CITROËN LANCEERT EEN ULTRA GELIMITEERDE SERIE GEBASEERD OP HET MY AMI BUGGY CONCEPT

vrijdag, 17 juni 2022 09:48
CITROËN LANCEERT EEN ULTRA GELIMITEERDE SERIE GEBASEERD OP HET MY AMI BUGGY CONCEPT
  • Van concept naar realiteit. Citroën speelt in op het succes van de in december 2021 gepresenteerde My Ami Buggy concept door een exclusieve editie te onthullen die er rechtstreeks op is geïnspireerd. 
  • Slechts 50 genummerde exemplaren zullen vanaf 21 juni te koop zijn op de speciale online verkoopsite (enkel voor de Franse markt)
  • My Ami Buggy heeft het temperament van een avontuurlijke ontdekker, met zijn kaki carrosseriekleur die wordt geaccentueerd door zuurgeel en stijlelementen die zijn karakter versterken, zoals de fender flares, de voor- en achterbumpers en de speciale gouden wielen.
  • In de geest van het concept zijn de deuren vervangen door metalen buizen en is het dak vervangen door een afneembaar zeil voor een gevoel van totale vrijheid. 
  • De 50 kopers van My Ami Buggy krijgen hem vanaf 8 augustus als VIP thuisbezorgd.

Slechts enkele maanden na de voorstelling van de My Ami Buggy Concept en na de zeer positieve ontvangst door het publiek, lanceert Citroën een ultra-gelimiteerde editie rechtstreeks van het concept. Een serie van slechts 50 exemplaren gaat op 21 juni in de verkoop op citroen.fr/ami#my_ami_buggy. Elke klant zal zijn of haar eigen hyperexclusieve versie kunnen bemachtigen. In het voertuig prijkt een "My Ami Buggy ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION"-badge - individueel genummerd van 1 tot 50 - dat aan de rechterkant van het dashboard is voorzien. Het lijdt geen twijfel dat, nu de zomer nadert, deze zeer exclusieve versie van de Ami in de smaak zal vallen bij liefhebbers van strandvakanties.

"Het publiek reageerde enthousiast toen we de My Ami Buggy Concept presenteerden en veel klanten vroegen ernaar.  Vandaag zijn we blij de geest van dit concept tot leven te kunnen brengen met deze exclusieve My Ami Buggy-serie en opnieuw het potentieel van Ami's personalisatie te illustreren. Zonder deuren en met een dak dat open kan, laat My Ami Buggy de bestuurder en passagier toe om zich vrijer te voelen en ten volle te genieten van het stille rijden in elektrische modus," zegt Laurence Hansen, Directeur Product en Strategie bij Citroën. 

AVONTUURLIJKE SPIRIT

Met elementen afkomstig van de versies My Ami Pop en Vibe belichaamt de speciale editie van de My Ami Buggy de geest van avontuur en het plezier om in alle vrijheid te pronken met je eigen stijl.  

Het eerste wat opvalt is de nieuwe carrosseriekleur. In kaki getint, in perfecte harmonie met de geest van de natuur en passend bij deze Buggy-uitvoering, die uitnodigt tot een ritje in de open lucht. Van de Pop en Vibe versies neemt hij de verstevigingen van de voor- en achterbumper over, de voorpanelen, de lichtlijsten, de fender flares en de rocker panels aan de zijkanten en tenslotte de achterspoiler, die allemaal zijn silhouet verbeteren. In de massa geverfde zwarte beschermende accessoires geven het vertrouwen en versterken het effect van robuustheid. De zwarte uitrusting is een grafisch kenmerk van deze versie en contrasteert met het nieuwe groene kleurenschema.

Bovendien verlevendigen felgele versieringen de carrosserie en geven My Ami Buggy een heldere en vrolijke uitstraling. Op de voorplaat zijn de twee reliëfs verhoogd met verzadigde gele kleefstoffen. Deze kleur is ook terug te vinden op de richtingspijlen die op de wielkasten zijn geplakt. Deze technische elementen, zoals die in de luchtvaart worden gebruikt om de functionaliteit aan te geven, zijn hier louter decoratief.

Om zijn stijl nog meer kracht bij te zetten, heeft My Ami Buggy 14" geperforeerde gouden wielen met een zwarte cabochon die specifiek zijn voor deze versie. De emblematische Citroën chevrons zijn gemodelleerd in het midden van de wielen. Dit type wiel met hoog contrast past perfect bij de carrosseriekleur Khaki.

De voorplaat kan gepersonaliseerd worden, zodat klanten hun My Ami Buggy nog meer eigen kunnen maken. Ze kunnen er elke boodschap op zetten die ze maar willen. En om hem te beschermen is er een Ami hoes, in de kleur kaki van My Ami Buggy.

ZO VRIJ ALS EEN VOGEL

Wat onmiddellijk opvalt is de afwezigheid van deuren en het open dak, om optimaal van de buitenomgeving te kunnen profiteren en de frisse lucht in te ademen. De deuren zijn vervangen door scharnierende metalen buizen. Het cabriodak is voorzien van een grijze motorkap, een verwijzing naar de Mehari of de 2CV. Deze beschermende stof is oprolbaar, heeft een goede dichtheid, is waterdicht en anti-UV behandeld om de bestuurder en zijn passagier te beschermen tegen zonnestraling of slecht weer. De softtop is rondom de dakopening met drukknopen bevestigd. Hij kan worden opgerold en eenvoudig achter de stoelen worden opgeborgen.



EEN LEVENDIGE ATMOSFEER AAN BOORD

Als reactie op de gele exterieuraccenten, is dezelfde kleur gebruikt op verschillende elementen in het interieur van My Ami Buggy. Zij leggen de nadruk op het praktische nut van bepaalde functionele accessoires zoals de opbergbakken, de tashaak en de openingsriemen. 

De stoelen, bekleed met een zwarte gecoate technische stof die wordt geaccentueerd door gele stiksels, nodigen de inzittenden uit om plaats te nemen aan boord. De vloermatten vertonen ook gele details door hun naden en dubbele binnenbies.

Voor alle vrije geesten en liefhebbers van buitenactiviteiten, belooft My Ami Buggy boeiende ritten vol avontuur. Het is perfect voor weekends, vakanties aan zee of in een groene omgeving.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".