De New E-Doblò, vindingrijkheid voor alledaagse taken

vrijdag, 10 juni 2022 18:20
De New E-Doblò, vindingrijkheid voor alledaagse taken
  • De New E-Doblò, beschikbaar in VAN-versie, is het perfecte werktuig voor de stad.
  • De New E-Doblò is veelzijdig, ruim, flexibel en op de individuele behoeften afgestemd en biedt innovatieve en ingenieuze oplossingen om het dagelijkse rijgedrag te verbeteren.
  • Hij beschikt over een 100% elektrische motor, de beste actieradius in zijn categorie en een rijk arsenaal aan veiligheidssystemen.
  • De New E-Doblò, de derde generatie van het model, is ook het derde volledig elektrische lichte bedrijfsvoertuig van het merk.

Het elektrificatieproces van Fiat Professional heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, aangezien de New E-Doblò het derde volledig elektrische bedrijfsvoertuig van het merk wordt na de E-Ducato en E-Scudo, waarmee een gamma wordt uitgebreid dat is ontworpen om aan ieders behoeften te voldoen.

 

Dit voertuig is een nieuwe belangrijke stap voor FIAT, dat ernaar streeft om tegen 2024 elk nieuw model in Europa volledig elektrisch te maken en om vanaf 2027 een volledig elektrisch gamma aan te bieden.

De New E-Doblò is de nieuwste versie van het succesvolle C-VAN-model en biedt topprestaties, functionaliteit, laadvermogen en veelzijdigheid. Flexibel, ruim en ontworpen om aan de verwachtingen van alle klanten te voldoen, is de E-Doblò het perfecte werktuig voor in de stad. De Doblò VAN is ook verkrijgbaar met een verbrandingsmotor.

 

100% ELECTRISCH EN ZONDER COMPROMISSEN

De New E-Doblò is uitgerust met een elektromotor van 50 kWh met een vermogen van 100 kW en een actieradius van maximaal 285 km, volgens de WLTP-cyclus. Dankzij de nieuwe motor haalt het model een topsnelheid van 130 km/u en ontwikkelt het een maximumkoppel van 260 Nm. Bovendien biedt de emissievrije versie klanten een unieke flexibiliteit en een ongeëvenaarde laadcapaciteit, dankzij de 'Quick Charge Mode' van maximaal 100 kW, waarmee 80% van de batterij in slechts 30 minuten met gelijkstroom kan worden opgeladen. De bestuurder kan kiezen tussen verschillende modi: Normaal, Eco en Power. Elk niveau wijzigt de rijrespons van het voertuig en verbetert en optimaliseert de prestaties van het voertuig: de Normal-modus wordt aanbevolen voor het rijden in normaal verkeer; de Eco-modus verbetert het brandstofverbruik en de Power-modus verbetert het piekvermogen van het voertuig.

De invoering van het batterijpakket heeft niet geleid tot structurele veranderingen: de E-Doblò is beschikbaar in dezelfde afmetingen, kenmerken en bestelwagenconfiguraties als die welke zijn uitgerust met een verbrandingsmotor. 

 

FIAT PROFESSIONAL DOBLÒ VAN: EEN BETROUWBARE METGEZEL DANKZIJ ZIJN "MAGIC FEATURES"

Als blijk van zijn flexibiliteit is de New Doblò verkrijgbaar in twee verschillende lengtes en drie verschillende configuraties (VAN, Crew Cab, Combi) en biedt hij een brede waaier aan motoren die aan alle behoeften kunnen voldoen. Tijdens de ontwerpfase werd bijzondere aandacht besteed aan het comfort van het voertuig om rekening te houden met de wensen van professionals die hun voertuig acht of meer uren per dag gebruiken. Het doel is te zorgen voor een stressvrije werkervaring dankzij geluidsisolatie en een ophanging die is ontworpen om hellingen en trillingen van de weg te verminderen.

De "Magic Features" van de New Doblò geven het voertuig een maximale modulariteit, duurzaamheid en veiligheid, waardoor het een nog betrouwbaardere, veelzijdigere en flexibelere werkpartner wordt. 

Met de "Magic Cargo" kan het laadvolume met 0,5 m3 worden vergroot en kunnen lange voorwerpen zoals buizen of ladders met een lengte tot 3,4 m worden geladen. Bovendien kan, voor nog meer ruimte, de stoel aan de passagierszijde worden verhoogd en het compartiment eronder worden gebruikt voor dozen of breekbare voorwerpen. Er is ook een tafeltje met een draaibaar blad om de Doblò cabine naar behoefte in een mobiel kantoor te veranderen.

De "Magic Mirror" is een digitale spiegel van 5’’ die drie verschillende mogelijkheden biedt: een achteruitkijkspiegel, een volledig overzicht van de dode hoek en een parkeercamera achteraan voor een beter zicht en meer veiligheid.

Ten slotte is het dankzij de "Magic Plug", die alleen op de E-Doblò beschikbaar is, mogelijk om de door de batterij geproduceerde elektrische energie te gebruiken voor specifieke transformatiebehoeften, zoals het opladen van de koelkast in de laadruimte of een werkbank voor elektrisch gereedschap.

Ook in de volledig elektrische versie biedt de E-Doblò een eersteklas nuttig laadvermogen - tot 800 kg op beide wielbasissen - waardoor tot 2 euro-pallets kunnen worden geladen; terwijl de Doblò in de versie met verbrandingsmotor een nuttig laadvermogen tot 1 ton kan bereiken.

 

De Doblò is beschikbaar in een versie met lange en korte wielbasis en is klaar voor alle eventualiteiten: de versie met lange wielbasis bereikt een maximumvolume van 4,4 m3 dankzij de "Magic Cargo"-functie. Naast de elektrische versie zijn er twee dieselversies beschikbaar: 1,5 liter 100 pk met handgeschakelde versnellingsbak; 1,5 liter 130 pk met handgeschakelde of automatische 8-versnellingsbak. En tenslotte is er een versie met een 1,2 liter benzinemotor van 110 pk.

 

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN EN GEAVANCEERDE RIJHULPSYSTEMEN

De New Doblò kan worden uitgerust met actieve veiligheids- en beveiligingssystemen die de klant tijdens het rijden bijstaan, zodat hij in alle veiligheid van de reis kan genieten. Het model biedt een complete set, 17 in totaal, van veiligheidsvoorzieningen en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), die hem aan de top van het segment plaatsen, zoals :

 

  • Automatische herkenning van verkeerstekens;
  • Actieve veiligheidsrem, die wordt geactiveerd om het risico van een botsing te verminderen;
  • Lane Keeping Assist, dat de bestuurder waarschuwt als de auto zijn rijstrook verlaat en hem geleidelijk weer in de juiste positie brengt;
  • Blind Spot Detection, een belangrijke functie die waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek van de spiegel bij het inhalen;
  • Driver Attention Alert, dat het aandachtsniveau van de bestuurder controleert en hem waarschuwt wanneer het tijd is om te pauzeren.

 

Om de beste prestaties en tractie te bieden in alle omstandigheden zoals sneeuw, modder of zand, is de Doblò Van uitgerust met een Grip Control systeem, terwijl het Hill Descent Control systeem een perfecte controle van het voertuig mogelijk maakt op hellingen van meer dan 3%.

Tot slot geeft het head-up display de bestuurder de belangrijkste informatie zonder te worden afgeleid door de weg, terwijl de parkeersensoren voor en achter en de achteruitrijcamera het parkeren zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken.

De nieuwe E-Doblò belichaamt de waarden van veelzijdigheid en flexibiliteit die altijd al kenmerkend zijn geweest voor een van de belangrijkste modellen van het merk FIAT. Met zijn introductie vervolledigt het nieuwe model het volledig elektrische gamma van het merk en wordt het de ideale metgezel voor zakenpartners die al jaren vertrouwen op FIAT Professional om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het vernuft van de bestelwagen, typisch voor Made in Italy, komt het best tot uiting in de Magic Features, die van de Doblò een ongeëvenaard voorbeeld van productvernuft maken.

 

De bestellingen worden geopend in de loop van de maand juni.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

FIAT Professional onthult nieuwe elektrisch line-up

Fiat lanceert nieuwe modellen in zijn bedrijfswagengamma: E-Ducato, E-Doblo en E-Scudo. De E-Ducato zorgt voor 30 % meer actieradius en met dezelfde eigenschappen en heeft een laadvermogen waarmee de Ducato het best verkochte voertuig in zijn segment is geworden. De nieuwe E-Doblò behoudt de binnenruimte volledig en zorgt voor een grote flexibiliteit en laadcapaciteit. De Scudo is nog slimmer en ook 100 % elektrisch.

Eerste Test: Fiat 600e, Upgraden

De gekende Fiat 500e krijgt er een grote(re) broer bij. De Fiat 600 was in de jaren ’50 al het groter broertje van die 500, hij kreeg in de jaren ’90 zelfs de toepasselijk naam Seicento. Tijd voor een upgrade en natuurlijk krijgt de 600 nu de benaming 600e, wat hem elektrisch maakt.

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.