Test: Peugeot 3008 Hybrid4

woensdag, 04 mei 2022 14:01
Test: Peugeot 3008 Hybrid4

Pluchen leeuw

De Opel Grandland en deze Peugeot 3008 Hybrid4 zijn neven, vermits ze binnen de Stellantis-groep over hetzelfde aandrijfgeheel beschikken.  Maar hoe doet de Peugeot het in deze combinatie ?

300 pk

Even opfrissen. Onze 3008 beschikt over 3 motoren, enerzijds een 2-liter viercilinder met 200 pk, een elektromotor van 110 pk op de vooras en nog een exemplaar op de achteras met een vermogen van 113 pk. Ondertussen weet iedereen dat deze vermogens optellen niet de juiste manier is, het feest zou te leuk zijn. Aldus komen wij hier tot een gezamenlijk gecombineerd vermogen van 300 pk en vooral een mooie 520 Nm aan koppel. Vooral dat laatste is zeer aangenaam bij inhalen. De prestaties op zich zijn zeker niet mis, met een spurtje naar 100 km/u in 5,9 seconden. Wij hadden echter soms de indruk dat het iets meer seconden vergde. Ongetwijfeld te wijten aan het niet geringe gewicht (1915 kilogram) dat deze jongen met zich meesleurt. De trekkracht blijft echter altijd voorbeeldig, mede door de “4” in zijn benaming wat staat voor vierwielaandrijving.

46 km elektrisch rijden

De batterij van 13,2 kWh gaf bij ons maximum 46 km elektrisch rijbereik aan. Volgens de officiële WLTP-waarden zou dat zo’n 66 km moeten zijn, maar dat haal je niet. Wel belangrijk – zoals steeds bij plug-in hybride auto’s – is je laaddiscipline. Hierdoor kun je het verbruik drukken doordat de motor in Hybride-modus kiest welke motor de meest geschikte is.  Met volle batterij van de kust naar Brussel geeft een verbruik van zo’n 5,5 liter/100 km gecombineerd. Wanneer hij benzine vraagt, steeg dit bij ons tot een maximum van 6,6 liter/100 km. Hierdoor kunnen wij concluderen dat dit hybridegeheel aangenaam is in het gebruik. De sportmodus hebben wij slechts weinig gebruikt, maar dan mag je op nog een litertje meer rekenen, vermoeden wij. De batterij terug opladen kost zo’n 4 uur aan een laadpaal of wallbox. 

Peugeot-stuur

Binnenin ontdek je de tegenwoordig typische rijhouding van Peugeot, met het kleine stuur dat laag dient geplaatst te worden, wil je vermijden dat de bovenste rand in het gezichtsveld van het dashboard komt. Je bent voor of tegen. Wij raken het ondertussen gewend na testweek met enerzijds de 308 en deze 3008. Eens de goede rijhouding gevonden, is het stuurgevoel bijzonder efficiënt en aangenaam. Net als in de nieuwe 308, heb je de i-Cockpit, al is het systeem in de 308 al wat geëvolueerd.  Hier beschik je nog over de zogenaamde pianotoetsen om de belangrijkste items zoals radio, navigatie, klimaat te selecteren om daarna via touchscreen verder te gaan. Opnieuw betreuren wij dat er geen fysieke toetsen zijn voor de airco.  Gelukkig is er nog een draaiknop voor het volume van de radio, naast de stuurwieltoetsen. Wat het multifunctionele stuur betreft, was het tevens wat zoeken naar de bediening van de actieve cruise control via de extra hendel links achter het stuurwiel. Maar eens je hiermee vertrouwt bent, verloopt dit vlot.  En het mag gezegd dat de functie bijzonder goed werkt.

Zacht comfort

Rijden doet deze 3008 in alle stilte en comfort.  Oneffenheden worden bijzonder goed gefilterd.  Alleen voel je in snel genomen bochten het gewicht meespelen, wat hem eerder een knuffelbeer dan een klauwende leeuw maakt. Met de wegligging is niets mis, maar dit is natuurlijk een SUV en die zijn qua karakter sowieso al minder dynamisch. Het koperspubliek zal zeker niet op hun honger blijven. Ook de 8-trapsautomaat doet zijn werk voortreffelijk, je voelt niet de minste schokken of aarzelingen bij het opschakelen. De automaat bedien je nog via een klassieke hendel, wat zeker niet onaangenaam is. De schakelhendels achter het stuur maken echter weinig verschil, vermits die al snel terug naar de automatische stand gaan als je niet direct genoeg op- of terugschakelt.

Wat kost dit

Vermits deze 3008 enkel leverbaar is in de topversie GT of GT Pack, is zijn prijs navenant. De 3008 Hybrid4 is er vanaf 52 198,- €. Onze testversie met leder en nightvision kost  57 488,- €. Dat nachtzichtsysteem vinden wij een aanrader voor wie veel ’s avonds onderweg is. Het obstakel zoals b.v. een fietser of zelfs een overlopende kat licht op in de rechterkant van het dashboard. 

De Peugeot 3008 Hybrid4 is een aangename reisgezel, die zijn werk in alle stilte en comfort doet.  Zijn aangename hybride aandrijfgeheel met 3 motoren levert prestaties met een aanvaardbaar verbruik mits de laaddiscipline gerespecteerd wordt.  Als de prijs geen struikelblok is, kan deze ruime SUV zeker op het lijstje van de fleetverantwoordelijken of als keuze voor je nieuwe bedrijfswagen.    

 PLUS

  • comfort
  • aangenaam aandrijfgeheel
  • stuurgevoel

MIN

  • rijhouding vraagt gewenning
  • geen fysieke aircoknoppen
  • enkel verkrijgbaar als GT