Hyundai gelooft ook in synthetische brandstoffen

zondag, 17 april 2022 22:14
Hyundai gelooft ook in synthetische brandstoffen

Hyundai biedt reeds wagens aan op benzine, diesel, elektriciteit en waterstof. Maar ook synthetische brandstoffen staan op het ontwikkelingsprogramma.

Opmerkelijk nieuws uit Wolfsburg vorige week: Volkswagen zit immers niet op dezelfde golflengte als VW-merkgenoten Audi en Porsche als het gaat om de strategie om de CO2-uitstoot van hun voertuigen te reduceren. Ze zien geen heil in e-fuels, een domein waarin Ingolstadt en Stuttgart wel volop investeren. Volkswagen gaat voor 100% elektrische voertuigen die hun stroom halen uit batterijen - zogeheten BEV's dus (Battery Electric Vehicles). "Omdat synthetische brandstoffen niet geschikt zijn voor een volumeconstructeur", klinkt het bij Ralf Brandstatter, CEO van Volkswagen. Ze zijn slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar en erg duur zijn om te produceren, waardoor ze nooit winstgevend zouden zijn.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
hyundai

Gerelateerde items (op tag)

Europa's favoriet krijgt facelift

27 maart 2024 - Sinds zijn debuut in 2004 heeft de Hyundai Tucson de harten van Europese automobilisten veroverd en is hij uitgegroeid tot een bestseller en een fanfavoriet op het hele continent. Alleen al in 2023 werden er 158.056 exemplaren van de compacte SUV geregistreerd in Europa, wat een opmerkelijke verkoopstijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ontdek de Hyundai Stockdeals bij De Laet Boom!

Op zoek naar de perfecte rit? Zoek niet verder! Hyundai biedt nu onmiddellijk beschikbare stockdeals met onweerstaanbare kortingen. Maak je klaar om in stijl te rijden met de nieuwste modellen die klaar staan om de weg op te gaan!

Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

SEOUL, 4 maart 2024 - Hyundai Motor Company kondigde vandaag de aanstaande release aan van een verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line voor zijn bekroond gamma elektrische voertuigen (EV) die productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades bieden.