PRODUCTIE VAN DE NEW C5 AIRCROSS IN DE FABRIEK VAN RENNES GAAT VAN START

vrijdag, 10 juni 2022 18:18
PRODUCTIE VAN DE NEW C5 AIRCROSS IN DE FABRIEK VAN RENNES GAAT VAN START
  • De productie van de New C5 Aircross startte in april 2022 en wordt nu opgedreven in de fabriek van Rennes ter voorbereiding van de lancering van het nieuwe model in Europa in juni. 
  • Met meer dan 325.000 verkopen sinds zijn lancering in 2019 en een aanwezigheid in 85 landen is de C5 Aircross een succes in Europa en markeert hij de terugkeer van Citroën in het snelgroeiende SUV-segment. 
  • De C5 Aircross is een benchmark op het vlak van comfort en modulariteit en biedt een brede waaier aan zuinige motoren, waaronder een Plug-in Hybrid versie die sinds het begin van het jaar goed is voor bijna 41% van de verkoop.

De New C5 Aircross, die in januari 2022 werd onthuld, startte in april 2022 met de productie in de fabriek in Rennes, met een snelle opvoering om de commerciële lancering in Europa in juni te verzekeren.  

 

De C5 Aircross is een echt succes sinds zijn presentatie in 2018 en zijn lancering in 2019. Vandaag wordt de C5 Aircross verkocht in 85 landen en is hij goed voor meer dan 325.000 verkopen, waarvan 245.000 in Europa. Hij onderscheidt zich in het segment van de compacte SUV's door zijn ruimte aan boord, zijn modulariteit en vooral zijn ongeëvenaard comfort. 

NEW CITROËN C5 AIRCROSS: EEN MAATSTAF IN TERMEN VAN COMFORT EN MODULARITEIT

De New C5 Aircross heeft een nieuw silhouet dat meer kracht en distinctie uitstraalt en tegelijkertijd een moderne en dynamische stijl belichaamt. De SUV is een referentie op het vlak van comfort en modulariteit en is beschikbaar in zowel een verbrandings- als een Plug-in Hybride versie, die nu goed zijn voor 41% van de verkoop. 

De combinatie van het Citroën Advanced Comfort®-onderstel met de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, de ongeëvenaarde ruimte en modulariteit, en rijassistentietechnologieën zoals Highway Driver Assist, maken van elke rit in de C5 Aircross een serene en ontspannende ervaring.

Exclusief bij Citroën biedt de ophanging met progressieve hydraulische bumpers® de inzittenden een uitzonderlijk comfortabel traject door de oneffenheden van de weg te filteren.

De C5 Aircross is de enige SUV in het segment met drie individueel verschuifbare, verstelbare en neerklapbare achterzetels.  Deze grote modulariteit wordt gecombineerd met een recordvolume bagageruimte in zijn categorie: van 580 l tot 720 l in de benzineversie en van 460 l tot 600 l in de Plug-in Hybrid versie.

 

DE FABRIEK VAN RENNES 

De fabriek van Rennes heeft een diepgewortelde plaats in de geschiedenis van Citroën. De fabriek, die onlangs haar 60-jarig bestaan vierde en in 1961 met de productie van de Ami 6 begon, heeft een groot aantal emblematische Citroën-modellen gekend, van de GS, de BX, de XM, de C5 of de C6 om er maar enkele te noemen. De productie van de eerste C5 Aircross begon in maart 2018 en de start van de productie van het gerestylde model versterkt de band tussen Citroën en de fabriek in Rennes nog meer.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".