Free2move versterkt zijn wereldwijde leiderschap in mobiliteitsactiviteiten met overname van Share Now

woensdag, 04 mei 2022 23:12
Free2move versterkt zijn wereldwijde leiderschap in mobiliteitsactiviteiten met overname van Share Now
  • Een strategische stap naar de Dare Forward 2030-doelstelling van Stellantis om zijn winstgevende mobiliteitsdiensten te laten groeien
  • De overname van Share Now positioneert Free2move als leider op het gebied van autodelen, voegt 14 nieuwe Europese steden toe aan de 7 bestaande mobiliteitshubs van Free2move in de Verenigde Staten en Europa en verbetert de technologische expertise om de verwachtingen van de klant te overtreffen
  • Free2move is al een belangrijke mobiliteitsspeler op de markt voor B2B- en B2C-klanten met een vloot van meer dan 450.000 auto's met verhuur-, autodeel- en abonnementsdiensten, 500.000 parkeerplaatsen en een netwerk van 250.000 laadstations
  • Free2move biedt een 360° naadloze klantervaring − mobiliteit per minuut, uur, dag of maand
  • Free2move zal meer dan 3,4 miljoen klanten toevoegen aan zijn 2 miljoen gebruikers

AMSTERDAM, 3 mei 2022 – Free2move maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van autodeelbedrijf Share Now, een joint venture opgericht door BMW en Mercedes in 2019. Daarmee positioneert Free2move zich verder als de toonaangevende wereldwijde mobiliteitsspeler en voegt het 14 grote Europese steden en 10.000 voertuigen toe aan de bestaande Free2move-autodeelvloot van 2.500 voertuigen.

 

In de veeleisende wereld van mobiliteit, waar gebruikers elke minuut proberen te optimaliseren, is tijd kostbaar. Een klant verplaatsen is een grote verantwoordelijkheid. Bij Free2move hebben we een innovatief model voor mobiliteitsdiensten ontworpen dat zich aanpast aan onze klanten. Deze oplossing, die al operationeel is in de Verenigde Staten en Europa, stelt de klant in staat om een auto te nemen voor een paar minuten of een paar uur. Als klanten het voertuig langer willen, kunnen ze dezelfde auto houden zonder het contract te wijzigen − de Free2move-prijzen worden automatisch aangepast. 

 

“Door de sterke positie van Share Now in grote Europese steden te integreren, krijgen onze klanten meer toegang tot een breder scala aan diensten om aan hun uiteenlopende mobiliteitsbehoeften te voldoen", aldus Brigitte Courtehoux, CEO van Free2move. “Even belangrijk is dat deze overname ook onze winstgevende groei zal versnellen. We zijn zo een stap dichter bij ons doel om de wereldwijde aanwezigheid van Free2move tegen 2030 uit te breiden tot 15 miljoen actieve gebruikers.” 

 

Door gebruik te maken van de financiële discipline en het vermogen van Free2moves om een winstgevend bedrijf te beheren, zal deze overname zijn schaalvoordelen en synergieën verder vergroten, en bijdragen aan de Dare Forward 2030-ambitie om de winstgevende mobiliteitsdiensten te laten groeien tot een netto-omzet van € 2,8 miljard met een eerste stap van € 700 miljoen in 2025.

 

Free2move kondigde onlangs de overname aan van Opel Rent, waarmee het zijn groeistrategie in Duitsland en Oostenrijk versnelt en de transitie van verhuurder naar mobiliteitsprovider stimuleert. Ondertussen heeft het zijn uitbreiding op het gebied van autodelen in de Verenigde Staten versneld: de service is er nu beschikbaar in Washington D.C., Portland, Oregon, Denver, Colorado, Columbis, Ohio en Austin, Texas. Ook in Europa (Parijs en Madrid) is Free2move actief in autodelen.

 

De voltooiing van deze overname is nog onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder het voldoen aan de antitrustvereisten.

 

Over Stellantis

Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Parijs: STLA) is een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten en een mobiliteitsprovider. Zijn legendarische en iconische merken belichamen de passie van hun visionaire oprichters en de klanten van vandaag in hun innovatieve producten en diensten, waaronder Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move en Leasys. Gesterkt door onze diversiteit zijn we toonaangevend in de manier waarop de wereld beweegt. We streven ernaar het meest grootse duurzame mobiliteitstechnologiebedrijf te worden, niet het grootste, terwijl we toegevoegde waarde creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Ga naar www.stellantis.com voor meer informatie.

Over Free2move

Free2move is het enige wereldwijde mobiliteitsmerk dat een compleet en uniek ecosysteem biedt voor zijn particuliere en professionele klanten over de hele wereld. Free2move vertrouwt op data en technologie en plaatst de klantervaring in het hart van het bedrijf om mobiliteit opnieuw uit te vinden. Free2move heeft een waaier aan diensten om te voldoen aan de vele reisbehoeften van zijn klanten, van één minuut tot meerdere dagen of maanden: een autodeelservice, autoverhuur voor een korte, middellange of lange termijn, naast het reserveren van bestuurders van toeristische voertuigen, parkeerplaatsen en laadstations via de app.

De mobiliteit van Free2move in cijfers wereldwijd: 2 miljoen klanten, 450.000 huurvoertuigen, 500.000 parkeerplaatsen, 250.000 laadpunten in Europa.

Over SHARE NOW

Als marktleider en pionier in free-floating autodelen is SHARE NOW vertegenwoordigd in 16 grote Europese steden met ongeveer 1000 voertuigen, waaronder 3000 elektrische voertuigen.  Zo'n 3,4 miljoen klanten maken al gebruik van de service. SHARE NOW biedt een duurzame oplossing voor stedelijke mobiliteit en levert als onderdeel van het mobiliteitsaanbod een belangrijke bijdrage aan het verminderen van verkeersopstoppingen in steden. Elke autodeelwagen vervangt tot 20 privévoertuigen in het stadsverkeer. SHARE NOW blijft zijn Europese marktleiderschap op het gebied van free-floating autodelen uitbreiden. De mobiliteitsaanbieder werd in 2019 opgericht als een joint venture tussen BMW Group en Mercedes-Benz Mobility AG. Het hoofdkantoor bevindt zich in Berlijn.

Laatst aangepast op woensdag, 04 mei 2022 23:15