Kia EV6 triomfeert bij Red Dot Design Awards 2022

maandag, 21 maart 2022 16:25
Kia EV6 triomfeert bij  Red Dot Design Awards 2022
  • Elektrische cross-over Kia EV6 pakt algemene zege bij prestigieuze Red Dot Awards met titel ‘Best of the Best’
  • De Europese Auto van het Jaar 2022 wint ook de Red Dot Award voor ‘Innovative Products’
  • Sinds 2009 won Kia al 27 prijzen in de befaamde internationale designwedstrijd

Kort nadat hij werd uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2022, pakte de meermaals bekroonde Kia EV6 de algemene zege bij de prestigieuze Red Dot Design Awards 2022. De 50-koppige jury van de befaamde internationale designwedstrijd riep de EV6 uit tot ‘Red Dot: Best of the Best’ voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. De volledig elektrische cross-over werd ook gekroond tot winnaar in de Red Dot-categorie: ‘Innovative Products’.

Als eerste specifieke batterijaangedreven elektrische wagen van Kia symboliseert de EV6 de nieuwe richting van het merk, nu het de overstap maakt naar een toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. De baanbrekende elektrische cross-over werd ontworpen volgens Kia’s nieuwe designfilosofie ‘Opposites United’. Die garandeert een krachtige visuele identiteit met contrasterende combinaties van strakke stijlelementen en sculpturale vormen. De EV6 is de eerste Kia die gebaseerd is op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van de constructeur. Dankzij dit innovatieve platform kan de EV6 een van de ruimste interieurs in zijn klasse aanbieden, met een rijbereik tot 528 km en ultrasnelle 800 volt-laadtechnologie, waarmee de wagen in slechts 18 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen.

Karim Habib, hoofd van het Kia Design Center: “De EV6 is een belangrijke auto voor het merk Kia, een uiterst geavanceerde en capabele EV voor het nieuwe mobiliteitstijdperk. We wilden de grenzen van autodesign verleggen door productinhoud te ondersteunen met een echt stijlvolle en sculpturale vorm. Deze twee Red Dot Awards bevestigen duidelijk de benadering die we hebben gevolgd, de EV6 is zeker even goed om naar te kijken als om mee te rijden.”

De EV6 zet het indrukwekkende succes van Kia op de Red Dot Awards voort. Sinds 2009, toen de Kia Soul als eerste auto van Koreaanse makelij de prijs in ontvangst mocht nemen, werden in totaal al 27 Kia-modellen bekroond met een felbegeerde Red Dot Award. De EV6 is ook de zesde Kia die de Red Dot ‘Best of the Best’-prijs wint.

Sinds zijn lancering vorig jaar werd de Kia EV6 uiterst positief onthaald. De elektrische cross-over sleepte niet alleen een Red Dot Award en de prijs van Europese Auto van het Jaar 2022 in de wacht, maar werd ook uitgeroepen tot ‘Duitse Auto van het Jaar 2022’ in de Premium-categorie, ‘Ierse Auto van het Jaar 2022’, de Britse ‘What Car? Car of the Year 2022", "Crossover of the Year" op de TopGear.com Awards 2021 en de inaugurele "Best Cars of the Year" Awards 2021/22.

Red Dot Award: Een internationale vakjury beoordeelt meer dan de esthetiek
De Red Dot Design Award is een van de grootste designwedstrijden ter wereld. Hij wordt jaarlijks bekendgemaakt door het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en is onderverdeeld in drie disciplines: Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. De geschiedenis van de traditionele ‘Red Dot Award: Product Design’ gaat terug tot 1955.

De inzendingen voor dit jaar werden beoordeeld door een 50-koppige internationale jury van onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en vakjournalisten. Behalve de esthetiek evalueert de wedstrijd rond productdesign ook criteria zoals functionaliteit, ergonomie, kwaliteit en ecologische compatibiliteit. In de metacategorie ‘Innovative Products’ ligt de focus op de innovatieve kenmerken van het ingediende product.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.