Audi A6 Avant e-tron concept: premium elektrische verhuiswagen

zondag, 20 maart 2022 19:53
Audi A6 Avant e-tron concept: premium elektrische verhuiswagen

Zorgt deze concept car van een grote premium break ervoor dat je wil overschakelen op elektrisch rijden? Weet dan dat de productieversie, die een rijbereik tot 700 km belooft, er zal zijn in 2024.

Nadat het zijn elektrische transitie startte met SUV’s (de e-tron, e-tron Sportback, Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback) en een sportieve vierdeurs coupé (de sculpturale e-tron GT), zal Audi progressief andere segmenten verkennen.

Bijna definitieve styling
Deze A6 Avant e-tron concept geeft ons een accuraat voorsmaakje van de toekomst van de grote elektrische premium break die Audi lanceert in 2024. Zijn designer verzekert ons dat deze concept car voor 90% identiek is aan de definitieve versie!

Dus denk er de deurgrepen bij die deze concept moet missen en je weet hoe de toekomstige A6 Avant e-tron er zal uitzien. Wat het koetswerkdesign betreft dan toch. Zijn interieur blijft voorlopig nog geheim.

 

Lees verder op: vroom.be

Getagged onder:
audi

Gerelateerde items (op tag)

NSU klassieker met Audi e-tron power

Ter ere van het 150-jarig jubileum van de Audi-fabriek in Neckarsulm hebben twaalf studenten een iconische klassieker geëlektrificeerd. Afgelopen zaterdag presenteerden ze de NSU EP4: waarbij de ‘E’ voor ‘Electric Drive’ staat en ‘P4’ voor ‘Prinz 4L’, de oorspronkelijke auto waarop het project is gebaseerd.

Audi gaat offroad op twee wielen: Audi’s elektrische mountainbike powered by Fantic

Audi breidt zijn gamma e-mobiliteitsproducten uit met de lancering van zijn elektrische mountainbike die het ontwikkelde in samenwerking met Fantic, het historische Italiaanse motorfietsen- en ebike-merk. Na de lancering van de Audi electric kick scooter is dit nieuwste hoogtepunt van Audi Genuine Accessories de volgende stap in de ambitie van het merk met de vier ringen om alternatieve manieren van e-mobiliteit aan te bieden die verder gaan dan vier wielen.

Test: Audi Q8 e-tron Sportback 55 Quattro

Facelift maakt rijden beter
De in Brussel gebouwde Audi e-tron verandert van naam voor zijn eerste update. Hij heet nu Q8 e-tron. Hij blijft trouw aan zijn status, maar enkele zaken veranderen. Wij doen de test.
Een ingrijpende facelift is dit althans niet. De e-tron - sorry Q8 e-tron - kwam al goed voor de dag. De wijzigingen zitten vooraan met een nieuwe grille, een obligate lichtstrip over de ganse breedte en een nieuw Audi-logo. Achteraan is het zoeken naar de typebenaming die enkel met Q8 pronkt. Voor de precieze typebenaming dien je op de deurstijlen op de zijkant te gaan zien. Origineel, benieuwd wie hem dit nadoet. De veranderingen aan het koetswerk zorgen voor gunstigere stroomlijn, in het geval van onze Sportback gaat de Cx-waarde van 0,26 naar 0,24. Wie voor de ‘gewone’ Q8 e-tron kiest, gaat die van 0,28 naar 0,27.

Schuift Audi de autonome auto aan de kant?

Door de trage evolutie van de zelfrijdende technologie voor autonome auto's zou Audi het prestigieuze Artemis-project geannuleerd hebben. En dat is een serieuze streep door de rekening, zowel letterlijk als figuurlijk.