Nissan Sakura: elektrische stadsauto voor Japan

vrijdag, 27 mei 2022 08:48
Nissan Sakura: elektrische stadsauto voor Japan

In Japan zal Nissan een elektrisch stadsmodel aanbieden dat tot de kei-cars wordt gerekend, kleine, fiscaal bevoordeelde auto's. De Sakura heeft een kleine motor van 64 pk en kan 130 km/u halen.

Sakura is de naam van de Japanse kersenboom en zijn bloemen. Het is ook de naam van Nissans nieuwe elektrische model. De kans is echter klein dat deze auto de oversteek naar Europa zal maken. Hij behoort immers tot het segment van de typisch Japanse kei-cars (Keijidōsha), de kubusvormige stadsauto's die daar erg populair zijn. De Nissan Sakura is 3,39 m lang, 1,65 m hoog en 1,47 m breed. De wielbasis is 2,49 m om de binnenruimte te maximaliseren.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
nissan

Gerelateerde items (op tag)

Scherper design en verbeterd infotainment voor nieuwe Nissan Qashqai

Aartselaar – In het zeer concurrerende crossover-speelveld, waarop de originele Nissan Qashqai de aftrap deed, staat niets lang stil. Sinds de introductie van de derde generatie Qashqai, ruim drie jaar geleden, zijn er meer dan 350.000 exemplaren in Europa verkocht. De Qashqai zet nog steeds de maatstaf. Om toonaangevend te blijven heeft Nissan diverse esthetische aanpassingen doorgevoerd, evenals interessante updates op het gebied van (rij)technologieën.

Vernieuwde Nissan Juke vanaf juni in de showroom, prijzen nu al bekend

Aartselaar – De Nissan Juke is vernieuwd. Interieurwijzigingen zorgen voor nog meer zitcomfort, extra rijassistentietechnologieën zorgen voor meer controle en er zijn nog meer mogelijkheden voor personalisatie. Onder meer de geliefde gele carrosseriekleur keert terug. Er is nog meer goed nieuws: de prijzen blijven ondanks alles ongewijzigd, wat betekent dat de vernieuwde Nissan Juke leverbaar is vanaf € 26.500. De eigenzinnige crossover staat vanaf juni in de showroom bij de Nissan concessiehouders.

Nissans bedrijfsplan The Arc: groei stimuleren, AMIEO-regio elektrificeren

Aartselaar – Nissan vergroot zijn inzet op het gebied van elektrificatie en groei in de markten van de AMIEO-regio – Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië. Dat doet het op basis van zijn nieuwe wereldwijde bedrijfsplan, The Arc, om meer waarde te genereren en zijn concurrentiepositie te versterken.