Na het grote succes van de New 500 "La Prima Launch Edition" is er nu een nieuw topmodel met het debuut van de New 500 "La Prima by Bocelli"

donderdag, 14 april 2022 18:45
Na het grote succes van de New 500 "La Prima Launch Edition" is er nu een nieuw topmodel met het debuut van de New 500 "La Prima by Bocelli"
  • De New 500 "La Prima by Bocelli", de gloednieuwe topversie, zet het succes van de eerste generatie voort - de genummerde editie was al enkele maanden na de lancering in maart 2020 uitverkocht - en blijft de bestverkochte versie van het model: voor elke drie verkochte New 500's is er één La Prima-versie.
  • FIAT, in samenwerking met Maestro Andrea Bocelli, Matteo Bocelli en JBL, presenteert een innovatief premium audiosysteem, 100% gewijd aan het "geluid van de stilte" van het elektrische FIAT-icoon.
  • De nieuwe single van Matteo Bocelli zal de belangrijkste soundtrack van deze samenwerking zijn, met zijn vernieuwende geluid en muzikale identiteit.
  • Deze topversie is ook voorzien van de nieuwe "Sanitizing Glove Box", een innovatieve content, die het Italiaanse "Dolce Vita" in het post-Covid19-tijdperk opnieuw bevestigt.
  • De New 500 "La Prima by Bocelli" biedt standaard de populaire inhoud van de eerste generatie: van de "soft-touch" Premium bekleding tot het AVAS elektrische geluid gecomponeerd door Nino Rota en de Fiat Monogram softtop.
  • De New 500 is het best verkochte elektrische model van Stellantis en de meest gekochte elektrische auto in Europa in het stadsautosegment.

De New 500 "La Prima by Bocelli" is de eerste stadsauto ter wereld die is uitgerust met de JBL "Virtual Venues"-technologie, die een ongeëvenaarde audio-ervaring biedt. De nieuwe versie van deze iconische topklasse FIAT biedt standaard de exclusieve JBL Premium Audio "Mastered by Bocelli": een 320W premium audiosysteem dat uiterst geraffineerd is, zowel wat de constructiekwaliteit als wat de prestaties betreft, met een eenvoudige en intuïtieve bediening, en dat bovendien perfect geïntegreerd is in de auto zonder enige impact op de binnenruimte of de bagageruimte. Om het perfect en uniek te maken, deed FIAT een beroep op de ervaring van Maestro Andrea Bocelli, 's werelds populairste levende tenor, en koos het de aankomende nieuwe single van Matteo Bocelli als de soundtrack van de communicatiecampagne.

"Het doorslaand succes van de New 500 La Prima, het topmodel van het elektrische icoon, heeft ons doen beseffen dat onze klanten een uitgesproken premium, Italiaans en iconisch product willen. Kortom, ze willen het beste van Made in Italy", zegt Olivier François, CEO van FIAT en global CMO van Stellantis. "En het is net in Italië dat zij de hoogste expressie van kunst, schoonheid en muziek kunnen vinden. Daarom hebben we, in samenwerking met maestro Andrea Bocelli, de ultieme akoestische ervaring gecreëerd om de stilte van een elektrische auto te versterken. Met behulp van JBL's exclusieve Virtual Venues-technologie bieden wij onze klanten een meeslepende, op maat gemaakte audio-ervaring.  Dit revolutionaire premium audiosysteem versterkt nog eens de content van een authentiek Italiaans icoon, dat met trots in Italië is gemaakt om de meest authentieke Italiaanse geest naar de wereld te brengen."

De New 500 La Prima by Bocelli  

Voor zijn werelddebuut is de New 500 La Prima van Bocelli aangekleed voor een openingsavond in de opera. Hij wordt geleverd in een stijlvolle zwarte kleurstelling en is standaard voorzien van de innovatieve "Sanitizing Glove Box". Dit systeem integreert een UV-C-lamp in het handschoenkastje om de oppervlaktehygiëne van kleine persoonlijke voorwerpen (zoals een smartphone, huissleutels of andere kleine dagelijkse voorwerpen) te verhogen. De klant kan dit systeem activeren door kleine persoonlijke voorwerpen in het handschoenenkastje te leggen, de lade te sluiten en op een knop op de middenconsole te drukken.  De ontsmettingscyclus duurt 3 minuten en een externe blauwe indicator en een geluidssignaal informeren de klant wanneer de cyclus is voltooid.

Deze nieuwe topversie bevat ook enkele pareltjes op het gebied van design en technologie: de onnavolgbare FIAT-monogram softtop op de cabrioversie, het 10,25" high-definition infotainmentsysteem met touchscreen, de full LED-koplampen, de 17" diamantvormige lichtmetalen velgen, de speciale "La Prima"-badge en het premium interieur met een geweven dashboard en beige zetels met FIAT-signatuur. De nieuwe versie is uitgerust met de modernste technologie met een batterijbereik tot 320 km - WLTP-cyclus - dat stijgt tot 460 km bij gebruik in stadsverkeer. Bovendien is de New 500 de eerste stadsauto met autonoom rijden op niveau 2. 

De New 500 La Prima by Bocelli kan in de loop van april worden besteld in 3 koetswerkvarianten (berline, cabrio en 3+1) en 6 koetswerkkleuren (Onyx Black, Rose Gold, Ice White, Mineral Grey, Ocean Green en Celestial Blue).

JBL, de anthologie van het geluid uit de hele wereld   

JBL (een acroniem voor de initialen van oprichter James Bullough Lansing), dat deel uitmaakt van Harman International Industries, is een in de Verenigde Staten gevestigde luidspreker- en luidsprekerfabrikant. Al meer dan 75 jaar combineert JBL zijn eigen gedurfde visie op de toekomst met de passie en het talent van ingenieurs en ontwerpers uit de hele wereld. In de loop van zijn geschiedenis heeft het merk samengewerkt met enkele van de grootste namen uit de muziek- en sportwereld en zijn eigen technologie aangeboden ter ondersteuning van grote evenementen en concerten in zalen als Woodstock, Madison Square Garden en vele andere. Nu wordt de jarenlange ervaring van JBL gebruikt om het geluid van de grootste podia in de passagiersruimte van de New 500 te brengen.  

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

FIAT Professional onthult nieuwe elektrisch line-up

Fiat lanceert nieuwe modellen in zijn bedrijfswagengamma: E-Ducato, E-Doblo en E-Scudo. De E-Ducato zorgt voor 30 % meer actieradius en met dezelfde eigenschappen en heeft een laadvermogen waarmee de Ducato het best verkochte voertuig in zijn segment is geworden. De nieuwe E-Doblò behoudt de binnenruimte volledig en zorgt voor een grote flexibiliteit en laadcapaciteit. De Scudo is nog slimmer en ook 100 % elektrisch.

Eerste Test: Fiat 600e, Upgraden

De gekende Fiat 500e krijgt er een grote(re) broer bij. De Fiat 600 was in de jaren ’50 al het groter broertje van die 500, hij kreeg in de jaren ’90 zelfs de toepasselijk naam Seicento. Tijd voor een upgrade en natuurlijk krijgt de 600 nu de benaming 600e, wat hem elektrisch maakt.

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.