NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE JUWEELTJES DIE HET DAGELIJKS LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

maandag, 09 mei 2022 22:26
NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE JUWEELTJES DIE HET DAGELIJKS LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

De hightech uitrusting van de nieuwe PEUGEOT 308 beperkt zich niet tot de nieuwste generatie rijhulpmiddelen of de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit. Acht kleine technologische juweeltjes, exclusief voor de nieuwe PEUGEOT 308 of afkomstig uit de hogere gamma's, zullen het dagelijkse leven van de gebruikers vergemakkelijken...

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de moderniteit van zijn technologische inhoud. Of het nu gaat om zijn bijzonder efficiënte herlaadbare hybride-, benzine- of dieselmotoren of zijn nieuwste generatie rijhulpsystemen, de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit of zijn nieuwe i-Connect Advanced infotainmentsysteem. Maar de ingenieurs van PEUGEOT hebben ook bijzondere aandacht besteed aan de details die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Bekijk deze 8 technologische juweeltjes van de nieuwe PEUGEOT 308 eens van dichtbij...

1 - HD achteruitrijcamera met reinigingssproeier: voor een 10/10 zicht

We weten allemaal dat de achteruitrijcamera een klassiek rijhulpmiddel is geworden, maar de nieuwe PEUGEOT 308 garandeert een perfect zicht naar achteren met een beeld in hoge definitie en een sproeikop voor het reinigen van de lens. Om een einde te maken aan het onvermijdelijke vuil waarmee achteruitkijkcamera's te kampen hebben, heeft Peugeot op de achterbumper van de nieuwe 308 een sproeikop geïnstalleerd die wordt voorzien van ruitensproeiervloeistof. Het gebruik van de ruitensproeier zorgt er automatisch voor dat de lens van de achteruitrijcamera wordt gereinigd.

2 - Dodehoekbewaking met groot bereik: veiliger van verder weg

Dankzij ultrasone radars met groot bereik kan het dodehoekbewakingssysteem van de nieuwe PEUGEOT 308 de nadering van een voertuig tot op 75 meter afstand detecteren, tegen 25 meter voor een conventioneel systeem. Hierdoor kan de bestuurder bijvoorbeeld eerder worden gewaarschuwd - met een knippersignaal in de buitenspiegel - voor de komst van een auto of motorfiets met hoge snelheid in de dode hoek achter. Dankzij het grotere bereik biedt het systeem bewaking die, indien nodig, zowel de rechter- als de linkerrijstrook van de nieuwe PEUGEOT 308 bestrijkt. 

3 - Waarschuwing achterop: ogen in het achterhoofd

Wanneer de bestuurder bijvoorbeeld achteruit uit een parkeervak komt, waarschuwt dit systeem voor andere voertuigen, fietsen of voetgangers die van achteren naderen, dankzij radars die in de bumper zijn ingebouwd. Het systeem detecteert elk bewegend obstakel op een afstand van maximaal 40 m bij een snelheid van maximaal 10 km/h. Een waarschuwing wordt weergegeven op het touchscreen en er klinkt een geluidssignaal.

4 - PEUGEOT Matrix LED-koplampen: u kunt nu altijd met "volle koplampen" rijden

Wie heeft er niet van gedroomd om 's nachts te kunnen rijden met de koplampen altijd aan, zelfs in de buurt van andere weggebruikers? Nu wel, dankzij de PEUGEOT Matrix LED-technologie die standaard is op de PEUGEOT 308 GT/GT Pack. Deze grootlichten bestaan uit 20 LED's waarvan de verlichting en het vermogen permanent worden aangepast aan de externe omstandigheden die door de camera boven aan de voorruit worden gedetecteerd. Wanneer een voertuig nadert (passerend of volgend), dimmen en vervagen de grootlichtsegmenten rond het gedetecteerde voertuig om een schaduwtunnel te creëren, zodat de bestuurder niet wordt verblind, terwijl de omgeving helder verlicht blijft. 

5 - Configureerbare i-Toogles: een dashboard op maat

De gebruiker van de nieuwe PEUGEOT 308 kan een deel van de bedieningselementen op het dashboard naar eigen wens instellen. Vanaf het Allure-niveau kunnen vijf "i-Toogles" onder het centrale scherm vrij worden toegewezen aan de functies die de bestuurder of passagier het meest gebruikt, zoals snelkoppelingen naar specifieke klimaatregelingsinstellingen, een radiostation, favoriete telefooncontacten, navigatie naar huis, enzovoort.

6 - Luchtkwaliteitssysteem: adem, laat de 308 voor de rest zorgen

Om de passagiers beter te beschermen, is de nieuwe PEUGEOT 308 uitgerust met het AQS (Air Quality System), dat de kwaliteit van de lucht die het passagierscompartiment binnenkomt voortdurend controleert en automatisch de recyclagefunctie activeert als vervuiling wordt vastgesteld. Het AQS wordt vanaf het GT-niveau aangevuld met de Clean Cabin, een luchtbehandelingssysteem met filtering van vervuilende gassen en deeltjes. Bovendien wordt de luchtkwaliteit weergegeven op het centrale touchscreen.

7 - OK Peugeot voice assistent: om te spreken in het oor van de auto

De eenvoudigste manier om bepaalde functies van uw auto te activeren, is door er tegen te praten! Net als sommige modellen uit de hogere gamma's is de nieuwe PEUGEOT 308 standaard uitgerust met een stemassistent die u via natuurlijke taalverzoeken toegang geeft tot alle functies met betrekking tot infotainment (oproepen, radio, muziek, navigatie, enz.) en airconditioning (temperatuur instellen, enz.).  En om alle vragen te kunnen beantwoorden, beschikt "OK Peugeot" over boorddocumentatie en handleidingen.

8 - Mijn Peugeot applicatie: automobilist en mentalist?

Net als alle PEUGEOT-klanten kunnen gebruikers van de nieuwe PEUGEOT 308 gebruik maken van de MyPeugeot® smartphone-applicatie. Met deze applicatie kunnen gebruikers de verwarming of airconditioning op afstand starten of plannen, zodat de temperatuur in het interieur perfect is wanneer ze op weg gaan. Naast het geboden comfort, optimaliseert deze functie ook de actieradius van een plug-in hybride versie (als deze is aangesloten op het stopcontact): de verwarming of airconditioning verbruikt dan minder energie tijdens de eerste paar minuten van het rijden. Ook op plug-in hybrides kunt u met de MyPeugeot®-app het opladen van de accu op afstand controleren, starten en plannen.

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

De PEUGEOT 9X8 maakt in juli op Monza zijn debuut in het FIA World Endurance Championship

Minder dan een jaar na de presentatie van het concept van de PEUGEOT 9X8 en slechts vijf maanden na de eerste test op circuit heeft het Peugeot TotalEnergies Team vandaag in Portimão, in het zuiden van Portugal, zijn opwindende nieuwe uitdager voor endurance races onthuld. De baanbrekende vierwielaangedreven, hybride-elektrische Hypercar staat klaar om in juli zijn competitiedebuut te maken tijdens Ronde 4 van het 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in Monza, Italië. Voor PEUGEOT is het aftellen nu echt begonnen.

PEUGEOT e-208: 50 JAAR ELEKTRISCHE ERVARING EN 25 MILJOEN PEUGEOT STADSAUTO'S

PEUGEOT e-208: 50 jaar elektrisch erfgoed en 25 miljoen PEUGEOT stadsauto's! 

Door 100% elektrische mobiliteit te democratiseren, luidt de PEUGEOT e-208 een nieuw tijdperk in voor de stadsauto's van het merk met de leeuw, 50 jaar na de oprichting van deze modellijn. PEUGEOT lanceerde zijn eerste moderne stadswagen, de PEUGEOT 104, in 1972. Sindsdien zijn er niet minder dan 10 generaties en 25 miljoen “mini-leeuwen” op de weg gekomen.

Automotive Group: gegarandeerd de beste deal!

De beste deal? Die garanderen wij jou nog steeds bij Automotive Group. Deze maand profiteer je nog naast superstraffe salonvoorwaarden op het gehele gamma Peugeot en Citroën ook van onze geen euro te veel garantie.