De volledig nieuwe Kia Niro biedt geëlektrificeerde mobiliteit voor iedereen

vrijdag, 13 mei 2022 20:26
De volledig nieuwe Kia Niro biedt geëlektrificeerde mobiliteit voor iedereen
  • Nieuwe Niro-generatie is een frisse interpretatie van de milieuvriendelijke compacte cross-over
  • Compromisloze hybride, oplaadbare hybride en volledig elektrische aandrijflijnen maken overgang naar geëlektrificeerde mobiliteit eenvoudig en intuïtief
  • Innovatieve oplossingen, ontwikkeld voor een onovertroffen brandstofefficiëntie
  • Niro EV-model heeft een verbeterd rijbereik van 460 km; PHEV-versie heeft een zuiver elektrisch rijbereik tot 65 km, ideaal voor dagelijkse pendelritten
  • Hoogtechnologisch platform biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid

Terwijl de elektrificatie van mobiliteit onverminderd doorgaat, biedt de volledig nieuwe Kia Niro een intuïtieve oplossing voor klanten die een eerste stap willen zetten naar een duurzamere toekomst. Met drie uiterst efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen, een reeks geavanceerde voorzieningen en technologieën, plus het gedurfde design en de inherente capaciteiten van een baanbrekende CUV, is de volledig nieuwe Niro geschikt voor iedereen die wil overstappen naar een geëlektrificeerde wagen. 

 

In de voetsporen van de uiterst succesvolle Niro van de eerste generatie, een model dat het geëlektrificeerde milieuvriendelijke gamma van Kia in Europa op gang bracht, werd het volledig nieuwe model grondig geüpgraded om de toon te zetten in het competitieve C-CUV-segment. Om zich te onderscheiden van een toenemend aantal geëlektrificeerde voertuigen in de Europese showrooms heeft Kia alles in het werk gesteld opdat de volledig nieuwe Niro voldoet aan de voornaamste vereisten van de huidige milieubewuste klanten met een frisse interpretatie van de compacte cross-over.

 

De interieurindeling van de volledig nieuwe Niro werd ontworpen om zowel behaaglijk als intuïtief te zijn, terwijl een comfortgerichte rijervaring, ondersteund door bijkomende isolatie in het interieur om ongewenste motor- en weggeluiden tegen te gaan, bijdraagt tot de ontspannen sfeer in de wagen. Door het koetswerk van de volledig nieuwe Niro met 65 mm en de wielbasis met 20 mm te verlengen in vergelijking met het vorige model, heeft Kia een ruim en functioneel interieur gecreëerd dat voldoet aan alle behoeften van de klant. Duurzame materialen in het hele interieur beperken de milieu-impact van de wagen nog verder.



Efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen voor iedereen  

De volledig nieuwe Niro, die verkrijgbaar is met een hybrideaandrijving (HEV), een oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) en een zuiver elektrische batterijaandrijving (BEV), stelt klanten opnieuw in staat om een compromisloze geëlektrificeerde oplossing te kiezen die perfect aansluit bij hun behoeften.  

 

Tijdens het uitgebreide ontwikkelingsprogramma van de volledig nieuwe Niro hebben de ontwerp- en ontwikkelingsteams van Kia er alles aan gedaan om de al indrukwekkende milieuprestaties van het vorige model te verbeteren door het brandstofverbruik laag te houden en tegelijk het elektrische rijbereik van de Niro PHEV en de volledig elektrische Niro EV te vergroten. Dankzij een reeks verfijningen en nieuwe technologieën voor alle aandrijflijnen kunnen klanten genieten van de nieuwste milieuvriendelijke rijoplossingen.

 

De volledig nieuwe Niro HEV- en PHEV-modellen beschikken over Kia’s uiterst efficiënte 1.6 GDI-benzinemotor Smartstream, die tal van innovatieve oplossingen omvat om het brandstofverbruik te optimaliseren. Door de druk van het brandstofinjectiesysteem te verhogen, de compressieverhouding van de motor te wijzigen, de overbrengingen te optimaliseren, nieuwe wrijvingsarme kogellagers te monteren en een opgewaardeerde cilinderkop te integreren met de uitlaat om de koeleigenschappen te verbeteren, kunnen nieuwe Niro-bestuurders genieten van een lager verbruik tijdens dagelijkse ritten.

Kia’s innovatieve zestrapsautomaat met dubbele koppeling van de tweede generatie (6DCT) zorgt voor nog meer efficiëntie. Door de achteruitversnelling te schrappen en bij het achteruitrijden vermogen uit de elektromotor in plaats van de verbrandingsmotor te halen, bespaart de nieuwe transmissie 2,3 kg en verlaagt ze het totale brandstofverbruik met 0,62% op de HEV- en PHEV-versies. De transmissie helpt niet alleen de uitlaatemissies te elimineren, maar is ook soepeler en biedt betere prestaties voor een aangenamere rijervaring.

Specifieke verbeteringen voor de volledig nieuwe Niro PHEV zijn onder meer de grotere batterij van 11,1 kWh, tegenover 8,9 kWh in het vorige model, die een elektrisch rijbereik tot 65 kilometer mogelijk maakt (gemengde WLTP-cyclus, met 16” velgen), ideaal voor de meeste pendelritten. Het ontwikkelingsteam van Kia heeft ook de EV-modus van het voertuig geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de volledig nieuwe Niro PHEV langer elektrisch kan rijden, waardoor de uitstoot verder wordt verlaagd en brandstof wordt bespaard. De wagen introduceert ook Kia’s optionele 5,5 kWh sterke PTC-verwarming (Positive Temperature Coefficient) waarmee de wagen langer elektrisch kan rijden in koudere omstandigheden. Door elektrische energie te gebruiken om het interieur te verwarmen en de verbrandingsmotor niet langer in te schakelen, plukt de bestuurder de vruchten van een langere elektrische aandrijving. De zelfregulerende keramische elementen van het systeem verbeteren ook de interieurverwarming in de EV-modus.

Klanten die voor de volledig nieuwe Niro EV kiezen, genieten een indrukwekkend elektrisch rijbereik tot 460 km. Met een beschikbaar vermogen van 150 kW en een koppel van 255 Nm kunnen bestuurders moeiteloos en geraffineerd rijden in alle omstandigheden. Ook het opladen van de Niro EV verloopt snel en eenvoudig: het duurt slechts 43 minuten om hem op te laden van 10 naar 80% in optimale omstandigheden met behulp van een snellader.

 

Hoogtechnologisch platform voor meer flexibiliteit

Het hart van de volledig nieuwe Niro is de derde generatie van Kia’s geavanceerde K-platform, een architectuur die werd ontwikkeld en opgewaardeerd met het oog op ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid. De uitgekiende lay-out van het platform biedt niet alleen plaats aan de drie geavanceerde, geëlektrificeerde aandrijflijnen van de Niro, maar biedt klanten ook de mogelijkheid om te genieten van een indrukwekkende interieur- en bagageruimte.

 

De inzittenden voorin hebben 1.028 mm hoofdruimte en 1.053 mm beenruimte, terwijl de passagiers achterin worden beloond met 1.005 mm hoofdruimte in de HEV- en PHEV-modellen en 967 mm in de Niro EV. Met 1.011 mm beenruimte achterin in de Niro HEV en PHEV en 938 mm in de Niro EV zullen de achterpassagiers tijdens de reis ook comfortabel kunnen ontspannen. De royale kofferruimte van de volledig nieuwe Niro bedraagt 1.445 liter voor de HEV, 1.342 liter voor de PHEV en 1.392 liter voor de EV met de achterzetels neergeklapt. Een handige frunk van 20 liter voegt extra opslagpotentieel toe voor wie kiest voor de Niro EV.

 

Om een aangename en responsieve rijervaring mogelijk te maken, ondersteunt het platform van de volledig nieuwe Niro een ophanging met MacPherson-veerpoten vooraan met een vierpuntsophanging achteraan, terwijl de geoptimaliseerde stuurverhouding werd afgestemd op een grotere responsiviteit, stabiliteit en rijcomfort. De Kia-ingenieurs hebben ook nieuwe gekantelde veerpoten gemonteerd die de wrijving verminderen voor een natuurlijk en intuïtief stuurgevoel.

 

Tijdens de ontwikkeling van de wagen was het van het grootste belang ervoor te zorgen dat de volledig nieuwe Niro buitengewone veiligheidsvoorzieningen zou bieden. Elk model beschikt over een meertrapse vervormstructuur voor optimale crashprestaties vooraan, terwijl de verhouding warm staal met hoge treksterkte in de constructie van de Niro met 22% is toegenomen in vergelijking met het vorige model, wat de inherente sterkte van de globale structuur van de wagen nog meer verbetert.

 

De volledig nieuwe Niro kan vanaf nu worden besteld. De Europese leveringen zullen van start gaan in het derde kwartaal van 2022.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.