RENAULT OP CHANGENOW 2022 : LET’S CHANGE CARS

maandag, 09 mei 2022 22:29
RENAULT OP CHANGENOW 2022 : LET’S CHANGE CARS

ChangeNOW, het grootste wereldwijde evenement voor de planeet, gewijd aan duurzame oplossingen en oplossingen met een positieve impact, zal plaatsvinden in het Grand Palais Ephémère en de Eiffeltoren, van 19 tot 21 mei 2022 in Parijs. Met zijn nieuwe conceptcar, gemaakt van 70% gerecycleerde en 95% recycleerbare materialen, baant Renault de weg voor duurzame mobiliteit: let’s change cars.

Luca DE MEO, CEO van Renault Group en het merk Renault, zal de persconferentie hosten samen met Gilles VIDAL, VP Renault Brand, Design en een speciale gast: Jean-Michel JARRE, componist, performer, producer en cultureel ambassadeur.

De persconferentie wordt gemodereerd door Nora GHERBI, oprichter van WHo CAREs!? chronicle.

Volg met ons de wereldpremière van deze nieuwe conceptcar, op 19 mei om 10:00 uur (CET), vanaf de speciale website www.events.renault.com

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

RENAULT SCÉNIC VISION MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

De auto-industrie is bezig met een meer dan complexe transformatie, want het zal een totale transformatie zijn! Met een nieuw paradigma, dat van een wereld die zich bewust is van haar kwetsbaarheid, zowel wat het klimaat als de natuurlijke hulpbronnen of maatschappelijke modellen betreft. De noodzaak tot verandering is een ruim gedeelde noodzaak geworden. Het paradigma moet erin slagen van dit collectieve bewustzijn een troef te maken voor een milieuvriendelijkere, veiligere en inclusievere toekomst. De uitdagingen van de klimaatverandering, het behoud van hulpbronnen en de evolutie van het gebruik rond mobiliteit veranderen de waardeketen van de auto-industrie ingrijpend. Via zijn bestaansreden en de lancering van het strategische plan Renaulution heeft Renault Group samen met zijn merken een ingrijpende transformatie doorgevoerd. Om van de volumerace over te gaan naar de creatie van economische, ecologische en maatschappelijke waarde, met als doelstelling om vanaf 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd. Om dat te bereiken, mikt het merk Renault bijvoorbeeld op een 100% elektrisch gamma tegen 2030 in Europa. Hoewel Renault Group meer dan 10 jaar geleden pionier was op het gebied van elektriciteit, zal hij veel verder gaan dan het beperken van de koolstofuitstoot tijdens het gebruik. Renault onthult vandaag zijn nieuwe concept car Renault Scénic Vision. Hij belichaamt de engagementen van het merk op het vlak van duurzame ontwikkeling en vertaalt zijn plan om koolstofneutraal te worden over de hele levenscyclus van de wagen.

MILIEU-IMPACT: MÉGANE E-TECH ELECTRIC EFFENT DE WEG

Nieuwe Mégane E-TECH Electric wijst de weg naar een koolstofarme mobiliteit: geen enkele uitstoot tijdens het gebruik, een ontwerp met gerecycleerde materialen, een tweede levensduur voor de batterijen en een hoge recycleerbaarheid aan het einde van zijn levenscyclus. De uitdagingen van het nieuwe tijdperk krijgen nu reeds een antwoord, met dit model van Renaults ‘nieuwe golf’ (‘nouvelle vague’). Door innovatie aan milieuvriendelijkheid te koppelen, bevestigt Nieuwe Mégane E-TECH Electric de wil van het merk om zich aan te sluiten bij de ecologische transitie en draagt hij bij tot de ambitie van Renault Group om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. Quentin, milieupiloot voor materiaalontwikkeling, vertelt het verhaal achter de ‘groene’ auto die hij mee heeft ontwikkeld.

SOFTWARE RÉPUBLIQUE LANCEERT ZIJN START-UPINCUBATOR OM PROJECTEN ROND DUURZAME, VEILIGE EN INTELLIGENTE MOBILITEIT TE VERSNELLEN

  • Op 8 maart hebben Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales de incubator van Software République ingehuldigd.
  • Die incubator stelt start-ups de middelen van de zes leden ter beschikking, evenals een begeleidingsprogramma op maat.
  • De winnende start-ups van de eerste Mobility 4.0 Challenge - Wattpark, Geoflex en Vianova – maken net als Angoka en Parcoor deel uit van de eerste promotie.