RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC “ON TOUR”

vrijdag, 04 maart 2022 21:09
RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC “ON TOUR”

Nieuwe Renault Megane E-Tech electric belichaamt de lancering van het nieuwe gamma in het kader van het strategisch plan “Renaulution”, en opent een nieuw hoofdstuk van de toekomst van het merk.

Sinds de verkoopstart in december 2021 in België en het Groothertogdom Luxemburg overtuigde Renault Megane E-Tech electric al menige klanten waarvan de eersten in april hun nieuwe wagen zullen ontvangen.

In afwachting van zijn intrede in de Belgisch-Luxemburgse showrooms zal Renault Megane E-Tech electric vanaf vrijdag 4 maart aan een roadshow beginnen om in avant-première te worden voorgesteld in de belangrijkste sites van het dealer netwerk.

Meer dan 3.000 prospecten die zich sinds juli 2021 hebben ingeschreven in het Waiting Programme zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen om Nieuwe Renault Megane E-Tech electric in avant-première te ontdekken.

De roadshow zal ook worden aangekondigd via een nationale digitale campagne en op https://nl.renault.be/ via een speciale internet pagina.

Het grote publiek zal er op die manier alle praktische informatie terugvinden en een afspraak kunnen maken met een commercieel adviseur.

Renault Megane E-Tech electric

Met Nieuwe Megane E-Tech electric stelt Renault het eerste model van zijn elektrische wagens van “generatie 2.0” voor en opent het een nieuw hoofdstuk in zijn elektrische revolutie, die meer dan tien jaar geleden begon. De Nieuwe Megane E-Tech electric, geïntegreerd in het elektrische ecosysteem maar ook in het digitale ecosysteem van zijn gebruikers, symboliseert voor Renault ook het begin van de aangekondigde herovering van het segment van de compacte wagens (C-segment).

De Nieuwe Megane E-Tech electric beschikt over een specifiek platform voor zijn elektrische motor en introduceert een nieuw "sensual-tech" designtaal, die genetisch elektrisch is en waarmee hij zich kan onderscheiden maar tegelijkertijd een elegante en dynamische persoonlijkheid kan uitstralen. Binnenin gaat de ongeziene interieurruimte hand in hand met een herwerkte ergonomie die het welzijn van de inzittenden ten goede komt.

De Nieuwe Megane E-Tech electric werd ontwikkeld op het CMF-EV-platform en profiteert daarvan om een ongeëvenaarde verhouding afmetingen/interieurruimte te verzekeren. De bestuurder en de passagiers beschikken over een royale ruimte zonder obstakels, een geoptimaliseerd comfort en het moderne OpenR-scherm. Het OpenR-scherm, het pronkstuk in het interieur van de Nieuwe Megane E-Tech electric, is uitgerust met het nieuwe multimediasysteem OpenR Link, dat de beste diensten en apps van Google integreert om de eenvoud en gebruiksefficiëntie te optimaliseren.

Met een gloednieuwe aandrijflijn met een vermogen tot 160 kW en 300 Nm koppel en vier regeneratieve remniveaus tilt de Nieuwe Megane E-Tech electric het rijplezier van een elektromotor naar de top.

Het rijplezier van een elektrische wagen is ook dat van rijden zonder beperkingen op het vlak van rijbereik. Dat biedt de Nieuwe Megane E-Tech electric met zijn twee batterijpacks van 40 kWh (300 km autonomie, WLTP norm) en 60 kWh (tot 470 km autonomie, WLTP norm), innovatieve energiebeheersystemen en talloze laadoplossingen.

Megane E-Tech electric kreeg vijf sterren van EuroNCAP volgens het testprotocol van 2022. Dankzij zijn uiterst beschermende structuur met maar liefst zeven airbags behaalde nieuwe Megane uitstekende scores van 85% voor de bescherming van volwassenen en 88% voor de bescherming van kinderen. De score voor zwakke weggebruikers bedraagt 65%, terwijl de veiligheidssystemen een score van 79% kregen.

Nieuwe Megane E-Tech electric is beschikbaar vanaf 35.200€ BTWi.

GAMMA EN TECHNISCHE FICHE

Afwerkingsniveaus

equilibre

techno

iconic

evolution ER (fleet)

40kWh Battery:

EV40 130hp Standard charge AC7

EV40 130hp Boost charge AC22 + DC85

Evolution ER:

EV60 130hp Super charge AC7 + DC130

EV60 130hp Optimum charge AC22 + DC130

60kWh Battery:

EV60 220hp Super charge AC7 + DC130

EV60 220hp Optimum charge AC22 + DC130

Afmetingen en gewichten

Lengte 4,21 m

Breedte 1,86 m

Hoogte 1,50 m

Wielbasis 2,70 m

Overhang V 800 mm

Overhang A 715 mm

Rijklaar leeggewicht 1588 - 1783 kg

Snelheid

0-100 km/u in 7,4 sec.

Topsnelheid 160 km/u

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.