DE LAAGSTE CO2 -UITSTOOT PER KILOMETER: DS AUTOMOBILES IS NOG STEEDS KOPLOPER IN DE ENERGIETRANSITIE IN EUROPA

woensdag, 16 maart 2022 10:21
DE LAAGSTE CO2 -UITSTOOT PER KILOMETER: DS AUTOMOBILES IS NOG STEEDS KOPLOPER IN DE ENERGIETRANSITIE IN EUROPA
  • Net als in 2020 is DS Automobiles het multi-energiemerk met de laagste CO2 -uitstoot in Europa, met een gemiddelde van 97,3 g/km.
  • Nieuwe toepassingen helpen bestuurders om zo efficiënt mogelijk te rijden.
  • De energietransitie gaat door: vanaf 2024 zal elk nieuw model van DS Automobiles enkel nog 100% elektrisch zijn.

Onder de dertig best verkochte automerken in Europa staat DS Automobiles op de eerste plaats wat betreft de gemiddelde CO2-uitstoot van de multi-energiemerken. Met een uitstoot van 97,3 g/km volgens de WLTP-cyclus is DS Automobiles een maatstaf voor energietransitie.

Vanaf zijn lancering heeft DS Automobiles elektrificatie centraal gesteld in zijn strategie met de verkoop van een 100% geëlektrificeerd gamma sinds 2019. Via de 100% elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE en DS 9 E-TENSE plug-in hybrides met 225 tot 360 pk is elke DS voorzien van een geëlektrificeerde emissiearme krachtbron. In 2021 vertegenwoordigt de geëlektrificeerde E-TENSE-reeks 35% van de inschrijvingen wereldwijd. En vanaf 2024 zal elk nieuw model van het merk alleen nog maar 100% elektrisch zijn.

DS ENERGY COACH: STREVEN NAAR UITMUNTENDHEID TELKENS WANNEER JE REMT

De DS ENERGY COACH-toepassing, ontwikkeld in samenwerking met DS Performance en tweevoudig Formule E-kampioen Jean-Éric Vergne voor DS 9 E-TENSE 4x4 360, helpt de bestuurder om tijdens het vertragen zo veel mogelijk energie te regenereren. De scores worden op het centrale scherm getoond.

"Als tweevoudig Formule E-kampioen en ambassadeur van DS Automobiles wilde ik me inzetten voor het DS 9 E-TENSE 4x4 360-project door een toepassing te ontwikkelen die de efficiëntie analyseert telkens wanneer je remt. DS ENERGY COACH is rechtstreeks geïnspireerd op 100% elektrisch racen en stelt de bestuurder in staat om zijn remprestaties te bekijken en zijn regeneratiescore te verbeteren. Het is een hulpmiddel van onschatbare waarde om competitief te zijn in het dagelijks rijden!"
Jean-Éric Vergne

PLUG-IN REMINDER: EEN PRAKTISCHE GIDS VOOR IN DE AUTO

Wanneer het gebruik van plug-in hybride modellen ter sprake komt, worden de bestuurders van het E-TENSE plug-in hybride gamma van DS Automobiles geprezen als modelleerlingen.

De gemiddelde afstand die dagelijks door klanten van de DS 7 CROSSBACK en DS 9 wordt afgelegd bedraagt 72 kilometer met een gebruikspercentage van 70% van de elektrische motor. Records worden gehaald in Portugal en België met percentages van respectievelijk 78 en 77%.

Als de overgrote meerderheid van de DS Automobiles-rijders de efficiëntie van het E-TENSE plug-in hybride gamma ten volle benut, dan is het mogelijk om de energie-efficiëntie van een minderheid te verbeteren. 

De toepassing PLUG-IN REMINDER, die automatisch wordt gedownload op het infotainmentsysteem van de modellen uit het E-TENSE plug-in hybride gamma, toont een herinnering aan bestuurders die hun auto niet voldoende aansluiten op oplaadpunten.

Een eerste waarschuwing verschijnt in de vorm van een suggestie na vijf dagen en een minimum van tien afgelegde ritten zonder in te pluggen. Het advies van de applicatie is om een oplaadbeurt uit te voeren om het gebruik van de plug-in hybride power unit te maximaliseren. De berichten blijven komen tot een herinnering van "onjuist" gebruik na honderd ritten zonder opladen.

Sinds zijn lancering heeft DS Automobiles elektrificatie centraal gesteld in zijn strategie met de verkoop van een 100% geëlektrificeerd gamma sinds 2019. Via de 100% elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE en DS 9 E-TENSE plug-in hybrides met 225 tot 360 pk, beschikt elke DS over een geëlektrificeerde krachtbron. Vanaf 2024 zal elk nieuw model van het merk enkel nog 100% elektrisch zijn.