Kia wint Red Dot Award 2022 voor ‘EV6 Unplugged Ground’

dinsdag, 29 maart 2022 19:23
Kia wint Red Dot Award 2022 voor  ‘EV6 Unplugged Ground’
  • ‘Best of the Best’-titel voor de culturele ruimte van het merk Kia in de categorie ‘Interior Architecture and Interior Design’
  • Het complex in Seoel biedt mensen de mogelijkheid om de EV6 op een leuke en vindingrijke manier uit de eerste hand te ervaren
  • Kia EV6 krijgt ook twee Red Dot-onderscheidingen voor ‘Best of the Best’ en ‘Innovative Products’

Kia heeft opnieuw de Red Dot Award gewonnen voor zijn culturele ruimte ‘EV6 Unplugged Ground’ in Seongsu (Seoel). Het innovatieve complex, waar mensen de bekroonde EV6 op een leuke en vindingrijke manier kunnen ervaren, kreeg de prestigieuze titel ‘Best of the Best’ in de categorie ‘Interior Architecture and Interior Design’ van Red Dot. 

 

Met ‘EV6 Unplugged Ground’ wilde Kia een statement maken over zijn vernieuwde merk en eerste specifieke elektrische auto, en een ongeëvenaarde omgeving creëren voor klanten. Van belevingszones tot testritten en deskundig productadvies: het complex dompelt mensen onder in de toekomst van mobiliteit in een van de populairste wijken van Seoel, Seongsu. Seongsu, voorheen een industriële wijk, ontpopte zich de afgelopen jaren tot een populair centrum van creativiteit en mode, en wordt lokaal liefkozend het ‘Brooklyn van Korea’ genoemd.  

 

“EV6 Unplugged Ground” had als doel een boodschap van nieuw leven te brengen: recyclage, duurzaamheid, toekomstige mobiliteit en elektrische voertuigen. We kozen voor Seongsu, omdat het een buurt was die ook ‘herboren’ werd, net als het merk Kia,” aldus Ji-Min Kim, hoofd van de Korea Business Strategy Group bij Kia. “Dat deze ruimte erkenning krijgt van de prestigieuze designexperts van Red Dot is een enorme boost voor iedereen bij Kia.”

 

Kia EV6: winnaar van twee Red Dot-productprijzen

Kort nadat hij tot Europese Auto van het Jaar 2022 werd gekroond, sleepte de Kia EV6 ook twee Red Dot Awards in de wacht: de titel van ‘Best of the Best’ voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design en de eerste prijs in de categorie ‘Innovative Products’.

 

De Red Dot Design Award is een van de grootste designwedstrijden ter wereld. Hij wordt jaarlijks bekendgemaakt door het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en is onderverdeeld in drie disciplines: Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. De geschiedenis van de traditionele ‘Red Dot Award: Product Design’ gaat terug tot 1955. De inzendingen voor dit jaar werden beoordeeld door een 50-koppige internationale jury van onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en vakjournalisten.

Laatst aangepast op dinsdag, 29 maart 2022 23:26