Ford werkt aan turbomotoren op waterstof

zaterdag, 02 april 2022 22:24
Ford werkt aan turbomotoren op waterstof

Volgens gelekte patenttekeningen zou Ford bezig zijn aan de ontwikkeling van drukgevoede verbrandingsmotoren op waterstof.

BMW experimenteerde er een tijdje mee, al trekken vandaag vooral de Japanners (Toyota, Subaru, Yamaha, Kawasaki en Mazda) aan de kar: verbrandingsmotoren die op waterstof draaien, worden weer op de ontwikkelingsagenda geplaatst. Opgepast: we hebben het niet over waterstofwagens met brandstofcel, zoals bijvoorbeeld de Hyundai Nexo of de Toyota Mirai. Maar over "klassieke" verbrandingsmotoren die draaien op waterstof in de plaats van op benzine. Nu lijkt ook Ford interesse te tonen in deze technologie, want gelekte patenttekeningen tonen een turbomotor op waterstof.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
ford

Gerelateerde items (op tag)

EcoReview – Ford Mondeo Clipper Hybrid: bewezen laatbloeier

Ford is begonnen aan zijn hybride-offensief en dat zullen we geweten hebben. Naast een hele resem plug-inhybrides op basis van de Kuga, Explorer en zelfs de Transit bestelwagen brengt het merk voor het eerst ook een zelfladende versie van de Mondeo Clipper op de markt. Wij trokken erop uit met Fords grootste break onder stroom.