De New E-Doblò, vindingrijkheid voor alledaagse taken

vrijdag, 10 juni 2022 18:20
De New E-Doblò, vindingrijkheid voor alledaagse taken
 • De New E-Doblò, beschikbaar in VAN-versie, is het perfecte werktuig voor de stad.
 • De New E-Doblò is veelzijdig, ruim, flexibel en op de individuele behoeften afgestemd en biedt innovatieve en ingenieuze oplossingen om het dagelijkse rijgedrag te verbeteren.
 • Hij beschikt over een 100% elektrische motor, de beste actieradius in zijn categorie en een rijk arsenaal aan veiligheidssystemen.
 • De New E-Doblò, de derde generatie van het model, is ook het derde volledig elektrische lichte bedrijfsvoertuig van het merk.

Het elektrificatieproces van Fiat Professional heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, aangezien de New E-Doblò het derde volledig elektrische bedrijfsvoertuig van het merk wordt na de E-Ducato en E-Scudo, waarmee een gamma wordt uitgebreid dat is ontworpen om aan ieders behoeften te voldoen.

 

Dit voertuig is een nieuwe belangrijke stap voor FIAT, dat ernaar streeft om tegen 2024 elk nieuw model in Europa volledig elektrisch te maken en om vanaf 2027 een volledig elektrisch gamma aan te bieden.

De New E-Doblò is de nieuwste versie van het succesvolle C-VAN-model en biedt topprestaties, functionaliteit, laadvermogen en veelzijdigheid. Flexibel, ruim en ontworpen om aan de verwachtingen van alle klanten te voldoen, is de E-Doblò het perfecte werktuig voor in de stad. De Doblò VAN is ook verkrijgbaar met een verbrandingsmotor.

 

100% ELECTRISCH EN ZONDER COMPROMISSEN

De New E-Doblò is uitgerust met een elektromotor van 50 kWh met een vermogen van 100 kW en een actieradius van maximaal 285 km, volgens de WLTP-cyclus. Dankzij de nieuwe motor haalt het model een topsnelheid van 130 km/u en ontwikkelt het een maximumkoppel van 260 Nm. Bovendien biedt de emissievrije versie klanten een unieke flexibiliteit en een ongeëvenaarde laadcapaciteit, dankzij de 'Quick Charge Mode' van maximaal 100 kW, waarmee 80% van de batterij in slechts 30 minuten met gelijkstroom kan worden opgeladen. De bestuurder kan kiezen tussen verschillende modi: Normaal, Eco en Power. Elk niveau wijzigt de rijrespons van het voertuig en verbetert en optimaliseert de prestaties van het voertuig: de Normal-modus wordt aanbevolen voor het rijden in normaal verkeer; de Eco-modus verbetert het brandstofverbruik en de Power-modus verbetert het piekvermogen van het voertuig.

De invoering van het batterijpakket heeft niet geleid tot structurele veranderingen: de E-Doblò is beschikbaar in dezelfde afmetingen, kenmerken en bestelwagenconfiguraties als die welke zijn uitgerust met een verbrandingsmotor. 

 

FIAT PROFESSIONAL DOBLÒ VAN: EEN BETROUWBARE METGEZEL DANKZIJ ZIJN "MAGIC FEATURES"

Als blijk van zijn flexibiliteit is de New Doblò verkrijgbaar in twee verschillende lengtes en drie verschillende configuraties (VAN, Crew Cab, Combi) en biedt hij een brede waaier aan motoren die aan alle behoeften kunnen voldoen. Tijdens de ontwerpfase werd bijzondere aandacht besteed aan het comfort van het voertuig om rekening te houden met de wensen van professionals die hun voertuig acht of meer uren per dag gebruiken. Het doel is te zorgen voor een stressvrije werkervaring dankzij geluidsisolatie en een ophanging die is ontworpen om hellingen en trillingen van de weg te verminderen.

De "Magic Features" van de New Doblò geven het voertuig een maximale modulariteit, duurzaamheid en veiligheid, waardoor het een nog betrouwbaardere, veelzijdigere en flexibelere werkpartner wordt. 

Met de "Magic Cargo" kan het laadvolume met 0,5 m3 worden vergroot en kunnen lange voorwerpen zoals buizen of ladders met een lengte tot 3,4 m worden geladen. Bovendien kan, voor nog meer ruimte, de stoel aan de passagierszijde worden verhoogd en het compartiment eronder worden gebruikt voor dozen of breekbare voorwerpen. Er is ook een tafeltje met een draaibaar blad om de Doblò cabine naar behoefte in een mobiel kantoor te veranderen.

De "Magic Mirror" is een digitale spiegel van 5’’ die drie verschillende mogelijkheden biedt: een achteruitkijkspiegel, een volledig overzicht van de dode hoek en een parkeercamera achteraan voor een beter zicht en meer veiligheid.

Ten slotte is het dankzij de "Magic Plug", die alleen op de E-Doblò beschikbaar is, mogelijk om de door de batterij geproduceerde elektrische energie te gebruiken voor specifieke transformatiebehoeften, zoals het opladen van de koelkast in de laadruimte of een werkbank voor elektrisch gereedschap.

Ook in de volledig elektrische versie biedt de E-Doblò een eersteklas nuttig laadvermogen - tot 800 kg op beide wielbasissen - waardoor tot 2 euro-pallets kunnen worden geladen; terwijl de Doblò in de versie met verbrandingsmotor een nuttig laadvermogen tot 1 ton kan bereiken.

 

De Doblò is beschikbaar in een versie met lange en korte wielbasis en is klaar voor alle eventualiteiten: de versie met lange wielbasis bereikt een maximumvolume van 4,4 m3 dankzij de "Magic Cargo"-functie. Naast de elektrische versie zijn er twee dieselversies beschikbaar: 1,5 liter 100 pk met handgeschakelde versnellingsbak; 1,5 liter 130 pk met handgeschakelde of automatische 8-versnellingsbak. En tenslotte is er een versie met een 1,2 liter benzinemotor van 110 pk.

 

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN EN GEAVANCEERDE RIJHULPSYSTEMEN

De New Doblò kan worden uitgerust met actieve veiligheids- en beveiligingssystemen die de klant tijdens het rijden bijstaan, zodat hij in alle veiligheid van de reis kan genieten. Het model biedt een complete set, 17 in totaal, van veiligheidsvoorzieningen en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), die hem aan de top van het segment plaatsen, zoals :

 

 • Automatische herkenning van verkeerstekens;
 • Actieve veiligheidsrem, die wordt geactiveerd om het risico van een botsing te verminderen;
 • Lane Keeping Assist, dat de bestuurder waarschuwt als de auto zijn rijstrook verlaat en hem geleidelijk weer in de juiste positie brengt;
 • Blind Spot Detection, een belangrijke functie die waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek van de spiegel bij het inhalen;
 • Driver Attention Alert, dat het aandachtsniveau van de bestuurder controleert en hem waarschuwt wanneer het tijd is om te pauzeren.

 

Om de beste prestaties en tractie te bieden in alle omstandigheden zoals sneeuw, modder of zand, is de Doblò Van uitgerust met een Grip Control systeem, terwijl het Hill Descent Control systeem een perfecte controle van het voertuig mogelijk maakt op hellingen van meer dan 3%.

Tot slot geeft het head-up display de bestuurder de belangrijkste informatie zonder te worden afgeleid door de weg, terwijl de parkeersensoren voor en achter en de achteruitrijcamera het parkeren zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken.

De nieuwe E-Doblò belichaamt de waarden van veelzijdigheid en flexibiliteit die altijd al kenmerkend zijn geweest voor een van de belangrijkste modellen van het merk FIAT. Met zijn introductie vervolledigt het nieuwe model het volledig elektrische gamma van het merk en wordt het de ideale metgezel voor zakenpartners die al jaren vertrouwen op FIAT Professional om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het vernuft van de bestelwagen, typisch voor Made in Italy, komt het best tot uiting in de Magic Features, die van de Doblò een ongeëvenaard voorbeeld van productvernuft maken.

 

De bestellingen worden geopend in de loop van de maand juni.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

Op zijn 65ste verjaardag staat de FIAT 500 in de eerste helft van 2022 aan de leiding van de elektrische auto-industrie in Italië en Duitsland.

 • In het eerste semester van 2022 is FIAT dankzij de New 500 het tweede merk in Europa op de markt van de elektrische auto's. In Duitsland en Italië is FIAT de nummer één op de elektrische markt en in Frankrijk en Spanje de nummer drie.
 • In amper twee jaar tijd werd de New 500 gekozen door meer dan 100.000 klanten en won hij 30 internationale prijzen in negen landen, wat hem tot de FIAT met de meeste prijzen ooit maakt.
 • De New 500 wordt momenteel verkocht in 38 landen in vier verschillende geografische gebieden: Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Japan.
 • Twee nieuwe reclamespots met ambassadeur Leonardo DiCaprio in de hoofdrol zijn net uitgebracht en vertellen hoe een engagement voor een duurzame toekomst ook leuk en slim kan zijn: "Evergreen" en "The Stick"

Olivier Francois, CEO van FIAT, praat over de sociale missie van FIAT om de stedelijke mobiliteit duurzamer te maken op het evenement "Data Driven Cities"

 • Vanochtend vond in het Leonardo Da Vinci Nationaal Museum voor Wetenschap en Technologie in Milaan het door Bain & Company Italië en Amerigo georganiseerde evenement plaats onder de titel "Data Driven Cities. Digitale infrastructuren die duurzame stedelijke ontwikkeling mogelijk maken: een trans-Atlantische vergelijking" plaatsgevonden.
 • Keynote speaker, FIAT CEO en Stellantis Global CMO, Olivier Francois sprak over duurzaam rijden in slimme steden en de sleutelrol die de New 500 speelt, het Italiaanse icoon dat FIAT's overgang naar elektrische energie leidt.
 • Al meer dan 120 jaar ontwerpt FIAT producten voor een stedelijke mobiliteit, toegankelijk voor iedereen.

FIAT launches the New Doblò and E-Doblò, driven by ingenuity for everyday tasks

 • FIAT pursues the fast development of its full electric product offer and launches the New E-Doblò.
 • Versatile, spacious, flexible and fit for everyones needs, the new Doblò offers innovative and ingenious solutions to improve everyday driving.
 • Doblò is available in both passenger - only electric - and van versions: it is the perfect tool for the city.
 • New E-Doblò is the third full electric vehicle of FIAT and FIAT Professional’s product range.
 • It contains a 100% electric engine, top level autonomy and a rich array of safety systems.
 • New Doblò in the van version will also supply a large thermic powertrain offer in diesel and petrol fuels.

Nieuwe 500X Hybrid en Tipo Hybrid : Het FIAT-gamma is nu 100% geëlektrificeerd

 • FIAT rondt de elektrificatie van zijn gamma af met de lancering van de nieuwe 500X Hybrid en Tipo Hybrid.
 • "It's only green when it's green for all": in lijn met zijn DNA zet het merk FIAT opnieuw een belangrijke stap naar duurzame mobiliteit voor iedereen.
 • De nieuwe 500X Hybrid en Tipo Hybrid: lagere emissies en een lager brandstofverbruik, en nog meer maatschappelijke relevantie dankzij de samenwerking met (RED).
 • De 500X Hybrid en Tipo Hybrid zijn de beste in hun klasse op het vlak van 48-volttechnologie in hun respectieve segmenten. 
 • Geoptimaliseerde veiligheid dankzij volledige ADAS-specificatie.