Gelekt: productieversie Polestar 5

zondag, 05 juni 2022 17:49
Gelekt: productieversie Polestar 5

Er zijn patenttekeningen uitgelekt van de Polestar 5. Die tonen ons het definitieve design van de grote berline van Polestar, die in 2024 komt en afgeleid is van de conceptcar Precept.

Na de conceptcar en de teaser is dit nu het definitieve design van de Polestar 5. Het wordt een grote elektrische berline op een eigen platform van het merk uit gelijmd aluminium. Het model moet de concurrentie aangaan met de Porsche Taycan en de duurdere uitvoeringen van de Tesla Model S, of in mindere mate met de Lucid Air. De Polestar 5 blijft erg dicht bij de initiële conceptcar en zou in 2024 op de markt moeten komen.

Vergeleken met de Precept is het eerste opvallende detail de – verwachte – terugkeer van gewone achterdeuren in plaats van suicide doors zonder B-stijl. Polestar maakt ook de keuze om het model uit te rusten met klassieke zijspiegels in plaats van camera's, al zouden er ook camera's in de spiegels kunnen zitten om het autonome rijsysteem te ondersteunen. Het lidarsysteem, dat opvallend aanwezig was op de conceptversie, is dan weer niet te zien. Waarschijnlijk is Polestar erin geslaagd het op een meer subtiele manier te integreren. Op praktisch vlak behoudt de Polestar 5 een kofferklep en ook een panoramisch glazen dak tekent present.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
polestar

Gerelateerde items (op tag)