Standaard comfort: Opel Mokka-e bij winterweer

zaterdag, 12 februari 2022 17:19
Standaard comfort: Opel Mokka-e bij winterweer
 • Warmtepomp inbegrepen: behaaglijke temperatuur instellen met de myOpel app
 • Overal warm: optionele stoelverwarming en verwarmd stuurwiel
 • Perfect voor de bergen: dynamisch, krachtig en met energierecuperatie

Rüsselsheim. Met een elektrische auto de besneeuwde bergen in trekken? Is dat een goed idee? Absoluut: de compacte Opel Mokka-e is dynamisch, krachtig en biedt veel behaaglijk comfort, ook bij ijzig weer. Het is de juiste elektrische auto voor een ritje in de sneeuw van de Allgäu of de Alpen. Met de opwindend gestileerde Mokka-e vallen bestuurder en passagiers niet alleen op waar ze ook gaan, ze zijn ook altijd emissievrij onderweg. Terwijl de sneeuwstorm buiten raast, is het binnen altijd aangenaam warm voor iedereen. Want de Mokka-e heeft tal van verwarmingssystemen aan boord.

 

Eenvoudig (voor)verwarmen: via app en warmtepomp

 

Het begint al voor de reis: als je direct in een comfortabel voorverwarmde auto wilt stappen en in de winter wilt wegrijden, is de batterij-elektrische Mokka-e de juiste keuze. Eigenaars van de e-car kunnen de myOpel app gebruiken om de voorverwarming van het interieur vanaf hun luie stoel te programmeren voordat ze vertrekken. Binnen enkele minuten bereikt de autocabine niet alleen een aangename temperatuur, maar zijn de ramen ook ijsvrij bij vorst.

 

Tegelijkertijd is vooral in de winter een efficiënt energiebeheer noodzakelijk om het energieverbruik van de Mokka-e laag en de actieradius hoog te houden. Schakel hiervoor eenvoudig de voortemperatuurregeling in terwijl de Opel e-car via een huishoudelijk stopcontact, een wallbox of een snellader is aangesloten op de externe voeding. Zo komt de energie die nodig is voor de verwarming uit de externe stroomvoorziening en staat de volledige elektrische actieradius tot 338 kilometer (volgens WLTP) bij de start ter beschikking. Dankzij de standaard ingebouwde warmtepomp kan de gegenereerde verloren warmte worden gebruikt om het interieur te verwarmen zonder dat een conventionele verwarming hoeft te worden ingeschakeld, wat ten koste gaat van het bereik.

 

Comfort en veiligheid onderweg: verwarmingstechnologieën in Mokka-e

 

U kunt gewoon achterover leunen en genieten van de rit. De meervoudig verstelbare, optioneel verwarmde comfortstoelen zijn een comfort-, gezondheids- en veiligheidsfunctie in één. Dankzij de optionele stoelverwarming voor bestuurder en voorpassagier kan de winterjas al worden uitgedaan voordat de reis begint. Dit betekent dat geen dikke kleding de bewegingsvrijheid beperkt en dat de veiligheidsgordel zonder speling strak om het lichaam kan worden gedragen - alleen zo kan hij zijn volledige beschermende werking ontwikkelen bij een botsing. De veiligheid wordt ook vergroot door het verwarmde stuurwiel, dat de vingers in slechts enkele seconden verwarmt. Hierdoor hoeft de chauffeur geen vervelende handschoenen meer te dragen en heeft hij altijd alles goed onder controle. En de standaard voetruimteverwarming achterin zorgt ervoor dat de voeten van de passagiers warm blijven tijdens de rit.

 

Gebruik de afdaling: energie opwekken met remrecuperatiesysteem

 

Naast de feelgood-argumenten die de Opel Mokka-e biedt, is er ook verantwoord rijplezier met het compacte elektrische model – vooral in de bergen. De wendbaarheid en wegligging van de Opel Mokka-e zijn extra voordelen in heuvelachtig terrein. De accu is voor een bijzonder laag zwaartepunt in de bodem gemonteerd. De auto lijkt dus de bocht te nemen alsof hij op rails staat. De winnaar van het "Gouden Stuurwiel 2021" wordt aangedreven door een elektromotor van 100 kW (136 pk). Terwijl modellen met een verbrandingsmotor eerst uit krappe haarspeldbochten weer op snelheid moeten komen, heeft de elektrische SUV zelfs vanuit stilstand 260 Nm koppel tot zijn beschikking – wat rijplezier op kronkelige wegen garandeert.

 

De Mokka-e onderscheidt zich ook door zijn talenten voor energierecuperatie en vertraging. De elektromotor wordt een generator en zet de kinetische energie van de afdaling om in elektriciteit. Als de bestuurder overschakelt naar rijmodus B, worden recuperatie en vertraging verhoogd. De batterij van 50 kWh wordt gratis opgeladen en bespaart energie voor de volgende beklimming.

 

Met al deze technologieën kunnen bestuurders en passagiers van de Opel Mokka-e comfortabel, efficiënt en emissievrij de besneeuwde bergen in rijden, met veel rijplezier voordat ze de hellingen opgaan.

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Opel in recordtijd volledig elektrisch

 • Elektrisch aangedreven versie van elk model in 2024, volledig elektrisch automerk in Europa in 2028
 • Opel aanbod omvat nu al twaalf geëlektrificeerde versies
 • Elektrisch aanbod voor volledige reeks lichte bedrijfsvoertuigen, inclusief Opel Vivaro-e HYDROGEN met waterstof-technologie
 • Nieuwe Opel Manta met puur elektrische aandrijving komt halverwege dit decennium, opvolgers Crossland en Insignia ook batterij-elektrisch
 • Productie van krachtige batterijen in ACC giga-fabriek in Kaiserslautern vanaf 2025

Opel Astra begint een nieuw tijdperk: geëlektrificeerd, efficiënt, zelfverzekerd

 • Nieuwe Astra ook verkrijgbaar als plug-in hybride, volledig elektrische Opel Astra-e vanaf 2023
 • Gewaagd en puur design met Opel Vizor en optionele two-tone lakafwerking
 • Volledig digitale Pure Panel cockpit met twee HD-displays en intuitieve bediening
 • Nieuwste Intelli-Lux LED® Pixel Light met 168 LED-elementen
 • Diverse rijhulpsystemen voor maximale veiligheid en comfort
 • Ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen, optioneel leverbaar in leder of Alcantara
 • Nieuwe Opel Astra ontwikkeld en gebouwd in Rüsselsheim