Volledig elektrische C40 Recharge zet reeks vijfsterrenresultaten voor Volvo Cars in Euro NCAP-veiligheidstests voort

woensdag, 25 mei 2022 19:33
Volledig elektrische C40 Recharge zet reeks vijfsterrenresultaten voor Volvo Cars in Euro NCAP-veiligheidstests voort

De volledig elektrische Volvo C40 Recharge haalde een veiligheidsscore van vijf sterren in de Euro NCAP-tests van 2022 en wordt daarmee, net als andere modellen uit het Volvo Cars-gamma, een van de veiligste auto’s op de weg vandaag.

Met deze score zet Volvo Cars zijn reeks vijfsterrenresultaten in de Euro NCAP-tests voort, want alle geteste Volvo-modellen die vandaag te koop zijn, haalden vijf sterren in hun respectievelijke Euro NCAP-beoordelingen.

De C40 Recharge scoorde vooral goed op het gebied van veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen, ondersteund door een van de meest uitgebreide standaardpakketten van veiligheidsvoorzieningen in zijn segment. Naast vele andere scenario’s helpen deze veiligheidstechnologieën bestuurders om aanrijdingen te detecteren en te vermijden, op hun rijstrook te blijven en de impact te verkleinen als de wagen per ongeluk van de weg raakt.

“Wij streven er altijd naar om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid”, aldus Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. “Dat betekent dat wij ons in al onze auto’s houden aan strenge veiligheidsnormen, waarvan wij er vele in de loop van de tijd hebben helpen opstellen. Welke Volvo u ook kiest, u en uw passagiers zullen rijden in een van de veiligste wagens op de markt.”

De C40 Recharge, die in 2021 werd gelanceerd, is het tweede volledig elektrische model van Volvo Cars. Over de komende jaren is Volvo Cars van plan om een hele nieuwe familie van zuiver elektrische auto's op de markt te brengen, een van de meest ambitieuze elektrificatieplannen in de sector.

Volvo Cars heeft zich als eerste gevestigde autobouwer geëngageerd voor een volledige elektrificatie en heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 alleen nog zuiver elektrische auto's te verkopen. Het beoogt al tegen 2025 meer dan de helft van het wereldwijde volume af te zetten in zuiver elektrische auto's. De komende generatie Volvo-modellen geeft uiting aan de ambitie van Volvo Cars om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid en streeft er ook naar om nieuwe veiligheidsnormen vast te leggen.

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars adjusts organisation and governance

Volvo Cars has a strategic direction to become fully electric by 2030 and shape the future of mobility, with strong ambitions on growth and sustainability. To achieve our ambitions and fulfil our purpose; the company is now fine-tuning leadership responsibilities within Volvo Cars.

Volvo Cars maakt openbaar opladen eenvoudiger met nieuwe app-integratie

Volvo Car-klanten in Europa die volledig elektrisch rijden, hebben voortaan een ruimere keuze aan openbare EV-laadnetwerken binnen handbereik door de rechtstreekse integratie van het Plugsurfing-platform in de Volvo Cars-app. Door de functionaliteit van de Volvo Cars-app te verbeteren, hebben Volvo-bestuurders nu toegang tot meer dan 270.000 laadpunten over het hele continent en over de grenzen heen. Daarnaast kunnen ze nu ook betalen voor het opladen via één enkele en vlotwerkende gateway.