NEW CITROËN C5 AIRCROSS: ABSOLUUT COMFORT IN EEN STRAKKER EN STATIGER DESIGN

donderdag, 16 juni 2022 12:35
NEW CITROËN C5 AIRCROSS: ABSOLUUT COMFORT IN EEN STRAKKER EN STATIGER DESIGN
 • De C5 Aircross biedt een ongeëvenaarde ervaring van sereniteit aan boord en update zijn looks om meer kracht en distinctie uit te stralen. De C5 Aircross is een referentie op het vlak van comfort en modulariteit en is beschikbaar in Plug-in Hybrid versie. Hij wordt nu vernieuwd om aan maturiteit te winnen.
 • Aan de voorzijde introduceert de C5 Aircross een nieuwe designtaal waarin rondingen zijn vervangen door meer gestructureerde lijnen. De voorkant heeft een nieuw, meer rechtopstaand en modern gezicht dat de perceptie van breedte en het karakter van een imposant en veilig voertuig versterkt. 
 • De auto is ook tot in het kleinste detail opgewaardeerd, met een driedimensionale lichtsignatuur aan de achterzijde, nieuwe 18" diamantgeslepen velgen en een nieuw, eleganter en onderscheidend aanbod van aanpassingsmogelijkheden. Binnenin versterken het nieuwe design van het 10"-touchscreenpaneel en de middenconsole het verbeterde karakter van de cabine.
 • De C5 Aircross is altijd al een referentie op het vlak van comfort aan boord en maakt het verschil met het Citroën Advanced Comfort®-onderstel, de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, de ongeëvenaarde ruimte en modulariteit, en de rijhulptechnologieën, zoals de Highway Driver Assist, die van elke rit een serene en positieve ervaring maken.


"De C5 Aircross, die sinds zijn lancering wordt erkend als de meest comfortabele en veelzijdige SUV in zijn categorie, heeft nu een nieuwe stijl gekregen om hem een meer statutaire, moderne en dynamische persoonlijkheid te geven. Terwijl hij zijn troeven - comfort, ruimte en modulariteit - uitspeelt, wint hij aan maturiteit en biedt hij meer karakter dankzij een meer gestructureerde exterieurstijl en modernere, hoogwaardige kleuren en materialen binnenin. - Pierre-Yves Couineau, Projectleider C5 Aircross

Met meer dan 260.000 verkopen sinds zijn lancering in 2018 heeft de C5 Aircross zich onderscheiden in het zeer competitieve segment van compacte SUV's dankzij de ruimte aan boord, de modulariteit en vooral het comfort dat ongeëvenaard is in het segment. De gedempte stijl die echt kenmerkend is voor Citroën, en de expertise die het merk heeft opgedaan met zijn ervaring in MPV's, onderscheiden hem van de concurrentie. Vandaag is de C5 Aircross nog steeds een referentie op het vlak van praktische bruikbaarheid en biedt hij een meer serene ervaring aan boord. Dit gevoel wordt nog versterkt door de Plug-in Hybrid versie, die in Europa al meer dan 30% van het gamma vertegenwoordigt. 

De New C5 Aircross wordt gekenmerkt door een verandering van expressie en een verlangen naar vooruitgang in termen van waargenomen kwaliteit. Hij wordt rijper en zal in de smaak vallen bij een clientèle die een meer uitgesproken en meer statutair karakter verwacht. 

De C5 Aircross onderscheidde zich al door zijn unieke houding en uitstraling. De wijzigingen zijn vooral aan de voorkant geconcentreerd om een assertievere en dynamischere stijl aan te nemen. Hij evolueert naar meer aanwezigheid en elegantie op de weg. 

 

 1. EEN MEER IMPOSANTE, MODERNE EN STATUTAIRE SUV UITSTRALING

 

EEN MEER GESTRUCTUREERDE EN STRAKKE VOORKANT, MODERN EN TECHNOLOGISCH.

Visueel groter en imposanter, introduceert de C5 Aircross een nieuwe designtaal waarin rondingen plaatsmaken voor meer gestructureerde lijnen. De stijl van de voorkant heeft een nieuw, meer verticaal gezicht gekregen, wat het karakter versterkt. De strakke lijnen en de verticale trapconstructie dragen bij aan de visuele verbreding van de voorkant van de C5 Aircross. Hij lijkt breder en imposanter op de weg en biedt een zelfverzekerde houding. 

De C5 Aircross heeft een nieuwe interpretatie van de 'chevrons', die meer présence krijgen en zich onderscheiden van de dagrijlichten, wat een verandering betekent ten opzichte van andere modellen in het gamma waar de chevrons tot aan de dagrijlichten werden voortgezet door een chromen sierstrip. De chevrons zijn nu zwart gelakt en geaccentueerd met chroom. Ze worden visueel opgerekt door een reeks steeds smaller wordende chromen en zwarte pianotoetsen die geleidelijk overgaan in de LED-dagrijlichten. De chevrons profiteren zo van een grotere ademruimte in het midden van de grille.

Typisch voor de nieuwe identiteit van Citroën krijgt de slanke, geciseleerde V-vormige LED-lichtsignatuur een 3D-effect via "pianotoetsen". Deze dagrijlichten geven de auto een diepe, technologische look. Bovendien zijn de Vision LED-koplampen discreter gemaakt, met een donkere behandeling die de visuele continuïteit met het glanzend zwarte radiatorrooster versterkt en zo de perceptie van robuustheid versterkt

Het logo en de V-vormige lichtsignatuur worden onderaan de grille geaccentueerd door een zwart gelakte lamel die tot in het kleinste detail zorgvuldig is vormgegeven: het visgraatmotief dat onder het logo begint, wordt verticaal en loopt parallel met de pianotoetsen van de signatuur van de dagrijlichten.

Onder de grille maakt de nieuwe stijl van het luchtinlaatgedeelte de voorkant van de C5 Aircross optisch breder en geeft hem een imposantere houding op de weg. De zijspoilers, nu open en functioneel, zijn als door de lucht gebeeldhouwd en helpen de aerodynamica te verbeteren. De kleur van de inzetstukken op de side scoops draagt bij tot de chique uitstraling van het voertuig met glanzende of geanodiseerde kleuren zoals Glossy Black of Dark Chrome. De centrale luchtinlaat wordt ook dynamischer en eleganter dankzij de scherpe lijnen in lijn met de stijl van de centrale luchtinlaten van de C4 en C5 X.

De nieuwe beschermschort in het onderste gedeelte van de voorbumper maakt de voorkant dynamischer en geeft hem een meer kwalitatieve en statutaire uitstraling. Hij is verkrijgbaar in twee zeer aantrekkelijke materialen, afhankelijk van het afwerkingsniveau: in briljantzwart op de Live-afwerking, en in briljantaluminium op de Feel- en Shine-afwerkingen.EEN DYNAMISCH PROFIEL, EEN NIEUWE VISUELE SIGNATUUR AAN DE ACHTERKANT

Het nieuwe verticale, gestructureerde neusprofiel versterkt de perceptie van kracht en sterkte op het eerste gezicht. Deze verbetering komt ook tot uiting aan de achterzijde, met de nu gestructureerde koplampglazen. De C5 Aircross heeft een kenmerkende houding, met royale, volle contouren, een hoge, horizontale motorkap en een 360° glasoppervlak met een verchroomde C-vormige signatuur die het woongedeelte visueel afbakent en tegelijkertijd het zwevende uiterlijk van het dak versterkt. Al deze elementen geven het een uniek evenwicht en een unieke persoonlijkheid. Hij behoudt alle attributen van een krachtige en geruststellende SUV, die tot leven worden gebracht door de gespierde flanken: bodemvrijheid van 230 mm, grote wielen met een diameter van 720 mm, 360°-bescherming inclusief Airbump® en wielkasten, kenmerkende en functionele dakrails en een dominante rijpositie.  

Bovendien maken verschillende nieuwe stijlelementen aan de zijkant de auto eleganter en moderner, zoals de nieuwe 18" PULSAR tweekleurige diamantgeslepen lichtmetalen velgen, die zeer grafisch zijn dankzij hun aerodynamische vormgeving en een subtiel spel van kleuren en materialen tussen aluminium en glanzend zwart; de nieuwe kleur Brilliant Black van de spiegelkappen, standaard in het hele gamma, waardoor ze discreter zijn door hun kleur af te stemmen op die van de voorruitstijlen, wat de elegantie en de vloeiendheid ten goede komt; de functionele glanzend zwarte dakstangen met een nieuw matzwart inzetstuk in het onderste gedeelte; een nieuwe behandeling van de Airbump® kleurpakketten die de versterkende kleuren van de inzetstukken aan de voorzijde overneemt.

In het verlengde van de voorkant van de auto heeft de C5 Aircross een nieuwe driedimensionale LED-lichtsignatuur aan de achterkant. Zonder van grootte te veranderen, heeft de optische eenheid een gestructureerde, donkere lens die past bij de vorm van de drie LED-modules die de permanente signatuur vormen. Dit nieuwe moderne ontwerp accentueert de elegantie en de samenhang van de signatuur van de koplamp. Net als aan de voorkant versterkt de subtiele animatie van pianotoetsen het diepe 3D-effect van deze lichtsignatuur.EEN ELEGANTERE EN DYNAMISCHERE PERSONALISERING

Om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van C-SUV-klanten, wordt de nieuwe C5 Aircross ondersteund door elegante aanpassingselementen die de chique uitstraling van het voertuig aanzienlijk verhogen.

De C5 Aircross heeft een nieuwe kleur, Eclipse Blue, een zeer diep en elegant blauw dat, afhankelijk van het buitenlicht, verandert van donkerblauw naar zwart. Het assortiment is nu beperkt tot de wettelijk voorgeschreven kleuren die populair zijn bij de klanten: Blanc Banquise, Blanc Nacré, Noir Perla Nera, Gris Platinium, Gris Acier en het nieuwe Eclipse Blue.

De nieuwe kleurenpakketten worden gebruikt op de luchtinlaten vooraan en op de Airbump®. Met drie nieuwe kleurenpakketten laat de C5 Aircross zijn SUV-karakter en elegantie gelden: Glossy Black, Dark Chrome en Energic Blue. Het Black biton aanbod, ook beschikbaar via een nieuw Full Black Pack op de Shine afwerking met 19" ART Black Aluminium wielen en het Glossy Black Colour Pack, bieden nog meer onderscheid aan de auto.

 

 1. EEN INTERIEUR MET MEER COMFORT EN FINESSE

Het interieur van de New C5 Aircross krijgt een meer dynamische en verfijnde look die de ruimte en het comfort, die vanaf de eerste meters voelbaar zijn, nog vergroot. De hoge rijpositie, de waargenomen kwaliteit van de materialen, de ergonomie en de praktische interfaces maken dit tot een moderne en gedistingeerde SUV.

 

EEN NIEUWE 10'' TOUCH TABLET

De C5 Aircross heeft een nieuw 10'' touchscreen dat op het dashboard lijkt te zweven en de bestuurder en passagiers onderdompelt in een moderner interieur. Het nieuwe, grotere scherm verbetert de ergonomie door directe toegang tot de bedieningselementen van de airconditioning en een hoger scherm dat de ogen van de bestuurder op de weg houdt. De ventilatieopeningen bevinden zich nu onder het scherm en hebben een moderner uiterlijk gekregen met een nieuw scherp horizontaal ontwerp. De nieuwe 10" touchscreen tablet zal worden gemonteerd op versies met navigatie.

Bovendien biedt het volledig personaliseerbare digitale instrumentenpaneel van 12''3 de bestuurder alle essentiële informatie die hij nodig heeft, op basis van zijn eigen keuzes: navigatiekaart, informatie over actieve rijhulpmiddelen, informatie over het werkingsverloop van de hybride motor, enz., zodat de bestuurder zijn ogen niet van de weg kan afhouden en in alle veiligheid kan rijdenC5 Aircross.NIEUWE CITROËN ADVANCED COMFORT® ZETELS

De C5 Aircross is uitgerust met de nieuwe generatie Citroën Advanced Comfort® zetels, die reeds aanwezig zijn op de C4 en C5 X. De Advanced Comfort®-stoelen van Citroën, die bestaan uit een schuim met hoge dichtheid in het hart van de zetel, een 15 mm dikker schuim en een specifiek design, bieden het beste op het vlak van visueel comfort, zitcomfort en rijcomfort, dat constant blijft in de tijd dankzij een schuimsoort die niet doorhangt na verloop van tijd. Om het comfort van de bestuurder en voorpassagier verder te verhogen, kunnen de voorstoelen worden verwarmd en gemasseerd.

Bovendien heeft het werk van de kleur- en materiaalspecialisten voor nog meer verfijning gezorgd, met een keuze aan materialen die comfort en de overgang naar een hogere markt aangeven. De zetels hebben een nieuwe hedendaagse gestructureerde stof in het midden van het gamma, een nieuw aanbod Alcantara met zijdezachte toets op het Shine-niveau of geperforeerd leder van topklasse. De armsteunen en de middenconsole zijn bekleed met een nieuwe zwarte lederlook stof en het dashboard heeft een nieuwe gestructureerde zwarte lederlook stof die zowel visueel als tactiel is.

De vernieuwde instapsfeer en de vier nieuwe Advanced Comfort-sferen zorgen voor een elegantere, dynamischere en kwalitatievere sfeer. Het stiksel van de instapsfeer is, net als bij alle interieurs, blauw, zodat het bij de andere stiksels in het interieur past (armsteunen in de portieren en sierriempjes op het dashboard). De Wild Black ambiance vervangt de Wild Grey ambiance, met een nieuwe flaminezwarte structuurstof gemengd met een nieuwe grijze lederlookstof en blauwe stiksels. Urban Black combineert een nieuwe zwarte Alcantara met een zwarte lederlook stof. De Metropolitan Black ambiance vervangt de huidige Metropolitan Grey met een nieuwe zwart generfde lederen en grijze lederen effectstof. En tot slot wordt de Hype Black ambiance vernieuwd om de top-of-the-range afwerkingen aan te kleden met een subtiele combinatie van nieuw geperforeerd Paloma leder en Blue Nappa leder.NIEUWE MIDDENCONSOLE

Ten slotte werd de hoge en brede middenconsole gemoderniseerd met een zwarte stoffen bekleding met lederlook en een chromen rand die, voor de automatische versnellingsbakken, voorzien is van een meer ergonomische plaatsing van de bedieningselementen: een e-Toggle-versnellingspook met een chromen afwerking die ideaal onder de hand van de bestuurder geplaatst is, een keuzeschakelaar voor de rijmodus die de Grip Control-functie kan integreren op verbrandingsmotoren en, op herlaadbare hybride motoren, een intuïtieve keuze van de gewenste rijmodus (elektrisch, hybride of sport). Hij heeft ook een groot opbergvak, waarin het hele connectiviteitsgedeelte met twee USB-poorten is ondergebracht. 1. NOG STEEDS EEN REFERENTIE IN TERMEN VAN SERENITEIT AAN BOORD

DE KENMERKENDE ELEMENTEN VAN HET COMFORT AAN BOORD

Als waardige vertegenwoordiger van het comfort dat het DNA van het merk Citroën kenmerkt, behoudt de nieuwe C5 Aircross in zijn segment onderscheidende kenmerken die bijdragen tot een totaalervaring gericht op welzijn en gebruiksgemak.

De Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, exclusief bij Citroën, verbetert de kwaliteit van de filtering van oneffenheden op de weg en biedt de passagiers een reis in absoluut comfort met een echt magisch tapijteffect.

De C5 Aircross is de enige SUV in zijn segment met drie afzonderlijke verschuifbare, verstelbare en neerklapbare achterbanken en biedt een modulariteit die het MPV-segment waardig is. Het bagageruimtevolume is een record in het segment: van 580L tot 720L in de benzineversie en van 460L tot 600L in de herlaadbare hybride versie.

Tenslotte is bijzondere aandacht besteed aan de akoestische behandeling met de mogelijkheid te profiteren van akoestisch gelamineerde voorruiten die het cocooneffect in de auto versterken.

 

PLUG-IN HYBRIDE : ULTIME COMFORTBELEVING

Het aanbod van een Plug-in Hybrid-motor in het hart van het gamma verhoogt het comfort aan boord dankzij de voordelen van rijden in elektrische modus voor dagelijkse ritten tot 55 km, en onbeperkte actieradius voor lange ritten dankzij de benzinemotor.

Hij kan stil en trillingsvrij rijden bij snelheden tot 135 km/u in de elektrische modus en beschikt onmiddellijk over 320 Nm koppel, waardoor hij altijd comfortabel rijdt en op elk moment dynamisch kan versnellen.  In de elektrische modus stoot hij geen CO2 uit en biedt hij de vrijheid om stadsgebieden te betreden die voor auto's met verbrandingsmotor gesloten zijn.

C5 Aircross Plug-in Hybrid-klanten profiteren ook van een reeks diensten om het opladen te vergemakkelijken, met beheer direct in de auto of mogelijk via hun smartphone, en de mogelijkheid om oplaadtijden te programmeren. Snelladen kan in minder dan twee uur op een Wall box.

 

EEN VLOTTE REIS DANKZIJ DE TECHNOLOGIE AAN BOORD

De C5 Aircross biedt een brede waaier aan technologieën van de laatste generatie, ontworpen om het comfort en de veiligheid van zijn inzittenden dagelijks te verbeteren. De bestuurder van de C5 Aircross profiteert van 20 rijhulpsystemen die maatstaven zijn in het segment van compacte SUV's. Een daarvan is Highway Driver Assist, een autonoom rijsysteem van niveau 2, dat Adaptive Cruise Control combineert met een stop & go-functie en Active Lane Departure Warning, en dat een groter gevoel van veiligheid biedt dankzij de constante ondersteuning van de bestuurder.TECHNISCHE KENMERKEN :

Lengte :  4500 mm

Breedte : 1840 mm

Hoogte : 1670 mm (met dakrails)

Wielbasis : 2730 mm

Bodemvrijheid : 230 mm

Diameter van de wielen: 720 mm

Volume koffer (thermische motorisaties) : 580 L tot 720 L, en tot 1630 L met neergeklapte zetels

Volume koffer (Plug-in Hybrid) : van 460 L tot 600 L

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

CITROËN AMI : EEN SUCCES ZONDER GRENZEN

 • Het succes van de Citroën Ami gaat verder dan de landsgrenzen. Hij wordt al verkocht in negen Europese landen en is sinds juni beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Turkije voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 
 • Compact en praktisch, bruikbaar zowel in de stad als op het platteland, particuliere klanten zijn goed voor 84% van de bestellingen. In sommige landen is de mix echter omgekeerd ten gunste van het bedrijfsleven, zoals op de Marokkaanse en de Turkse markt. 
 • Portugal heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen particuliere en zakelijke klanten, die de bestellingen gelijk verdelen. 
 • Met al meer dan 23.000 bestellingen illustreert dit succesverhaal hoe Citroën erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen van de maatschappij op het gebied van micro-mobiliteit voor alle soorten klanten en behoeften.