D'Ieteren Group Mobility Experience

maandag, 09 mei 2022 11:41
D'Ieteren Group Mobility Experience

Mobiliteit van morgen in al zijn facetten 

Aangezien er ook dit jaar geen Autosalon kon plaatsvinden, grijpen veel automerken naar alternatieven om hun nieuwe wagens en diensten ‘live’ voor te kunnen stellen. D’Ieteren, de Belgische importeur en distributeur van de merken van de Volkswagen Group, maakte van de gelegenheid gebruik om een groots evenement op poten te stellen rond mobiliteit en nodigde de B2B klanten uit op de eerste D’Ieteren Mobility Experience!

Volledig programma

De klanten kregen de gelegenheid om in het distributiecentrum in Kortenberg het volledige programma van mobiliteitsoplossingen te ontdekken. In een sfeervolle setting kregen ze tekst en uitleg bij onder meer de denktank Lab Box, EDI – Electric by D’Ieteren, het fietsenmerk Lucien, Volkswagen D'Ieteren Finance en MyWay Pro. D’Ieteren wil een hoofdrol spelen in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met mobiliteit. De mobiliteit van morgen moet immers voor iedereen vlot en duurzaam zijn. Uiteraard ging ook veel aandacht naar nieuwe modellen en ontwikkelingen bij de verschillende automerken. 

Eerste volledig elektrische RS

Bij Škoda heb je ‘veel wagen voor een scherpe prijs’. Het merk richt zich op prijsbewuste kopers met een breed aanbod van moderne en solide wagens. “Jonge en dynamische families en mensen met hobby’s - de auto’s hebben veel been- en laadruimte en een grote flexibiliteit – zijn de primaire doelgroep. Zij hebben nu ook de kans om voor een exclusief model te kiezen. Wij maakten kennis met de Enyaq Coupe iV RS, de eerste volledig elektrische RS van Škoda. De wagen heeft twee elektromotoren die samen 299 pk en 460 Nm sterk zijn. In de wagen steekt een 82 kWh accu die goed is voor een actieradius tot 545 kilometer. Nieuw is de softwareversie ME3 die onder andere een beter thermisch beheer van het accupakket met zich meebrengt. “Wij hebben binnen de groep een duidelijke strategie die aanstuurt op volledige elektrificatie”, legt Thierry De Vleeschouwer, directeur Škoda Import, uit. “Tussen 2026 en 2030 schakelen we volledig over op 100% elektrisch aangedreven wagens met een aanbod voor iedereen, van kleine tot grote modellen. En daar sluiten de nieuwe ontwikkelingen binnen Škoda met de introductie van de Enyaq Coupé iV, waarvan de iV RS de sportiefste is, perfect op aan. We verwachten dat er de komende jaren heel wat nieuwe evoluties de kop zullen opsteken en we binnen de groep wereldwijd verschillende nieuwe productiefaciliteiten in gebruik zullen nemen, onder meer op vlak van batterijen. We staan nog maar aan het begin van de ‘elektrische omwenteling’. De groep investeert enorm veel in nieuwe technologieën en dat zal uiteraard ook bij Škoda tot uiting komen.” 

Laadinfrastructuur

Een van de hot items in de wereld van de EV is de laadinfrastructuur. “Dat wordt inderdaad de achillespees. Meer en beter verspreide laadpunten zijn in ieder geval nodig, maar ook de gebruiker zal in zekere mate moeten ‘heropgevoed’ worden. Zoals de wagen meteen verplaatsen als de oplaadbeurt klaar is en plaats maken voor iemand anders, om maar één voorbeeld te noemen.”

Kunnen ook de concessiehouders daar een rol in spelen? “Zeker, het staat trouwens in de voorwaarden om laadpunten te voorzien. Dat is niet altijd evident want wie bijvoorbeeld superchargers wil plaatsen, moet daar zelf ook de geschikte elektriciteitsinfrastructuur voor hebben.”

Porsche

Wie Porsche zegt, denkt nog steeds aan de iconische 911 met brullende motor. Toch zette ook het befaamde merk de stap naar de elektrische toekomst met de Porsche Taycan, de allereerste elektrische sportauto ‘met een Porsche-ziel’. “In de nabije toekomst is het de bedoeling om met het volledige programma van de Taycan de markt te veroveren”, kregen we op de stand mee. “Tot voor kort bestond de Taycan alleen in de GTS versie, maar ondertussen is daar ook de Cross Turismo en de Sport Turismo bijgekomen. Twee jaar geleden was de Taycan goed voor 10% aandeel in de verkoop, vandaag is dat gestegen tot ruim boven de 30% en is het model de best verkochte wagen van het merk. SUV is een belangrijk segment en elektrische wagens zijn de toekomst. Met de Taycan zit Porsche dus perfect op schema. Bovendien zijn de meeste kopers nieuwe klanten. In de toekomst voorziet Porsche overigens ook volledig elektrische versies van de eveneens succesvolle Macan. Mensen moeten vaak hard sparen om zich een gedroomde Porsche aan te schaffen, maar boekhoudkundig gezien is de Taycan beslist (meer dan) de moeite waard. Het model ademt het DNA van het merk uit met voorop sportiviteit en functionaliteit, en dat in combinatie met ruimte en een autonomie tot 500 km. Met behulp van de fast chargers, die bij elk Porsche-centrum aanwezig zijn, gaat het laden ook zeer snel.”

Audi

“Bij Audi is het aanbod elektrische wagens en plug in hybride voertuigen de voorbije jaren stelselmatig uitgebreid”, vernemen we van Stefan Kerckhoven, Managing Director Audi bij D’Ieteren. “En daar is op dit B2B-event zeker veel belangstelling voor. Onze B2B-klanten zijn sterk geïnteresseerd in fiscaliteit en daar heeft een elektrische wagen vanzelfsprekend zeer sterke troeven uit te spelen. Ons vlaggenschip is de supersportieve Audi e-tron GT, in de SUV-klasse zijn dat de Audi e-tron en de beide Q4 e-tron modellen die uitgegroeid zijn tot onze bestsellers.”

Elektrisch rijden is sowieso een tendens die extra wordt aangewakkerd door het gunstige fiscale klimaat. “Dat hebben we duidelijk gemerkt bij de aankondiging van de recente maatregelen op fiscaal vlak voor bedrijfswagens. De verkoop van EV is meteen in een stroomversnelling gekomen. Bij particuliere klanten is dat minder het geval. De voordelen op fiscaal vlak zijn beduidend ‘minder’ en we moeten in dat segment ook dringend stappen zetten om de laadinfrastructuur te verbeteren. Bij D’Ieteren hebben we gelukkig EDI (zie verder), onze oplossing om het laden ruimer, beter en vooral comfortabeler te maken voor iedereen, bij de bedrijven én bij de mensen thuis. En vergeet ook niet dat elektrisch rijden gewoon aangenamer is ‘tout court’.”

“Met een autonomie van 350 km tot 500 km – bij elektrische wagens is dat sterk afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder – zit ook Audi perfect. Als we er rekening mee houden dat de gemiddelde Belg zich per dag +/- 40 km verplaatst, volstaat één laadbeurt per week.” 

SEAT / Cupra

SEAT profileert zich als een uitgesproken ‘value for money’-merk met in hoofdzaak wagens met thermische motoren. Uit dezelfde hoek (en fabriek) komt ook het nieuwe en ‘blitse’ merk Cupra. “Met Cupra leggen we duidelijk de focus op het elektrische verhaal”, vertelt Aurélie Vanneste, Directeur SEAT/CUPRA. “Cupra staat initieel voor CUP en RAcing. Mensen linken Cupra dan ook nog steeds aan de supersportieve modellen van SEAT – dan spreken we over 300 pk en meer – maar vandaag is Cupra een merk op zich dat zich duidelijk profileert in het segment tussen massa en premium met mooie en sportief ogende wagens. We hebben vandaag verschillende opties, maar het staat vast dat al onze toekomstige modellen vanaf 2025 100% elektrisch zullen zijn.”

Het overgrote deel van de Cupra-klanten komt uit de business-hoek. Kan daar verandering in komen? Komen ook particulieren over de brug? “Dat hopen wij toch, maar de prijs van een EV zal daar een sterke rol in spelen. Momenteel is dit voor veel mensen iets te hoog gegrepen. Als ik hoor dat Europa alleen maar elektrische voertuigen wil en ook België op dat vlak ingrijpende maatregelen neemt, stel ik mij de vraag hoe de particulier, die een eerder bescheiden budget heeft, zo’n wagen zal kunnen kopen. Komt (een deel van) het antwoord van de Chinese markt met goedkopere modellen? Komen er binnen de transitieperiode andere oplossingen zoals private lease of electric car subscription om mobiliteit op een nieuwe manier te consumeren? Het is afwachten wat er uit de bus komt. Opgelet: de vraag is er wel, zeker vanuit de bedrijfswereld, maar ook de particulier is duidelijk geïnteresseerd in het EV-verhaal. Hybride stagneert momenteel, maar 100% elektrisch rijden zit overal sterk in de lift.”

Volkswagen

D’Ieteren maakte van de Mobility Experience gebruik om de nieuwe én volledig elektrische VW ID.5 in première voor te stellen aan het Belgische publiek. “De nieuwe ID.5 overtuigt met een trendsettende vorm die de sterke punten van een SUV combineert met het aerodynamische silhouet van een coupé”, vertelt Gert Van Leeuw, directeur Volkswagen Belgium bij D’Ieteren. “Met standaard 77 kWh nettobatterij-energiecapaciteit voor tot 520 km⁠ rijbereik, laadt de ID.5 niet alleen snel (met tot 175 kW (DC)), maar ook intelligent. Opmerkelijk is het intelligente en royaal ontworpen ‘open space’ interieur dat nog meer vrijheid en ruimte biedt.”

Met de volledig elektrische ID. Buzz brengt VW het iconische design van het ‘busje’ terug op het voorplan. “De modernste technologieën en een flexibel ruimteconcept zorgen voor een ongezien mobiel comfort. Met de Buzz hevelen we het iconische design over naar het tijdperk van de elektromobiliteit en koppelen dat aan het karakteristieke design-DNA van de ID.-modellen.”

En dan is er ook nog het ‘Project Trinity’. “De elektrisch aangedreven sedan wordt vanaf 2026 in Wolfsburg gebouwd en gaat nieuwe maatstaven zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. Bovendien zal hij verregaand geautomatiseerd kunnen rijden volgens Level 4.”

Trinity (drie-eenheid) symboliseert drie thema’s: een nieuw elektronicaplatform, een vereenvoudigde aanbodstructuur en een volledig connected én intelligente productiefaciliteit in Wolfsburg. Het software-driven concept zal een grote mate van connectiviteit en flexibiliteit mogelijk maken.”

EDI 

EDI – Electric by D’Ieteren staat voor een compleet ecosysteem van laadoplossingen, aangepast aan de technische kenmerken van alle elektrische en plug-in hybride voertuigen. “EDI is een ‘one-stop-shop’ voor laadoplossingen”, geeft Steven Vansina, Head of Marketing & Partnerships bij EDI ons mee. “Het gaat over laadstations voor bij de mensen thuis of op het werk en laadpassen (badges) waarmee de gebruiker toegang krijgt tot een van de grootste laadpuntennetwerken (met ruim 250.000 laadpunten) in Europa. Vanuit EDI zorgen wij voor de home check, de installatie, het onderhoud en de eenvoudige en handige EDI Charging app. Via die app heb je een overzicht van publieke laadpunten, een handig overzicht van alle transacties, enz. Via het geconnecteerd laadstation kunnen wij ook technische ondersteuning vanop afstand bieden. EDI stelt bovendien een aanbod van fotovoltaïsche panelen voor, zodat men ook op zonne-energie kan rijden.”

Lucien

Tussen de talrijke nieuwe wagens viel één stand in het bijzonder op. Onder de noemer Lucien verzamelt D’Ieteren alle activiteiten rond tweewielers. Fietsen? “Veel mensen vergeten dat D’Ieteren veel meer is dan auto’s alleen”, stelt Karl Lechat, directeur Lucien. “Wij bestaan 217 jaar en zijn ‘slechts’ 100 jaar daarvan bezig met ‘de auto’. D’Ieteren is een mobiliteitsfirma in de ruimste zin van het woord. Fietsen maakt daarvan al heel lang deel uit.”

Waarom dan het gloednieuwe concept ‘Lucien’? “Wij willen de nummer 1 zijn in duurzame en toegankelijke mobiliteit. Vandaag is de fiets daar onlosmakelijk mee verbonden, zeker in het huidige stadsverkeer. We hebben als ambitie de favoriete winkelketen te worden van alle fietsers in België. We hebben niet de ambitie een eigen fietsenmerk te creëren, maar ‘fietsenwinkels’ te maken in samenwerking met geschikte partners die de juiste expertise hebben. Wij willen dat koppelen aan onze ervaring op vlak van marketing, netwerking, enz. Lucien is een knipoog naar Lucien Van Impe, de laatste Belgische winnaar van de Tour, maar ook naar Lucien D’Ieteren die gestart is met de import van auto’s en hier het industrialisatieproces op gang heeft getrokken. Hij heeft een primordiale rol gespeeld in het toegankelijk maken van mobiliteit voor iedereen. Lucien is een naam die vertrouwen uitstraalt en de ambitie van D’Ieteren vertaalt om samen met gepassioneerde specialisten een lokale, gepersonaliseerde klantenervaring en een betrouwbare en kwaliteitsvolle service te bieden in alle levensfasen van de fiets. Onze fietsactiviteit zal over toegewijde winkels met mensen met kennis van zaken beschikken, voornamelijk in stedelijke omgevingen - omdat daar nu eenmaal de vraag is. Wij zullen de klant adviseren bij uiteenlopende oplossingen zoals financiering, verzekering, onderhoud en overnames. Binnenkort opent de eerste winkel in Brussel, maar het is de bedoeling snel verder uit te breiden door winkels te verwerven in de belangrijkste steden van het land. Binnen 5 jaar willen we met Lucien over een volledig Belgisch netwerk beschikken.”