Hyundai Motor Group gaat samenwerken met Aramco en KAUST om nieuwe e-brandstof te ontwikkelen voor schone mobiliteit

maandag, 04 april 2022 22:18
Hyundai Motor Group gaat samenwerken met Aramco en KAUST om nieuwe e-brandstof te ontwikkelen voor schone mobiliteit
  • Hyundai Motor Group, Aramco en KAUST gaan samen onderzoek doen naar motoren met verbranding met een ultra-arm mengsel en e-brandstof om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen 
  • Samenwerking om synergieën te creëren die gebruikmaken van de expertise van elke partij: de geavanceerde motoren met verbranding met een ultra-arm mengsel van Hyundai Motor Group, de geavanceerde brandstoftechnologie van Aramco en de uitgebreide onderzoekscapaciteiten van KAUST
  • De onderzoekspartners willen de emissiereductie valideren door e-brandstof te testen op hybride voertuigen 
  • Hyundai Motor Group gaat de uitstoot verlagen door gebruik te maken van milieuvriendelijke ICE/HEV-technologie om zo de overstap van de onderneming naar schone mobiliteit te ondersteunen

Hyundai Motor Group heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Saoedi-Arabische oliemaatschappij Aramco en de King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) om samen een geavanceerde brandstof te onderzoeken en ontwikkelen voor een benzinemotor met verbranding met een ultra-arm mengsel en elektrische ontsteking die de totale koolstofdioxide-uitstoot van een voertuig moet verlagen.

 

Hyundai Motor Group houdt zich bezig met verschillende R&D-activiteiten om de uitstoot van broeikasgassen door voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE) tot een minimum te beperken tijdens de overstap naar elektrische voertuigen met batterij- (BEV) en brandstofcelaandrijving (FCEV).

 

“BEV’s en FCEV’s zullen de ultieme technologieën van Hyundai Motor Group zijn om een koolstofneutrale mobiliteit te realiseren, terwijl milieuvriendelijke ICE-technologie die een milieuvriendelijke brandstof combineert met een motor met verbranding met een ultra-arm mengsel de sleutel zal zijn om de uitstoot van broeikasgassen effectief te verminderen tijdens onze overstap naar EV’s,” aldus Alain Raposo, Executive Vice President van Hyundai Motor Group, die aan het hoofd staat van de technische eenheid voor geëlektrificeerde aandrijfsystemen.

 

In tegenstelling tot de productie van conventionele brandstoffen worden e-brandstoffen gesynthetiseerd uit groene waterstof – geproduceerd door middel van waterelektrolyse met behulp van hernieuwbare elektriciteit – en koolstofdioxide. Dat resulteert in 80% lagere emissies over de hele levenscyclus. Een motor met verbranding met een ultra-arm mengsel is een milieuvriendelijke technologie die de thermische efficiëntie en het brandstofverbruik verhoogt in vergelijking met conventionele motoren. Dit resulteert in een verdere vermindering van broeikasgassen. 

 

De komende twee jaar zullen Hyundai Motor Group, Aramco en KAUST samenwerken om een geavanceerde brandstofformulering te onderzoeken en mogelijk te ontwikkelen voor gebruik in combinatie met een nieuw verbrandingssysteem. Hyundai Motor Group, dat toonaangevend is in de auto- en technologiesector, zal een hypergeavanceerde benzinemotor met verbranding met een ultra-arm mengsel ter beschikking stellen van het onderzoeksteam. 

 

Aramco wil zijn geavanceerde brandstoftechnologie benutten om een doeltreffende brandstofformulering zorgvuldig te ontwerpen. KAUST zal toezien op de modellering en verificatie van technologieën, inclusief motortests, in zijn hoogtechnologisch onderzoekscentrum voor verbranding. Verwacht wordt dat de samenwerking synergieën zal opleveren die voordeel halen uit de expertise van elke deelnemer.

 

Met deze gezamenlijke studie willen ze nagaan in hoeverre broeikasgasemissies kunnen worden verminderd wanneer in hybride elektrische voertuigen e-brandstof wordt gebruikt in plaats van conventionele brandstof. Daarnaast willen ze met hun gezamenlijke R&D het effect van een vermindering van broeikasgasemissies numeriek bevestigen door middel van simulaties en motortests. Hyundai Motor Group verwacht op een doeltreffende manier koolstofneutraliteit te realiseren door de koolstofemissies van conventionele brandstoffen aanzienlijk te verminderen met de nieuwe motortechnologie.

 

“Naarmate hybride elektrische voertuigen worden uitgerold, schuilt de echte uitdaging nu in het ontwikkelen van optimale brandstoffen en uitzonderlijke verbrandingssystemen. Het Aramco-team zorgt voor het brandstofontwerp en de mengknowhow om de verbrandingsprestaties van motoren van Hyundai Motor Group te verbeteren. Een mogelijk resultaat hiervan zou de toepassing van synthetische e-brandstoffen zijn. Dit is een domein waarin we grenzen verleggen en we zijn blij dat we er deel van uitmaken”, aldus Ahmad O. Al-Khowaiter, Chief Technology Officer van Aramco.

 

De tests zullen worden uitgevoerd door onderzoekers in het Clean Combustion Research Center (CCRC) van KAUST. Professor Donal Bradley, Vice President Research bij KAUST: “Efficiëntere en minder vervuilende vervoersystemen bouwen levert een cruciale bijdrage aan de circulaire koolstofeconomie om de klimaatverandering aan te pakken. Ons Clean Combustion Research Center is ideaal geplaatst om deze belangrijke ontwikkeling te ondersteunen met zijn uitstekende staat van dienst in de ontwikkeling en optimalisatie van koolstofarme brandstoffen. We kijken ernaar uit om met onze collega’s bij Aramco en Hyundai nauw samen te werken aan dit opwindende project.”

 

Hyundai Motor Company en Kia Corporation hebben elk hun roadmaps voor koolstofneutraliteit 2045 aangekondigd en engageren zich om hun wereldwijde producten en activiteiten tegen 2045 koolstofneutraal te maken. De bedrijven zullen investeren in schoner vervoer en groenere energieoplossingen om een betere en duurzamere toekomst te realiseren. 

Getagged onder:
hyundai

Gerelateerde items (op tag)

Hyundai Ioniq gaat op pensioen

De auto die de elektrificatie van Hyundai in gang zette, en wiens naam nu een heus submerk is geworden, is niet meer. Hyundai neemt de originele Ioniq uit productie.

HYUNDAI HERDEFINIEERT ELEKTRISCHE MOBILITEIT

Nieuwe designbeleving dankzij een specifiek BEV-platform
Geïnspireerd door de gedurfde Hyundai Pony, de eerste productiewagen van de constructeur, benadrukt hij de 45-jarige evolutie van Hyundai-design en blikt vooruit naar de toekomst
Koetswerkdesign met unieke proporties op een 3m lange wielbasis, specifieke EV-typologie.
Uniek interieur qua comfort en gebruiksvriendelijkheid, met een vlakke vloer en ‘Universal Island’
Milieuvriendelijke materialen en door de natuur geïnspireerde kleuren
Krachtige prestaties en ultrasnel 400 V en 800 V meervoudig laden
Vehicle-to-Load (V2L) functie waarmee de auto een rijdende oplader wordt