigen en een marktaandeel van 28,8% dankzij zijn drie bestverkochte voertuigen: Renault Master, Renault Trafic en Renault Kangoo Van. 



Fabrice Cambolive, Directeur Verkoop en Operaties van het merk Renault, besluit:

“Ik wil onze commerciële partners en verkoopteams bedanken voor deze indrukwekkende resultaten, ondanks moeilijke omstandigheden. Renault wist 1 verkoop op 3 te realiseren voor E-Tech en 1 verkoop op 2 aan particulieren. Renault profiteert van deze goede resultaten in 2021 om zijn positieve traject te bestendigen en zich in 2022 opnieuw te positioneren in het C-segment door voort te bouwen op de lancering van de gloednieuwe Mégane E-Tech Electric en de gloednieuwe Austral. We kijken naar 2022 met de ambitie om vooruit te gaan, gesterkt door de coherentie van onze productportfolio en onze commerciële aanpak. ”

*Inclusief hybrides (HEV) en plug-inhybrides (PHEV), exclusief microhybrides (MHEV).

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.