MOBILIZE OP VIVATECH: ENERGIE EN DATA VOOR EEN DUURZAME EN VEILIGE MOBILITEIT

donderdag, 16 juni 2022 12:31
MOBILIZE OP VIVATECH: ENERGIE EN DATA VOOR EEN DUURZAME EN VEILIGE MOBILITEIT

Ter gelegenheid van Viva Technology dompelt Mobilize bezoekers onder in energie en data, twee sleutelelementen om de overgang naar een duurzamere, veiligere en toegankelijkere mobiliteit te vergemakkelijken en aan te moedigen.

  • Particulieren en professionals kunnen er kennismaken met een compleet gamma laadoplossingen voor thuis, op het werk en onderweg, inclusief afspraken met IONITY en Sowee.
  • Voor overheden worden er dan weer innovatieve dataondersteunde diensten voorgesteld, waaronder:
    • Een oplossing om de locatie van laadstations en het aantal te installeren laadpunten te optimaliseren.
    • Een diagnoseoplossing voor wegen om renovatiewerken beter te beheren.
    • Een oplossing die de verkeersveiligheid bevordert.

Een compleet gamma oplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Mobilize biedt een compleet gamma oplossingen om particulieren, mobiliteitsoperatoren en fleetbeheerders te ondersteunen en het opladen van elektrische voertuigen thuis, op het werk en onderweg te vergemakkelijken. De voornaamste oplossingen op een rijtje:

  • De Mobilize Charge Pass en Business Pass bieden particulieren en professionals toegang tot meer dan 250.000 laadstations in 25 Europese landen, evenals de mogelijkheid om ze te lokaliseren met de app en te betalen met een enkele kaart. Een overeenkomst met de Europese marktleider IONITY biedt toegang tot snellaadpalen tegen onderhandelde tarieven.
  • Thuis maakt Mobilize Smart Charge het mogelijk om de wagen automatisch op te laden op het moment dat de elektriciteit het goedkoopst is, wat een besparing tot ongeveer 130 euro per jaar betekent[1]. In Frankrijk werkt Mobilize samen met Sowee, een dochteronderneming van EDF, om een koolstofneutraal elektriciteitscontract aan te bieden om het opladen te optimaliseren en tegelijk een, spaarpotje aan te leggen.

Mobilize bereidt bovendien de volgende generatie voor om het batterijgebruik van elektrische voertuigen te optimaliseren (V2G-vehicle to grid). De batterijen van elektrische voertuigen zullen niet alleen worden gebruikt om energie op te slaan, maar ook om energie aan het net te leveren.

  • Tot slot geeft Mobilize gebruikte batterijen een tweede leven in samenwerking met betteries voor mobiele opslagoplossingen, waarvan de productielijn net is opgestart in de Refactory van Renault Group in Flins.

Gegevens ten dienste van overheden en burgers

Mobilize ontwikkelt voor haar klanten dataondersteunde diensten. Daartoe verzamelt het merk, met toestemming van de bestuurders, gegevens van geconnecteerde wagens, alsook van de infrastructuur en van partners. Er worden drie diensten aangeboden:

  • ‘Smart EV Charging Places’ maakt het mogelijk om een gebied te analyseren om de beste strategie voor de plaatsing van laadpalen voor te stellen, rekening houdend met het gedrag en de gewoonten van gebruikers van elektrische voertuigen. Het biedt bovendien de mogelijkheid om het gebrek aan infrastructuur voor openbare of semiopenbare laadpalen, onbeschikbare of defecte laadpalen op te sporen. Zo draagt Mobilize bij tot de ecologische transitie door in te spelen op de elektrificering ter ondersteuning van de overheden.
  • ‘Smart Road Monitoring’ is een dienst die de kwaliteit van wegen analyseert om het beheer (optimalisering en voorspelling) van de uit te voeren renovatiewerken te verbeteren. Deze dienst steunt op een combinatie van gegevens en beelden dankzij een door Renault Group ontwikkelde en gepatenteerde ultraperformante sensor die fouten in het wegdek detecteert, en een camera die beelden koppelt aan elk van de door de sensor geïdentificeerde fouten. Op basis van deze categorisering kan men prioriteiten stellen voor de uit te voeren werken en kan men het bijbehorende budget ramen. Voor overheden vertaalt dat zich in een daling van de onderhoudskosten, alsook in een afname van de geluidshinder en CO2-uitstoot.
  • ‘Safety Road’ van Mobilize maakt het mogelijk om de risicozones op een bepaald grondgebied te identificeren en de gemeenten te begeleiden bij de hiërarchische indeling van de uit te voeren werken.  De gegevens van geconnecteerde voertuigen helpen gevaarlijk of risicovol gedrag van de bestuurders te registreren. Door deze informatie op de kaart van het grondgebied te projecteren, kan men eenvoudig nagaan op welke plaatsen het wegennet de belangrijkste oorzaak van gevaarlijk gedrag is. De dienst ‘Safety Road’ stelt de regio’s bovendien in staat om vrijwel onmiddellijk de impact te evalueren van aanpassingen die werden uitgevoerd door de studie naar de gedragsverandering van bestuurders.

Mobilize werkt ook samen met het ecosysteem Software République (leden en start-ups), dat op de stand zal worden voorgesteld.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Mobilize-stand (hal 1, stand E11):

 Woensdag 15 juni – Mobilize-stand

12.00 u – Data for change, door Nathalie André en Shabnam Khosravi (Mobilize)

15.00 u – The unknown 2nd life of EV batteries, door Rainer Hoenig (betteries) en Amaury Gailliez (Mobilize)

16.00 u – Charge anywhere and Charge Smart, door Jérémie Motin (EDF) en Alain Thoral (Mobilize)

Deze speeches zijn vanaf 16 juni beschikbaar op www.mobilize.com.

 Woensdag 15 juni - Plateau Viva Tech News

15.37 uur – Clotilde Delbos, Algemeen Directeur van Mobilize, zal terugkomen op de creatie van het merk Mobilize en het ‘Vehicle as a Service’-model.  Of hoe Mobilize de klassieke vergelijking van de auto-industrie omdraait door vanuit de services te vertrekken om tot het product te komen.