CITROËN C1 STOPGEZET: AMI EN C3 BIEDEN EEN ALTERNATIEF AANGEPAST AAN DE NIEUWE MOBILITEITSUITDAGINGEN

zaterdag, 29 januari 2022 17:18
CITROËN C1 STOPGEZET: AMI EN C3 BIEDEN EEN ALTERNATIEF AANGEPAST AAN DE NIEUWE MOBILITEITSUITDAGINGEN
  • Citroën maakt zich op om de aflevering te vieren van de laatste Citroën C1 die in de Tsjechische fabriek van Kolin wordt geproduceerd. Sinds 2005 zijn er bijna 1,2 miljoen C1's geproduceerd tot groot genoegen van de klanten die zich hebben laten verleiden door de frisheid van zijn stijl, zijn wendbaarheid en zijn veelzijdigheid.
  • Citroën past zich zo aan de maatschappelijke veranderingen aan, die worden gekenmerkt door een sterke toename van het stadsverkeer en een versnelling van de energietransitie. 
  • Het merk blijft trouw aan zijn streven om een betaalbare mobiliteitsoplossing aan te bieden die optimaal is afgestemd op individuele behoeften:  

* Voor microtrips in stedelijke en voorstedelijke gebieden en in kleine en middelgrote steden is er de Citroën Ami, een 100% elektrische, toegankelijke en gebruiksvriendelijke auto.

* Voor klanten die op zoek zijn naar meer veelzijdigheid, ruimte, praktische aspecten en uitrusting is er de Citroën C3, die vooral aantrekkelijk is in de speciale C3 You! - serie.

EINDE PRODUCTIE CITROEN C1

 

Als belangrijke speler in het segment van de kleine stadsauto's die voor nieuwe mobiliteitsuitdagingen staan, loopt de productie van de Citroën C1 ten einde met de aflevering van het allerlaatste exemplar uit de fabriek van Kolin in de Tsjechische Republiek.  De evolutie van het verkeer in de stadscentra en de wens om een uiterst toegankelijk elektrisch voertuig aan te bieden dat beantwoordt aan de behoeften van deze nieuwe stedelijke mobiliteit, hebben Citroën ertoe aangezet om zijn aanbod te heroriënteren naar een innoverende oplossing:  Citroën Ami. Tegelijkertijd zullen buiten deze beperkte gebieden klanten die op zoek zijn naar meer ruimte en veelzijdigheid, zonder daarbij in te boeten aan wendbaarheid en een aantrekkelijke prijspositionering, hun gading vinden in de C3, die vooral aantrekkelijk is in zijn C3 You!-versie.

 

Sinds 2005 bracht de Citroën C1 zijn frisse look naar de stad en wist zo bijna 1,2 miljoen klanten te verleiden. Met zijn onweerstaanbare, ietwat ondeugende uiterlijk kon hij het stadsverkeer gemakkelijk aan met zijn 3,46 m lengte, waardoor hij wendbaar was en gemakkelijk kon worden geparkeerd. De C1, die in 2014 werd gerestyled, heeft zich aangepast aan de eisen van zijn klanten door beschikbaar te zijn in versies met 3 en 5 deuren en door in zijn Airscape-versie een elektrisch schuifdak aan te bieden om met de wind in de haren van de stad te genieten. Eenvoudig en gemakkelijk om mee te leven, C1 paste perfect in deze tijd. Het was uitgerust met een 7" touchscreen tablet met een Mirror Screen functie waarmee de belangrijkste functies van de smartphone konden worden gedupliceerd. De C1 hield graag vast aan de persoonlijkheid van zijn eigenaar en bood een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden, zoals drie dakkleuren voor een tweekleurig effect.  Het was een waar trendy mode-object, dat in speciale series werd geproduceerd met bijvoorbeeld uitvoeringen gerealisserd in samenwerking met Jean Charles de Castelbajac of het tijdschrift Elle. Hij kreeg ook een avontuurlijke look met de Urban Ride speciale serie.



CITROEN AMI: EEN INNOVATIEF ANTWOORD OP DE UITDAGINGEN VAN DE STEDELIJKE MOBILITEIT

 

De Citroën Ami is een populair fenomeen. Het is een innoverende concrete oplossing die door Citroën werd ontwikkeld om 100% elektrische, ultrabetaalbare en milieuvriendelijke mobiliteit aan te bieden. Dit micro-mobiliteitsobject heeft voor een echte doorbraak op de markt gezorgd dankzij zijn toegankelijkheid en zijn prijs. Zijn sterke karakter wordt ondersteund door een resoluut originele look, ver verwijderd van de klassieke autocodes, wat hem een innemende persoonlijkheid geeft. Ontworpen voor micro-trips en om het leven van zijn gebruikers te vereenvoudigen, heeft hij een kleine afmeting van 2,41 m waardoor hij gemakkelijk te besturen en te parkeren is. Hij maakt het mogelijk twee personen comfortable naast elkaar te vervoeren, in een stabiel, ruim en beschermend interieur. Met Ami is elektriciteit kinderspel. Hij laadt zonder beperkingen in slechts 3 uur op in een stopcontact van 220V.

 

Het succes hangt ook samen met het volledige ecosysteem dat specifiek voor Ami werd ontwikkeld, te beginnen met zijn volledig digitale traject dat de consument helpt bij de ontdekking van het model tot online aankoop, thuisaflevering en via nieuwe distributiekanalen die de deelnemende Citroën-dealers aanvullen, zoals een selectie van Fnac-winkels die door Ami zijn erkend.



CITROEN C3 YOU ! : HET IDEALE COMPROMIS

 

De Citroën C3 YOU! speciale reeks zal u zeker overtuigen door zijn originaliteit, zijn praktisch karakter en zijn sereniteit achter het stuur. Hij is gebaseerd op de C3 Live en behoudt alle kenmerken en kwaliteiten van de veelzijdige berline. Hij kan dus voldoen aan de behoeften van klanten die van zijn wendbaarheid en comfort kunnen profiteren om dagelijks min of meer lange ritten te maken, en die ook in staat zijn lange reizen te maken.

 

C3 YOU! biedt alle nuttige en essentiële uitrusting voor een geslaagde reis, zoals het MP3-audiosysteem, airconditioning, elektrisch verwarmde spiegels, cruise control en lane departure warning. Het voegt esthetische elementen toe zoals de mistlichten die worden geaccentueerd door witte omlijstingen, gecombineerd met witte graphics die zijn verbonden met de spiegelkappen en het achterpaneel. C3 YOU! combineert dus het nuttige met het aangename en onderscheidt zich door zijn prijs-kwaliteitverhouding, die C1-klanten zal aanspreken die hun budget in de hand willen houden.

 

De Citroën C3 YOU is in België verkrijgbaar vanaf €15.585 inclusief BTW.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".