Tesla belooft een 'robotaxi' zonder stuur in 2024

zondag, 24 april 2022 22:25
Tesla belooft een 'robotaxi' zonder stuur in 2024

Elon Musk heeft aangekondigd dat een 'robotaxi' zonder stuur, gas- en rempedalen in 2024 in productie zal gaan. Het moet het goedkoopste voertuig per kilometer worden.

De winst van Tesla heeft in het eerste kwartaal van 2022 een nieuw hoogtepunt bereikt, maar Elon Musk richt zich al op zijn volgende autoproject met de ambitie om tegen 2024 de productie van een 'robotaxi' zonder stuur of pedalen te lanceren. Een 100% autonoom model, dat het zonder conventionele rijbediening moet stellen en de kosten van productie en verkoop van het model aanzienlijk zou drukken. Het doel is om het goedkoopste voertuig per kilometer aan te bieden aan gebruikers, want chauffeurs zijn het niet meer....

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Elon Musk wordt een last voor Tesla

De fratsen van Elon Musk beginnen het imago van Tesla te schaden. Hangt het overleven van de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's af van het vertrek van zijn baas?

Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

De Tesla Model S en Model X Plaid arriveren in Europa. Deze elektrische topmodellen halen 1.020 pk uit drie motoren en kunnen bogen op de nieuwste technologie van de S en X, waaronder ook het befaamde Yoke-stuurwiel.