Interparking investeert fors in laadinfrastructuur

zondag, 12 juni 2022 17:24
Interparking investeert fors in laadinfrastructuur

De Interparking groep investeert al meerdere jaren in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen door in tal van zijn parkings laadpalen te installeren. Tussen nu en het eind van 2023 wil het bedrijf 800 extra publieke laadpalen neerpoten op het Belgisch grondgebied.

De Interparking groep is fel begaan met zowel het tegemoetkomen aan de behoeften van zijn klanten als het zich steeds verder engageren richting duurzaamheid. Vandaar dat het bedrijf al meerdere jaren fors investeert in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Tal van de al dan niet overdekte parkings van Interparking in België zijn al uitgerust met één of meerdere laadpunten. Het bedrijf wil zijn klanten op deze manier een bijkomende dienst bieden op het moment dat dit voor hen het meest opportuun is. Parkeren in een parking vormt immers inderdaad het ideale moment om een voertuig op te laden zonder tijd te verliezen. Het is voor de B2B-klanten als het ware een buitenkansje op een moment dat de wetgeving omtrent firmawagens bedrijven en zelfstandigen zachtjes in de richting van het haast exclusief investeren in geëlektrificeerde (hybrides en volledig elektrische) auto’s dwingt.

Op het einde van het 2de kwartaal zullen 670 laadpunten toegankelijk zijn. Ze zijn verdeeld over Vlaanderen (235 laadpunten), Wallonië (117 punten) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (247 punten), maar ook over de verschillende parkings gelegen in de zone rond de luchthaven van Zaventem (71 punten).

We hebben het hier trouwens bewust over ‘laadpunten’ en niet over ‘laadpalen’, aangezien een laadpaal soms over twee laadpunten kan beschikken, waaraan twee voertuigen tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. De Interparking groep richt zijn vizier in eerste instantie op plaatsen waar de vraag het grootst is of op plekken met veel passage, zoals de stationsparkings in verschillende grote steden of aan grote commerciële centra. De Stad Antwerpen wordt trouwens ook goed bediend met zowat 90 laadpunten, die momenteel al operationeel zijn in de parkings van de Metropool.

 

162 projecten voor 2022

Het investeringsritme zal in de komende maanden nog verder opgetrokken worden met niet minder dan 162 nieuwe laadpunten, die in de pijplijn zitten of die momenteel al geïnstalleerd worden. Daardoor zal het aantal publieke laadpunten voor elektrische voertuigen op het Belgisch grondgebied tegen 2023 stijgen tot 800. Opvallend zijn onder meer de ontwikkeling van 42 laadpunten op de parking van het Westland Shopping Center of de installatie van nog eens 29 palen op de parkeerplaats van het Bordet ziekenhuis.

Interparking maakt zijn laadpalen toegankelijk voor alle soorten laadbadges, zodat de ze voor alle klanten gemakkelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijkheid zijn.