JAGUAR XE EN XF VOORTAAN EXCLUSIEF ALS R-DYNAMIC

woensdag, 27 april 2022 17:24
JAGUAR XE EN XF VOORTAAN EXCLUSIEF ALS R-DYNAMIC
  • Exclusief als R-Dynamic: het gamma van de Jaguar XE en XF is verder geoptimaliseerd en bestaat voortaan exclusief uit R-Dynamic-uitvoeringen
  • Geëlektrificeerde diesels: De Jaguar XE en XF zijn beiden beschikbaar met de verfijnde en efficiënte Ingenium-viercilinder van 150 kW/204 pk met 'mild hybrid'- technologie, die een verbruik vanaf 4,9 l/100 km** en een CO2-uitstoot vanaf 128 g/km** biedt op de XE en vanaf 5 l/100 km** en 131 gl/km** op de XF Berline
  • Naadloze connectiviteit: Het Pivi Pro-infotainmentsysteem is standaard uitgerust  met de draadloze versie van Apple CarPlay® om u moeiteloos verbonden te houden.  De draadloze versie van Android Auto™ is eveneens standaard. Ook huidige  eigenaars van compatibele Jaguar-modellen met Pivi Pro zullen what3words  ontvangen via een software-update ‘over-the-air’ 
  • Vraag het aan Alexa1: Dankzij de volledige integratie van Amazon Alexa met  PiviPro kunt u natuurlijke gesproken spraakopdrachten gebruiken om de navigatie en  muziek te bedienen2, agenda's te beheren, nieuws te beluisteren, het weer te  controleren en slimme thuisapparatuur te bedienen3 – gewoon door het te vragen – zodat u uw ogen op de weg en uw handen op het stuur kunt houden. Dit kan worden  geactiveerd via een SOTA-update zodra dit beschikbaar is in België 
  • Meer lezen over Alexa en hoe u ze activeert, doet u hier
  • what3words: Deel uw locatie of stel in Pivi Pro* om het even welke plaats op aarde  in als bestemming met een unieke combinatie van drie woorden: meer informatie  vindt u hier
  • De Jaguar XE is in België beschikbaar vanaf € 46.030 en de Jaguar XF Sedan vanaf  € 58.360. De Jaguar XF Sportbrake is in België beschikbaar vanaf € 68.550. Voor  meer informatie kunt u terecht op www.jaguar.be

Dinsdag 26 april 2022, Antwerpen – De Jaguar XE en XF zijn voortaan exclusief  beschikbaar als R-Dynamic. Deze optimalisering van het gamma betekent dat alle  uitvoeringen voortaan standaard zijn uitgevoerd met de nadrukkelijk dynamische R Dynamic-uitstraling. Daarnaast bieden de Jaguar XE en XF klanten nu meer keuze 

en technologie dan ooit, met de introductie van de Alexa-spraakbediening en what3words in het hele gamma. Alexa-spraakbediening is nog niet beschikbaar in België. 

Aandrijflijnen XE en XF modeljaar 2023 

De XE en XF zijn ook beschikbaar met de uiterst efficiënte Ingenium-dieselmotor met vier  cilinders, 'mild hybrid'-technologie (MHEV) en een keuze aan achter- of vierwielaandrijving.  Deze dieselmotor van 150 kW/204 pk levert een indrukwekkend koppel van 430 Nm en zijn  raffinement en responsiviteit worden nog versterkt met het MHEV-systeem. De in de riem  geïntegreerde startgenerator (BiSG) recupereert energie die vaak verloren gaat tijdens het  remmen of vertragen door ze op te slaan in een compacte lithium-ionbatterij van 48 volt. Deze  energie wordt opnieuw gebruikt om de motor te helpen bij het accelereren. Het maakt de stop 

startfunctie ook stiller en sneller dan conventionele systemen. 

Deze motor is de zuinigste in het XE- en XF-gamma en zorgt ervoor dat de  achterwielaangedreven XE een brandstofverbruik vanaf 4,9l/100 km** en een CO2-uitstoot  van slechts 128g/km** kan leveren. In de achterwielaangedreven XF Berline levert hij  overeenkomstige waarden van 5,0l/100 km** en 131g/km**. 

Klanten kunnen ook opteren voor een 183 kW/250 pk sterke viercilinder op benzine uit de  Ingenium-familie. Deze geraffineerde motor, die alleen met achterwielaandrijving wordt  aangeboden, ontwikkelt een maximumkoppel van 365 Nm tussen 1.300 en 4.500 rpm, voor  een uitmuntende souplesse en sterke prestaties. Met deze krachtbron accelereert de XE van  0 naar 100km/u in 6,8 seconden en de XF berline en XF Sportbrake respectievelijk in  6,9 seconden en 7,1 seconden. 

Het volledige motorgamma voor de XE en XF voor het modeljaar 2023 omvat: Benzine 

  • 183 kW/250 pk 2.0 liter viercilinder-turbomotor van 250 pk, met achterwielaandrijving  en automaat 

Diesel 

  • 150 kW/204 pk 2.0 liter MHEV viercilinder-turbomotor van 204 pk, met  achterwielaandrijving en automaat 
  • 150 kW/204 pk 2.0 liter MHEV viercilinder-turbomotor van 204 pk, met  vierwielaandrijving en automaat

 

Vraag het aan Alexa 

De XE en XF 300 SPORT zijn uitgerust met Amazon Alexa. Dit naadloos geïntegreerde  systeem brengt de vertrouwde Alexa-ervaring naar de wagens en biedt een natuurlijke  spraakinteractie met de functies van het Pivi Pro-infotainmentsysteem, zoals navigatie,  podcasts en audiobooks, telefoongesprekken en compatibele smartphones. Alexa kan  worden geactiveerd via een SOTA-update zodra dit beschikbaar komt in België. 

Verzoeken als ‘Alexa, navigeer naar huis’, ‘Alexa, speel mijn chill-out-afspeellijst’ en ‘Alexa,  toon me de koffiehuizen in de buurt’ kunnen allemaal met de stem worden gegeven. Ook kunt  u het nieuws en de weersvoorspellingen bekijken en uw agenda of boodschappenlijst beheren  – gewoon door het te vragen. Alexa woont in de cloud en wordt steeds slimmer. Nieuwe  functies en updates worden voortdurend toegevoegd en automatisch afgeleverd. 

De spraakervaring van Alexa is intuïtief in gebruik, waardoor klanten ze gemakkelijk kunnen  bedienen terwijl ze hun handen op het stuur en hun blik op de weg houden. Alexa maakt het  zelfs mogelijk om compatibele smarthomefuncties zoals verwarming en verlichting te  bedienen vanaf het comfort van uw luxueuze XE- of XF-interieur. U hoeft het enkel te vragen:  “Alexa, zet de woonkamertemperatuur op 20 graden”, bijvoorbeeld. 

Bestaande eigenaars van een XE of XF met Pivi Pro behoren tot de ruim 55.000 Jaguar klanten die Alexa aangeboden krijgen in een software-update ‘over-the-air’3 zodra dit  beschikbaar is in België. 

En dankzij de Jaguar Remote Skill op alle toestellen met Alexa-functie4 kunnen klanten in het  Verenigd Koninkrijk en de VS hun auto ook controleren en bedienen, waar ze ook zijn. “Alexa,  vraag Jaguar of mijn deuren vergrendeld zijn” of “Alexa, vraag Jaguar of mijn ruiten open zijn”  zijn slechts enkele van de functies die klanten kunnen gebruiken. 

Zowel de XE als de XF biedt bovendien tal van andere intelligente technologieën om ritten  eenvoudiger, aangenamer en meer geconnecteerd te maken. 

In Pivi Pro is nu ook what3words-navigatie geïntegreerd. In plaats van met postcodes kunt u  dankzij what3words bestemmingen preciezer instellen, met een unieke combinatie van drie  woorden die een vierkante locatie van drie vierkante meter vertegenwoordigen: typ  bijvoorbeeld gewoon de woorden – clean.corporate.card – in het navigatiezoekvak van Pivi. 

Als u de what3words-referentie voor een bepaalde locatie wilt weten, krijgt u deze informatie  door lang op de kaart op het aanraakscherm te drukken. Voor de huidige eigenaars van een  Jaguar XE of Jaguar XF met Pivi Pro komt deze functie via een software-update ‘over-the-air’  beschikbaar. What3words is wereldwijd beschikbaar behalve in China, Japan en Zuid-Korea.

 

Zo is het Smartphone Pack met draadloze Apple CarPlay®-verbinding standaard, net als  Android Auto™. Bovendien kan Pivi Pro verbinding maken met twee smartphones tegelijk en  beschikt de optionele draadloze lader in de middenconsole over een signaalversterker om de  netwerkontvangst en het wifisignaal te verbeteren. 

De XE en XF zijn verkrijgbaar in volgende uitvoeringen: 

XE: R-Dynamic S, R-Dynamic HSE, R-Dynamic Black 

XF sedan: R-Dynamic S, R-Dynamic HSE, R-Dynamic Black 

XF Sportbrake: R-Dynamic Black 

Getagged onder:
jaguar

Gerelateerde items (op tag)