Hyundai Ioniq gaat op pensioen

zondag, 05 juni 2022 09:24
Hyundai Ioniq gaat op pensioen

De auto die de elektrificatie van Hyundai in gang zette, en wiens naam nu een heus submerk is geworden, is niet meer. Hyundai neemt de originele Ioniq uit productie.

De Hyundai Ioniq was een puur rationele keuze op de automarkt. Het was geen SUV maar had wel een suf design, waarbij vorm de functie volgde. De Koreaanse Prius, maar misschien net een paar jaar te laat. Hij was er met een hybride, plug-in hybride én een elektrische aandrijflijn, maar pochte nooit met gigantische accupakketten of rangecijfers. Alles bleef bescheiden, zelfs de verkoopcijfers.

Ook als Niro
In onze eerste detailtest van het model schreven we: "Met de Ioniq heeft Hyundai als eerste een volwaardig alternatief in het aanbod voor de wereldwijd bekende en vrij populaire Toyota Prius. Wie de hybride techniek van de Ioniq wel weet te appreciëren, maar zich meer aangetrokken voelt tot een SUV- of cross-overachtig uiterlijk, kan trouwens eveneens terecht bij onze Koreaanse vrienden: voor hen biedt Hyundai-dochter Kia de Niro aan, met bijna identiek dezelfde techniek."

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
hyundai

Gerelateerde items (op tag)

Europa's favoriet krijgt facelift

27 maart 2024 - Sinds zijn debuut in 2004 heeft de Hyundai Tucson de harten van Europese automobilisten veroverd en is hij uitgegroeid tot een bestseller en een fanfavoriet op het hele continent. Alleen al in 2023 werden er 158.056 exemplaren van de compacte SUV geregistreerd in Europa, wat een opmerkelijke verkoopstijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ontdek de Hyundai Stockdeals bij De Laet Boom!

Op zoek naar de perfecte rit? Zoek niet verder! Hyundai biedt nu onmiddellijk beschikbare stockdeals met onweerstaanbare kortingen. Maak je klaar om in stijl te rijden met de nieuwste modellen die klaar staan om de weg op te gaan!

Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

SEOUL, 4 maart 2024 - Hyundai Motor Company kondigde vandaag de aanstaande release aan van een verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line voor zijn bekroond gamma elektrische voertuigen (EV) die productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades bieden.