PRODUCTIE VAN DE NEW C5 AIRCROSS IN DE FABRIEK VAN RENNES GAAT VAN START

vrijdag, 10 juni 2022 18:18
PRODUCTIE VAN DE NEW C5 AIRCROSS IN DE FABRIEK VAN RENNES GAAT VAN START
 • De productie van de New C5 Aircross startte in april 2022 en wordt nu opgedreven in de fabriek van Rennes ter voorbereiding van de lancering van het nieuwe model in Europa in juni. 
 • Met meer dan 325.000 verkopen sinds zijn lancering in 2019 en een aanwezigheid in 85 landen is de C5 Aircross een succes in Europa en markeert hij de terugkeer van Citroën in het snelgroeiende SUV-segment. 
 • De C5 Aircross is een benchmark op het vlak van comfort en modulariteit en biedt een brede waaier aan zuinige motoren, waaronder een Plug-in Hybrid versie die sinds het begin van het jaar goed is voor bijna 41% van de verkoop.

De New C5 Aircross, die in januari 2022 werd onthuld, startte in april 2022 met de productie in de fabriek in Rennes, met een snelle opvoering om de commerciële lancering in Europa in juni te verzekeren.  

 

De C5 Aircross is een echt succes sinds zijn presentatie in 2018 en zijn lancering in 2019. Vandaag wordt de C5 Aircross verkocht in 85 landen en is hij goed voor meer dan 325.000 verkopen, waarvan 245.000 in Europa. Hij onderscheidt zich in het segment van de compacte SUV's door zijn ruimte aan boord, zijn modulariteit en vooral zijn ongeëvenaard comfort. 

NEW CITROËN C5 AIRCROSS: EEN MAATSTAF IN TERMEN VAN COMFORT EN MODULARITEIT

De New C5 Aircross heeft een nieuw silhouet dat meer kracht en distinctie uitstraalt en tegelijkertijd een moderne en dynamische stijl belichaamt. De SUV is een referentie op het vlak van comfort en modulariteit en is beschikbaar in zowel een verbrandings- als een Plug-in Hybride versie, die nu goed zijn voor 41% van de verkoop. 

De combinatie van het Citroën Advanced Comfort®-onderstel met de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, de ongeëvenaarde ruimte en modulariteit, en rijassistentietechnologieën zoals Highway Driver Assist, maken van elke rit in de C5 Aircross een serene en ontspannende ervaring.

Exclusief bij Citroën biedt de ophanging met progressieve hydraulische bumpers® de inzittenden een uitzonderlijk comfortabel traject door de oneffenheden van de weg te filteren.

De C5 Aircross is de enige SUV in het segment met drie individueel verschuifbare, verstelbare en neerklapbare achterzetels.  Deze grote modulariteit wordt gecombineerd met een recordvolume bagageruimte in zijn categorie: van 580 l tot 720 l in de benzineversie en van 460 l tot 600 l in de Plug-in Hybrid versie.

 

DE FABRIEK VAN RENNES 

De fabriek van Rennes heeft een diepgewortelde plaats in de geschiedenis van Citroën. De fabriek, die onlangs haar 60-jarig bestaan vierde en in 1961 met de productie van de Ami 6 begon, heeft een groot aantal emblematische Citroën-modellen gekend, van de GS, de BX, de XM, de C5 of de C6 om er maar enkele te noemen. De productie van de eerste C5 Aircross begon in maart 2018 en de start van de productie van het gerestylde model versterkt de band tussen Citroën en de fabriek in Rennes nog meer.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

CITROËN AMI : EEN SUCCES ZONDER GRENZEN

 • Het succes van de Citroën Ami gaat verder dan de landsgrenzen. Hij wordt al verkocht in negen Europese landen en is sinds juni beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Turkije voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 
 • Compact en praktisch, bruikbaar zowel in de stad als op het platteland, particuliere klanten zijn goed voor 84% van de bestellingen. In sommige landen is de mix echter omgekeerd ten gunste van het bedrijfsleven, zoals op de Marokkaanse en de Turkse markt. 
 • Portugal heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen particuliere en zakelijke klanten, die de bestellingen gelijk verdelen. 
 • Met al meer dan 23.000 bestellingen illustreert dit succesverhaal hoe Citroën erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen van de maatschappij op het gebied van micro-mobiliteit voor alle soorten klanten en behoeften.