RENAULT ONTHULT ZIJN VISIE OP DUURZAME ONTWIKKELING OP CHANGENOW 2022

zondag, 17 april 2022 01:26
RENAULT ONTHULT ZIJN VISIE OP DUURZAME ONTWIKKELING OP CHANGENOW 2022

Ter gelegenheid van de ChangeNOW 2022-top onthult Renault op 19 mei 2022 om 9.00 uur (CET) in wereldpremière zijn nieuwe concept car.

Deze unieke concept car belichaamt de visie van de groep op duurzame ontwikkeling en engagement. Hij werd op 18 februari 2022 voor het eerst aangekondigd door Luca de Meo, CEO van Renault Group en het merk Renault, tijdens de Conferentie van de Financiële Resultaten 2021 van Renault Group.

ChangeNOW, dat zich toelegt op duurzame oplossingen en oplossingen met een positieve impact, is het grootste evenement ten voordele van onze planeet ter wereld en zal tegelijkertijd plaatsvinden in het Grand Palais Ephémère en de Eiffeltoren van 19 tot 21 mei 2022 in Parijs.

Voor de wereldpremière van deze concept car organiseert Renault om 9.00 uur (CET) een persconferentie op de website www.events.renault.com.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.