Olivier Gelas is de nieuwe Managing Director Kia Belux

vrijdag, 13 mei 2022 20:27
Olivier Gelas is de nieuwe Managing Director Kia Belux

Olivier neemt deze rol over van Marc Vanden Kerkhof, die de organisatie verlaten heeft.

Olivier (52 jaar) heeft meer dan 25 jaar ervaring in de automobielsector. Hij begon zijn carrière bij Renault Trucks als Marketing Associate en klom al snel op tot National Dealer Operations Manager. Vervolgens bouwde hij zijn carrière verder uit als Country Manager bij Toyota Motor Europe, en daarna in dezelfde functie bij Stellantis (voormalig Fiat-Abarth). Uiteindelijk trad hij in 2011 in dienst bij Ford Motor Company, waar hij verschillende sales- en marketingfuncties bekleedde in Brussel en Keulen. Zijn laatste functie bij Ford was Director Commercial Vehicles.

Olivier komt dus aan het hoofd van Kia Belux op het moment dat we kunnen terugblikken op drie jaren van ononderbroken groei. Het marktaandeel steeg met name van 2,7% in 2019 naar 3,5% in 2021.

Dankzij onder meer de recent gelanceerde, en als COTY gelauwerde, elektrische EV6 en de gloednieuwe, in Europa ontworpen en geproduceerde Sportage, die nu ook als hybrid en plug-in hybrid beschikbaar is, staat het merk sterk om nog verder door te groeien. Reken daarbij ook nog een nieuwe Niro, die als hybrid, plug-in hybrid en full electric in de startblokken staat en dan hebben we goede redenen om aan te nemen dat het positieve momentum zal bestendigd worden.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.