Rij de toekomst met de smart #1

vrijdag, 08 april 2022 17:00
Rij de toekomst met de smart #1

Mobiliteit vandaag: het brengt mensen samen, verbindt ideeën en culturen, en zorgt voor een rijke verscheidenheid aan gedeelde ervaringen. De nieuwe technologie van vandaag stelt mensen voor het eerst in staat de mobiliteit aan hun levensstijl aan te passen in plaats van andersom. Dat betekent dat de auto zich ontwikkelt tot meer dan een vervoermiddel: hij wordt een vertrouwde reisgezel. Dat is de essentie van de smart #1.

Tong Xiangbei, Global CEO smart Automobile Co., Ltd. licht toe: “De wereldpremière van de smart #1 in Berlijn is een nieuwe mijlpaal op een ontwikkelingsweg die startte met de vernieuwing van ons merk. Als eersteling van onze nieuwe generatie elektrische voertuigen is de volledig nieuwe smart #1 de perfecte belichaming van deze vernieuwing. smart gaat een volgende dynamische ontwikkelingsfase in, gesteund door onze "dual-home" bedrijfsstrategie. Ons team, dat naadloos samenwerkt vanuit Europe en China, boekt fantastische vooruitgang, en we zijn er ten volle van overtuigd dat de mondiale markt de unieke elektrische stedelijke mobiliteitservaring die smart biedt enthousiast zal omarmen.”

Baanbrekend en ruimtelijk vernieuwend ontwerp
De smart #1 presenteert zich met zijn vernieuwende vormgeving, technologie en concept als het ideale stadsmaatje. Net als het merk smart zelf zijn de waarden die het ontwerp uitstraalt een uitnodiging om op persoonlijke niveau verbinding te maken. Het vooruitstrevende uiterlijk wordt geaccentueerd door verzonken elektrische portiergrepen, frameloze portieren en een zwevend halodak dat gebruikers niet verwachten van een auto in deze klasse. Vanuit alle hoeken zijn er voortdurend verrassende details te ontdekken. De verhouding tussen binnenruimte en buitenmaten is verbazingwekkend: met zijn lengte van 4270 mm, 2750 mm wielbasis en tot 19-inch hoge velgen biedt de smart #1 een indrukwekkend ruim interieur, met verbluffend zicht rondom.

 

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz AG: “De nieuwe smart #1 symboliseert de herstart van het merk smart en illustreert het nieuwe design-DNA van Sensual Producty", verklaart Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG. "De auto is volwassen, cool en straalt schoonheid uit met slimme oplossingen. Bijgevolg is het design nieuw, fris en betoverend. Onze nieuwe smart #1 heeft het potentieel om smart tot een toonaangevend designmerk uit te laten groeien."

Connectiviteit en gebruikersgerichtheid nieuwe normen in mobiliteit
smart #1 stelt de klant centraal. Met zijn speciale app-omgeving en verregaand te personaliseren infotainment-systeem zet de auto krachtige, persoonsgerichte technologie in voor het verbinden van mensen, plaatsen en ervaringen, zowel virtueel als in de echte wereld. De nieuwe smart biedt een avatar als slimme reisgezel, met AI-gebaseerde spraaksturing in de userinterface. Die is weer naadloos gekoppeld met het ecosysteem van de auto, de smart app en dataclouds – allemaal gelinkt via een persoonlijke smart ID en beveiligd met de krachtigste  encryptie­standaarden.

In antwoord op de voortdurend veranderende mobiliteitsbehoeften van gebruikers    vormen de nieuwe smart #1 en alle daarmee verbonden producten en diensten één samenhangend, intuïtief en aanpasbaar ecosysteem. Een krachtige centrale ICT-architectuur zorgt voor dynamische draadloze updates onderweg, zodat meer dan 75 procent van alle regeleenheden (ECU's) in de auto voortdurend op afstand (OTA) kunnen worden bijgewerkt. In combinatie met volledige integratie van de instelbare binnenverlichting en besturingsmenu's maakt dit het rijden en de interactie met de auto tot een natuurlijke en comfortabele ervaring.

smart ziet de geavanceerde technologieën van de auto als faciliterend voor een authentieke en zorgeloze elektrische mobiliteitservaring. De smart #1 biedt een piekvermogen van 200kW en heeft een 22kW AC-lader aan boord, waarmee je in 3,5 uur van 10% naar 80% bijlaadt. Met razendsnel gelijkstroomladen kan dat in minder dan een half uur. De compact SUV stelt bestuurders in staat om de smart #1 via de app met vrienden te koppelen en bevat een digitale sleutel met peer-2-peer-systeem. Uiteraard biedt de smart #1 ook hoogwaardige passagiersbeveiliging op basis van een reeks geavanceerde rijhulpsystemen.

 

Het smart bedrijfsmodel van de toekomst
smart staat voor compromisloze rijbeleving en interactie, en bouwt daarom voor de klant een dynamisch en intuïtief ecosysteem dat de ervaring voorop stelt en het idee van commercie en dagelijkse mobiliteit radicaal herdefinieert. Samen met een netwerk van ervaren partners biedt smart een concrete, klantgerichte meerkanaals ervaring over de hele customer journey: de gebruikers bepalen waar en wanneer ze informatie halen, een proefrit maken, de aankoop doen, of gewoon in gesprek blijven met smart – dat alles met naadloos schakelen tussen online en offline. Om die reden blijven fysieke retaillocaties een cruciale succesfactor in het bedrijfsmodel. 

 

Dirk Adelmann, CEO smart Europe GmbH: “We zijn trots dat we nu eindelijk de productieversie van de smart #1 kunnen presenteren. Het is niet alleen een symbool van onze nieuwe smart-benadering, maar ook de kern van alles wat nog gaat komen. Met de re-branding leggen we nog meer accent op een naadloze mobiliteitsbeleving.

In Europe werk smart nauw samen met vertrouwde strategische partners aan de bouw van een doordacht en op maat gedimensioneerd netwerk. Met hun nieuwe uiterlijk weerspiegelen de smart showrooms het nieuwe design-DNA en de premium uitstraling van het merk smart, en nodigen ze klanten uit de nieuwe smart-voertuigen zelf te ervaren.

Getagged onder:
smart

Gerelateerde items (op tag)

Officieel: Smart #1 onthuld

Smart was al een tijdje volledig elektrisch, maar met de SUV #1 neemt het merk een zowat compleet nieuwe start. Het model werd onthuld in Berlijn, maar zal in China worden gebouwd.