Persbericht: Blitz Power wint IF Design Award met hippe laadpalen

maandag, 30 mei 2022 19:08

Laadpalen worden steeds vaker ‘reclameborden’ van bedrijven. “Ook de looks zijn belangrijk bij de keuze van een laadstation.”

Kruibeke, 30 mei 2022 – Blitz Power, een Oost-Vlaamse start-up die laadoplossingen biedt aan bedrijven, particulieren en voor openbare parkings, zag zijn laadstations bekroond met een IF Design Award. Deze award is één van de meest prestigieuze en gegeerde internationale designprijzen. De ‘Blitz Power Station’ werd er door een vakjury geprezen voor zijn verfijnde en functionele design. Voor dit design werkte Blitz Power samen met ontwerper Mathias De Winter. Dat ook de looks belangrijk zijn voor een laadstation, bewijst het succes van Blitz Power. Tegen eind dit jaar wil de start-up zo’n 1.400 laadstations geïnstalleerd hebben. Het jaar daarop moeten dit er minstens dubbel zoveel zijn.

Een internationale jury van 75 designexperten bekroonde het Kruibeekse Blitz Power met een IF Design Award voor zijn ‘Blitz Power Station.’ Het functionele ontwerp en het gebruik van duurzame en kwalitatieve materialen vielen in de smaak, alsook het feit dat het laadpunt personaliseerbaar is en kan meegroeien met bedrijven.

“We zijn blij met deze internationale erkenning die ons laadstation krijgt,” zegt Alexander Hertsens, CEO van Blitz Power, “We willen ons onderscheiden met het elegante, functionele en personaliseerbare ontwerp van onze laadinfrastructuur. Onze producten moeten eyecatchers zijn. Deze IF Design Award is dan ook een bewijs dat we op de goede weg zijn aangezien het om één van de meest gegeerde designprijzen ter wereld gaat.”

Het ontwerp van de Blitz Power Station is van de hand van ontwerper Mathias De Winter. “Naast de functionele en esthetische aspecten, is het laadstation zo ontworpen dat het voldoet aan alle hedendaagse eisen rond duurzaamheid.” Mathias benadrukt dat vandaag nog te weinig producten ontworpen worden die echt rekening houden met het verlagen van hun ecologische impact. “We ontwikkelden het laadstation zodat het eenvoudig te upgraden en te repareren is. Na haar levensloop kunnen de onderdelen mooi van elkaar worden gescheiden voor recyclage of zelfs voor hergebruik.”

Niet alleen de behuizing van de Blitz Power Station is trouwens state-of-the-art. Ook de software is dat. De laadstations zijn voorzien van alle veiligheidsfuncties en halen een laadvermogen van 22kW waardoor ze ook voor de nieuwste generatie elektrische auto’s gebruikt kunnen worden.

Laadpalen als ‘reclameborden’ van bedrijven

Blitz Power werd precies een jaar geleden opgericht door Alexander Hertsens, de tweede generatie van Hertsens Transport. De laadstations van deze start-up onderscheiden zich met hun minimalistisch en functioneel design. Ze hebben een stevige aluminium behuizing en zijn verkrijgbaar in om het even welk (bedrijfs)kleur. Zo kunnen ze mee de identiteit van bedrijven, voornamelijk KMO’s, uitstralen en dus ingezet worden als ‘reclameborden’. Een succesformule zo blijkt; dit jaar wil Blitz Power een omzet halen van 2,8 miljoen euro en zeker zo’n 1.400 laadstations geplaatst hebben. Dit aantal moet elk jaar verdubbelen. Vandaag telt Blitz Power al 9 werknemers. Om op de snelle groei in te spelen, is de start-up nog op zoek naar zo’n 5 extra collega’s.

“Vanaf 2026 zullen enkel volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zijn. Daarom verwacht ik dat vrijwel alle bedrijven hun wagenpark zullen elektrificeren. Als heel België vol zal staan met laadpunten, waarom zouden dit dan geen mooie mogen zijn?,” zegt Hertsens.

Laadstation in cortenstaalkleur voor metaalhandel Wynants en Zonen

Één van de bedrijven die een Blitz Power Station inzet als reclamebord is metaalhandel Wynants en Zonen uit Sint-Katelijne-Waver. Deze KMO biedt een oplossing voor het metaalafval van zowel particulieren als bedrijven, en nam onlangs zijn intrek in een gloednieuw kantoorgebouw omhuld in cortenstaal.

“Bij de ontwerpkeuze van ons kantoorgebouw, was het belangrijk dat dit zou uitstralen wat wij precies doen. Toen we iets later op zoek gingen naar een laadpuntaanbieder, wilden we dat deze identiteit werd doorgetrokken in het design van ons laadpunt. Blitz Power bood ons niet alleen een oplossing die hoog scoort op functionaliteit, maar het was ook de enige partij die ons een laadstation kon bieden in het cortenstaalkleur. Voor ons was dit dan ook doorslaggevend in onze keuze,” besluit Bart Wynants, medezaakvoerder van Wynants & Zonen.

Laatst aangepast op dinsdag, 31 mei 2022 18:00