Productie nieuwe Opel Astra van start in Rüsselsheim

donderdag, 17 februari 2022 22:22
Productie nieuwe Opel Astra van start in Rüsselsheim
  • Nieuwe Astra vormt basis van Opels elektrificatiestrategie in 2022
  • Nieuwkomer maakt duidelijk statement door vernieuwende technologieën te introduceren in het C-segment

Rüsselsheim. De eerste exemplaren van de nieuwe Opel Astra zijn in de fabriek in Rüsselsheim van de band gerold. Opel CEO Uwe Hochgeschurtz ontving minister-president van Hessen Volker Bouffier, economisch minister van Hessen Tarek Al-Wzir en burgemeester van Rüsselsheim Udo Bausch bij de Opel-fabriek om de productiestart van de nieuwe Opel Astra bij te wonen. Vandaag zijn al 500 nieuwe Opel Astra’s geproduceerd. De komende maanden vormt de nieuwe Astra de basis voor het elektrificatie-offensief van Opel. Dit voorjaar wordt de Astra hatchback, die direct leverbaar is als plug-in hybride, uitgeleverd aan de eerste klanten. In 2023 wordt de volledig elektrische Astra-e aan het aanbod toegevoegd.

“De nieuwe Astra is tot in de kleinste details ontwikkeld met liefde en toewijding. Het is ook de eerste nieuwe Opel sinds ik CEO van Opel ben, dus ik heb een speciale band met deze

bestseller”, zegt Uwe Hochgeschurtz. “Hij is hier in Rüsselsheim ontworpen, ontwikkeld en wordt er nu ook geproduceerd. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe Astra straks bij de dealers te zien staan en de eerste klanten ermee te zien rijden.”

“Het toegenomen concurrentievoordeel van de fabriek in Rüsselsheim heeft ervoor gezorgd dat dit model hier geproduceerd kan worden”, zegt Ralph Wangemann, Managing Director Human Resources en Labour Director van Opel. “Deze investering maakt het mogelijk om te werken in twee ploegen. De vaardigheden en toewijding van de medewerkers speelt een grote rol voor het toekomstige succes van onze nieuwe Astra.”

“Het team is zeer goed omgegaan met de verschillende beperkingen van de pandemie. We zijn er heel trots op om het nieuwe thuis van de Astra te zijn – een toonaangevende bestseller in het C-segment”, zegt Michael Lewald, Plant Manager bij de Opel-fabriek in Rüsselsheim.

De nieuwe Opel Astra is een designstatement voor het merk. Hij is dynamischer dan ooit, met pure, strakke oppervlakken zonder overbodige elementen en met het nieuwe merkgezicht – de Opel Vizor. De nieuwe Astra maakt ook een duidelijk statement met de technologieën en assistentiesystemen die hij in zijn segment introduceert. Het zijn innovaties die klanten alleen nog kennen uit hogere marktsegmenten. Een highlight uit het uitgebreide aanbod zijn de adaptieve, verblindingsvrije Intelli-LUX LED® Pixel koplampen. Het systeem is direct overgenomen van de Opel vlaggenschepen Insignia en Grandland. Met 168 led-elementen is het verlichtingssysteem leidend in het C-segment.

Ook het interieur van de nieuwe Astra heeft een grote sprong vooruit gemaakt. Met het volledig digitale Pure Panel behoren analoge instrumenten tot de geschiedenis. In plaats daarvan zorgt de nieuwe ‘human-machine-interface’ (HMI) met frisse, moderne graphics voor een pure, intuïtieve bediening via een extra breed touchscreen. Bovendien zijn belangrijke functies zoals de klimaatcontrole nog steeds te bedienen via enkele knoppen. Niet eerder bood Opel zo’n intuïtieve en gemakkelijke bediening als in de nieuwe Astra.

Het uitstekende zitcomfort in de nieuwe Astra is ook typerend voor Opel. De voorstoelen zijn in eigen huis ontwikkeld en AGR-gecertificeerd (Aktion Gesunder Rücken e.V.), met zeer goede ergonomie, juist ook voor lange reizen. De bestuurder wordt ondersteund door (optionele) geavanceerde assistentiesystemen, van het head-up display tot en met de Intelli-Vision 360-gradencamera.

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Eerste blik op verbluffende Opel Experimental Vooruitkijken: Opel Experimental geeft inzicht in de toekomst van het merk

Rüsselsheim. Nadat het Duitse merk vorige week de naam van zijn nieuwe conceptcar, Opel Experimental, onthulde, geeft het nu een paar teaser shots vrij van deze designstudie. De foto's onthullen de extreme precisie en het oog voor detail van de Opel Experimental, die de toekomst van het merk Opel zal tonen met zijn meer technische en extreme interpretatie van de Bold and Pure designfilosofie.

Eerste Test: Opel Astra Electric

Nadruk op zuinigheid 
Opel wordt vanaf 2028 een volledig elektrisch merk en breidt zijn gamma geleidelijk aan uit. Momenteel zijn reeds 15 modellen beschikbaar als plug-in hybride of volledige elektrische versie, met bedrijfsvoertuigen inbegrepen. Ook de populaire hatchback Astra springt mee op de kar en krijgt een volledig elektrische aandrijving onder de naam Astra Electric. Later wordt ook de Sports Tourer leverbaar als Electric. Wij mochten naar Berlijn voor de eerste testritten.

Eerste Test: Opel Astra en Grandland GSe

Wie herinnert zich nog Opel-modellen met GSE als achtervoegsel ? Jawel, de Commodore GSE uit 1970 of Monza GSE uit 1983. GSE stond toen voor Grand Sport Einspritzung oftewel Grand Sport Inspuiting. Zeg maar de GTI onder de Opels.

Nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe onthuld

  • Opels sportieve toekomst is elektrisch met de nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe
  • Beide nieuwkomers bieden een optimale balans tussen rijcomfort en prestatiegerichte rijkwaliteiten
  • Kenmerkend GSe-design: lichtmetalen 18-inch wielen, geïnspireerd op het befaamde Manta GSe-concept en exclusieve, AGR-gecertificeerde GSe-voorszetels