MY AMI CARGO : AL HET VERNUFT VAN AMI MET EEN LAADVOLUME ONTWORPEN VOOR DE EMISSIELOZE MICROMOBILITEIT VAN PROFESSIONALS

zaterdag, 12 februari 2022 17:16
MY AMI CARGO : AL HET VERNUFT VAN AMI MET EEN LAADVOLUME ONTWORPEN VOOR DE EMISSIELOZE MICROMOBILITEIT VAN PROFESSIONALS
  • Citroën blijft steeds innoveren voor professionelen met de lancering van My Ami Cargo, een innoverende elektrische transportoplossing vol trucs die alle voordelen van de Ami combineert met een totaal laadvolume van meer dan 400 liter en een nuttig laadvermogen van 140 kg dankzij een geoptimaliseerde, modulaire ruimte op de plaats van de passagierszetel.
  • Dit nieuwe geëlektrificeerde aanbod is een praktisch en modern antwoord op de nieuwe mobiliteitsuitdagingen waarmee lokale dienstverlenende bedrijven, bezorgers, winkeliers, ambachtslieden, zelfstandigen, lokale overheden en administraties, en industriëlen worden geconfronteerd. 
  • My Ami Cargo combineert laadcapaciteit, 'mobile office' functionaliteit en de voordelen van elektriciteit: geen CO2-uitstoot voor schone mobiliteit en vrije toegang tot beperkte gebieden, gemakkelijk opladen in slechts 3 uur via een standaard stopcontact, gemoedsrust gekoppeld aan elektrisch rijden, en kostenbeheersing. Voor 400 euro meer dan de Ami Ami-versie biedt hij meer bescherming tegen schokken en slecht weer en een beter laadvermogen dan een 2- of 3-wieler, en is hij wendbaarder dan een bedrijfsvoertuig uit een hoger segment dankzij zijn ultracompactheid en wendbaarheid.

De Ami familie groeit met de komst van de bedrijfsvariant, My Ami Cargo, een innovatieve economische oplossing op de markt, elektrisch, ultracompact en ontworpen om te voldoen aan de nieuwe behoeften van professionals, van het bezorgen van kleine pakjes over korte afstanden, in stedelijke gebieden tot verplaatsingen binnen het bedrijf.

 

"My Ami Cargo biedt een ingenieus antwoord op de nieuwe uitdagingen voor professionals die voorwerpen moeten vervoeren in een slim, functioneel, elektrisch en zuinig voertuig. Hij biedt een praktisch en modulair laadvolume, terwijl hij profiteert van een elektrische, wendbare en veilige mobiliteitsoplossing met een uniek karakter. Het is een voertuig dat een concrete oplossing biedt voor "last mile delivery", met name voor kleine pakjes, waarvan het aantal de laatste maanden exponentieel is toegenomen. My Ami Cargo heeft een reëel commercieel potentieel, zoals blijkt uit de veelbelovende eerste contacten die met talrijke commerciële partners zijn gelegd.  Dit aanbod is een aanvulling op het gamma bedrijfsvoertuigen van Citroën, waarvan elke versie voortaan een geëlektrificeerde versie biedt”.

Laurence Hansen – Directrice Produit et Stratégie Citroën



DE OPLOSSING OM IN TE SPELEN OP DE NIEUWE BEHOEFTEN VAN DE PROFESSIONALS

De beperkingen van het stadsverkeer, de behoefte aan een emissievrije oplossing en de sterke groei van de behoefte aan pakketbezorging zijn allemaal factoren die Citroën ertoe hebben aangezet om My Ami Cargo te ontwikkelen, een utilitaire versie van de Ami. Het is de ideale oplossing, elektrisch, gemakkelijk te hanteren, praktisch en economisch, die de vakmensen gemoedsrust biedt bij de organisatie van hun werk met een oplossing die tot nu toe niet bestond.  

 

In My Ami Cargo heeft Citroën een modulaire laadruimte gecreëerd naast de bestuurderszetel, zodat pakjes, post, gereedschap en allerhande voorwerpen in alle veiligheid kunnen worden vervoerd. My Ami Cargo biedt functionele opslag, gecombineerd met de voordelen van elektrische aandrijving. Hij biedt meer bescherming dan een twee- of driewieler en is wendbaarder dan een bedrijfsvoertuig in een hoger segment dankzij zijn ultracompactheid en wendbaarheid.

 

My Ami Cargo is een antwoord op het toenemende aantal bezorgactiviteiten in de stad, met name door de groei van e-commerce en thuiscatering. Het is ook een nuttige oplossing voor tal van andere toepassingen: die van plaatselijke dienstverlenende bedrijven (loodgieters, elektriciens of slotenmakers, thuiskappers, bedrijven voor persoonlijke begeleiding, enz.), vrije beroepen zoals verpleegkundigen, of zelfs administraties, plaatselijke overheden en verenigingen. My Ami Cargo is ook bedoeld voor industriële vestigingen waar sommige werknemers meerdere keren van de ene structuur naar de andere reizen om documenten, gereedschap, klein materiaal, enz. over te brengen, en voor infrastructuren voor vrijetijdsbesteding of toerisme, zoals campings, die elke dag een aanzienlijk aantal "vlooiensprongetjes" maken om hun klanten te informeren of te helpen.



MEER VOLUME IN EEN ZEER COMPACT FORMAAT

De Ami in zijn versie voor particulieren is verrassend ruim van binnen. Dit is nog steeds een van de essentiële kenmerken van My Ami Cargo, ingenieus "klein aan de buitenkant en groot aan de binnenkant". My Ami Cargo behoudt de atypische Ami look die op het eerste gezicht sympathie opwekt. Het interieur is waar het allemaal gebeurt, met de passagiersruimte die wordt omgebouwd tot een opbergruimte van 260 liter met een laadvermogen van 140 kg, gerealiseerd door de passagiersstoel te vervangen door een modulaire en beschermde box die bestaat uit 7 polypropyleen panelen:



  • De verticale scheidingswand scheidt de bestuurdersruimte van de laadruimte. Hij is zo geplaatst dat er voldoende ruimte is en dat de gebruiker beschermd is tegen zijn lading en met hetzelfde gemak kan rijden als in de standaarduitvoering van de Ami. Het ontwerp volgde de functie. Een verzonken vorm in de scheidingswand biedt de bestuurder voldoende ruimte om de handrem te bedienen zonder te worden gehinderd. De hoogte is zodanig gekalibreerd dat hij onder de carrosserielijn blijft en dus een zichtbaarheid van 360° behoudt om de veiligheid te garanderen.
  • De modulaire tablet, die als afdekking fungeert en een gewicht van 40 kg kan dragen, is aan de bovenkant bevestigd om er een echt mobiel kantoor van te maken. Er is een uitsparing op A4-formaat gemaakt voor documenten zoals een afleveringsbon, een orderboek of een digitaal tablet. En er is een inkeping in de achterkant gemaakt om voorwerpen op deze steun te houden. Hij kan naar de bestuurder toe worden geheven voor een betere toegang tot de opbergruimte van buitenaf, of naar de passagiersdeur toe worden geheven om de inhoud van de box gemakkelijk rechtstreeks vanuit de bestuurdersstoel te kunnen bereiken. De tablet kan ook worden weggeklapt om spullen op te bergen die hoger zijn dan de opbergruimte en kan dan gemakkelijk achter de zitting worden geplaatst.
  • De vlakke vloer kan op twee niveaus worden ingesteld. Het kan verticaal worden opgeheven en vergrendeld zonder de laadruimte te belemmeren, of worden neergelaten in een horizontale positie op één lijn met de achtervloer van het voertuig. In deze laatste stand kunnen langere voorwerpen worden vervoerd, dankzij een nuttige lengte van meer dan 1,20 m. Voor het vastzetten van de meest breekbare voorwerpen zijn er doorgangen voor spanners of riemen.
  • Aan de achterkant is een apart gesloten opbergvak ontworpen voor spullen die moeten worden vastgezet, zoals een smartphone of een zonnebril. Een knop wordt gebruikt om het bovenste gedeelte te openen.



My Ami Cargo een nuttig volume van meer dan 400 liter.

"Afgeleid van de versie bestemd voor particulieren, maakt My Ami Cargo het mogelijk om het idee te behouden dat aan de basis lag van het ontwerp van Ami (toegankelijk vanaf 16 jaar, zuinig, wendbaar en aangepast aan stadsgebruik, met perifeer zicht en elektrisch). Daarom hebben wij een innovatief interieurontwerp gecreëerd, waardoor wij een uniek product op de markt kunnen brengen, terwijl de eenvoud en vindingrijkheid van Ami behouden blijven”. 

Thierry Michel – Chef de Projet Ami

 

MAATWERK VOOR PROFESSIONALS

Om het imago van hun bedrijf via My Ami Cargo uit te dragen, krijgen klanten binnenkort de mogelijkheid om het exterieur op verzoek verder te personaliseren en bijvoorbeeld hun logo op het koetswerk aan te brengen.

 

ALLE VOORDELEN VAN AMI VOOR DE PROFESSIONALS

 

Citroën maakt gebruik van de sterke punten van de Ami: hij is elektrisch, zuinig, gemakkelijk te besturen, compact, wendbaar in de stad, kan worden opgeladen via een eenvoudig stopcontact van 220V, heeft een kabel aan boord, enz. Naast het voorwerp zelf, werd het hele ecosysteem van de Ami herbekeken op het vlak van het klantentraject, dat voortaan volledig digitaal is, en van de nieuwe distributiemethode.

 

MY AMI CARGO DEELT ALLE STERKE PUNTEN VAN AMI

 

  • ELEKTRISCH: Het eerste kenmerk van My Ami Cargo is dat hij elektrisch is en dus geen CO2 uitstoot heeft. Professionals kunnen dus vrij toegang krijgen tot beperkte zones in stadscentra terwijl ze genieten van een gemakkelijke en stille rit, dankzij het koppel dat onmiddellijk beschikbaar is bij het starten. De lithium-ionbatterij van 5,5 kWh kan in slechts 3 uur worden opgeladen via een 220V stopcontact, net zo gemakkelijk als een smartphone. Hij biedt een actieradius van maximaal 75 km, perfect geschikt voor korte ritten in stedelijke en voorstedelijke gebieden. De motor van 6 kW maakt een maximumsnelheid van 45 km/u mogelijk.
  • COMPACT: Mijn Ami Cargo heeft een kleine voetafdruk om compact en wendbaar te zijn. Zijn geringe afmetingen van 2,41 m lang, 1,39 m breed en 1,52 m hoog, in combinatie met zijn verrassend kleine draaicirkel van 7,20 m, vereenvoudigen stadsritten, manoeuvreren en parkeren.
  • BESCHERMEND: My Ami Cargo biedt superieure bescherming voor twee- en driewielers dankzij de stalen buisstructuur die beschermt bij een botsing. Bovendien kunt u beschermd reizen tegen de grillen van het weer, dankzij het gesloten en verwarmde interieur. Mijn Ami Cargo heeft een carrosseriehoogte en een rijpositie op dezelfde hoogte als andere voertuigen op de weg voor een goed zicht. De glazen oppervlakken (standaard voorruit, zijruiten, achterruit en panoramadak) boven de carrosserielijn zorgen voor een zicht van 360° en een helder interieur dat een gevoel van welzijn geeft.
  • PERSONALISEERBAAR: afgeleid van de Ami Ami versie, geeft My Ami Cargo de klant de keuze om het voertuig aan zijn of haar wensen aan te passen. Een brede waaier aan accessoires is beschikbaar: deurnet, vloermatten, opbergbakken, smartphoneclip, DAT@MI box om uw smartphone aan te sluiten, kunnen My Ami Cargo nog functioneler maken. Een handige voorziening om voorwerpen vast te houden wanneer de passagiersdeur wordt geopend, is het net voor het vastzetten van de lading, dat verticaal aan de zijkant van de laadruimte is aangebracht. 

Deze accessoires zijn verkrijgbaar op misterauto.com, een praktische en snelle oplossing om bestellingen te plaatsen en deze bij u thuis of rechtstreeks op het adres van het bedrijf te laten leveren. De site is ook toegankelijk via Mijn Citroën. Bovendien kunnen ze ook worden besteld via het erkende netwerk van Ami Citroën. 

 

De Ami lifestyle-collectie, waartoe ook de mobiele luidspreker behoort, zal het interieur van My Ami Cargo een originele toets geven met zijn kleurrijke voorwerpen die verkrijgbaar zijn in de online Citroën Lifestyle-shop: https://lifestyle.citroen.com. 

 

   

MY AMI CARGO PROFITEERT VAN HETZELFDE DIGITALE SYSTEEM ALS AMI    

Om zich aan te passen aan de veranderende gewoonten van de consument en om de klanten te begeleiden in hun aankoopreis voor de Ami, heeft Citroën in mei 2021 een unieke online verkoopsite geopend, store.citroen.be/ami, een compleet ecosysteem dat vooral bedoeld is om de toegang te vergemakkelijken en tijd te besparen. Professionals kunnen My Ami Cargo 24 uur per dag, 7 dagen per week via smartphone, tablet of computer online ontdekken, configureren, bestellen en betalen, zonder dat ze ergens naartoe hoeven te gaan. 

 

Een nieuwe functie om My Ami Cargo in al zijn hoeken te ontdekken, een 3D-video toont de modulariteit van de laadbak en legt de nadruk op de verschillende functionaliteiten.

 

My Ami Cargo, een nieuw non-conformistisch mobiliteitsaanbod voor professionals en met een ongekende prijs-prestatie-beschermingsverhouding, is te bestellen op de online site https://store.citroen.be/ami/ als contante aankoop vanaf € 8.090.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".