Productie nieuwe Opel Astra van start in Rüsselsheim

donderdag, 17 februari 2022 22:22
Productie nieuwe Opel Astra van start in Rüsselsheim
 • Nieuwe Astra vormt basis van Opels elektrificatiestrategie in 2022
 • Nieuwkomer maakt duidelijk statement door vernieuwende technologieën te introduceren in het C-segment

Rüsselsheim. De eerste exemplaren van de nieuwe Opel Astra zijn in de fabriek in Rüsselsheim van de band gerold. Opel CEO Uwe Hochgeschurtz ontving minister-president van Hessen Volker Bouffier, economisch minister van Hessen Tarek Al-Wzir en burgemeester van Rüsselsheim Udo Bausch bij de Opel-fabriek om de productiestart van de nieuwe Opel Astra bij te wonen. Vandaag zijn al 500 nieuwe Opel Astra’s geproduceerd. De komende maanden vormt de nieuwe Astra de basis voor het elektrificatie-offensief van Opel. Dit voorjaar wordt de Astra hatchback, die direct leverbaar is als plug-in hybride, uitgeleverd aan de eerste klanten. In 2023 wordt de volledig elektrische Astra-e aan het aanbod toegevoegd.

“De nieuwe Astra is tot in de kleinste details ontwikkeld met liefde en toewijding. Het is ook de eerste nieuwe Opel sinds ik CEO van Opel ben, dus ik heb een speciale band met deze

bestseller”, zegt Uwe Hochgeschurtz. “Hij is hier in Rüsselsheim ontworpen, ontwikkeld en wordt er nu ook geproduceerd. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe Astra straks bij de dealers te zien staan en de eerste klanten ermee te zien rijden.”

“Het toegenomen concurrentievoordeel van de fabriek in Rüsselsheim heeft ervoor gezorgd dat dit model hier geproduceerd kan worden”, zegt Ralph Wangemann, Managing Director Human Resources en Labour Director van Opel. “Deze investering maakt het mogelijk om te werken in twee ploegen. De vaardigheden en toewijding van de medewerkers speelt een grote rol voor het toekomstige succes van onze nieuwe Astra.”

“Het team is zeer goed omgegaan met de verschillende beperkingen van de pandemie. We zijn er heel trots op om het nieuwe thuis van de Astra te zijn – een toonaangevende bestseller in het C-segment”, zegt Michael Lewald, Plant Manager bij de Opel-fabriek in Rüsselsheim.

De nieuwe Opel Astra is een designstatement voor het merk. Hij is dynamischer dan ooit, met pure, strakke oppervlakken zonder overbodige elementen en met het nieuwe merkgezicht – de Opel Vizor. De nieuwe Astra maakt ook een duidelijk statement met de technologieën en assistentiesystemen die hij in zijn segment introduceert. Het zijn innovaties die klanten alleen nog kennen uit hogere marktsegmenten. Een highlight uit het uitgebreide aanbod zijn de adaptieve, verblindingsvrije Intelli-LUX LED® Pixel koplampen. Het systeem is direct overgenomen van de Opel vlaggenschepen Insignia en Grandland. Met 168 led-elementen is het verlichtingssysteem leidend in het C-segment.

Ook het interieur van de nieuwe Astra heeft een grote sprong vooruit gemaakt. Met het volledig digitale Pure Panel behoren analoge instrumenten tot de geschiedenis. In plaats daarvan zorgt de nieuwe ‘human-machine-interface’ (HMI) met frisse, moderne graphics voor een pure, intuïtieve bediening via een extra breed touchscreen. Bovendien zijn belangrijke functies zoals de klimaatcontrole nog steeds te bedienen via enkele knoppen. Niet eerder bood Opel zo’n intuïtieve en gemakkelijke bediening als in de nieuwe Astra.

Het uitstekende zitcomfort in de nieuwe Astra is ook typerend voor Opel. De voorstoelen zijn in eigen huis ontwikkeld en AGR-gecertificeerd (Aktion Gesunder Rücken e.V.), met zeer goede ergonomie, juist ook voor lange reizen. De bestuurder wordt ondersteund door (optionele) geavanceerde assistentiesystemen, van het head-up display tot en met de Intelli-Vision 360-gradencamera.

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Opel in recordtijd volledig elektrisch

 • Elektrisch aangedreven versie van elk model in 2024, volledig elektrisch automerk in Europa in 2028
 • Opel aanbod omvat nu al twaalf geëlektrificeerde versies
 • Elektrisch aanbod voor volledige reeks lichte bedrijfsvoertuigen, inclusief Opel Vivaro-e HYDROGEN met waterstof-technologie
 • Nieuwe Opel Manta met puur elektrische aandrijving komt halverwege dit decennium, opvolgers Crossland en Insignia ook batterij-elektrisch
 • Productie van krachtige batterijen in ACC giga-fabriek in Kaiserslautern vanaf 2025

Opel Astra begint een nieuw tijdperk: geëlektrificeerd, efficiënt, zelfverzekerd

 • Nieuwe Astra ook verkrijgbaar als plug-in hybride, volledig elektrische Opel Astra-e vanaf 2023
 • Gewaagd en puur design met Opel Vizor en optionele two-tone lakafwerking
 • Volledig digitale Pure Panel cockpit met twee HD-displays en intuitieve bediening
 • Nieuwste Intelli-Lux LED® Pixel Light met 168 LED-elementen
 • Diverse rijhulpsystemen voor maximale veiligheid en comfort
 • Ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen, optioneel leverbaar in leder of Alcantara
 • Nieuwe Opel Astra ontwikkeld en gebouwd in Rüsselsheim

Standaard comfort: Opel Mokka-e bij winterweer

 • Warmtepomp inbegrepen: behaaglijke temperatuur instellen met de myOpel app
 • Overal warm: optionele stoelverwarming en verwarmd stuurwiel
 • Perfect voor de bergen: dynamisch, krachtig en met energierecuperatie