CITROËN LANCEERT EEN ULTRA GELIMITEERDE SERIE GEBASEERD OP HET MY AMI BUGGY CONCEPT

vrijdag, 17 juni 2022 09:48
CITROËN LANCEERT EEN ULTRA GELIMITEERDE SERIE GEBASEERD OP HET MY AMI BUGGY CONCEPT
 • Van concept naar realiteit. Citroën speelt in op het succes van de in december 2021 gepresenteerde My Ami Buggy concept door een exclusieve editie te onthullen die er rechtstreeks op is geïnspireerd. 
 • Slechts 50 genummerde exemplaren zullen vanaf 21 juni te koop zijn op de speciale online verkoopsite (enkel voor de Franse markt)
 • My Ami Buggy heeft het temperament van een avontuurlijke ontdekker, met zijn kaki carrosseriekleur die wordt geaccentueerd door zuurgeel en stijlelementen die zijn karakter versterken, zoals de fender flares, de voor- en achterbumpers en de speciale gouden wielen.
 • In de geest van het concept zijn de deuren vervangen door metalen buizen en is het dak vervangen door een afneembaar zeil voor een gevoel van totale vrijheid. 
 • De 50 kopers van My Ami Buggy krijgen hem vanaf 8 augustus als VIP thuisbezorgd.

Slechts enkele maanden na de voorstelling van de My Ami Buggy Concept en na de zeer positieve ontvangst door het publiek, lanceert Citroën een ultra-gelimiteerde editie rechtstreeks van het concept. Een serie van slechts 50 exemplaren gaat op 21 juni in de verkoop op citroen.fr/ami#my_ami_buggy. Elke klant zal zijn of haar eigen hyperexclusieve versie kunnen bemachtigen. In het voertuig prijkt een "My Ami Buggy ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION"-badge - individueel genummerd van 1 tot 50 - dat aan de rechterkant van het dashboard is voorzien. Het lijdt geen twijfel dat, nu de zomer nadert, deze zeer exclusieve versie van de Ami in de smaak zal vallen bij liefhebbers van strandvakanties.

"Het publiek reageerde enthousiast toen we de My Ami Buggy Concept presenteerden en veel klanten vroegen ernaar.  Vandaag zijn we blij de geest van dit concept tot leven te kunnen brengen met deze exclusieve My Ami Buggy-serie en opnieuw het potentieel van Ami's personalisatie te illustreren. Zonder deuren en met een dak dat open kan, laat My Ami Buggy de bestuurder en passagier toe om zich vrijer te voelen en ten volle te genieten van het stille rijden in elektrische modus," zegt Laurence Hansen, Directeur Product en Strategie bij Citroën. 

AVONTUURLIJKE SPIRIT

Met elementen afkomstig van de versies My Ami Pop en Vibe belichaamt de speciale editie van de My Ami Buggy de geest van avontuur en het plezier om in alle vrijheid te pronken met je eigen stijl.  

Het eerste wat opvalt is de nieuwe carrosseriekleur. In kaki getint, in perfecte harmonie met de geest van de natuur en passend bij deze Buggy-uitvoering, die uitnodigt tot een ritje in de open lucht. Van de Pop en Vibe versies neemt hij de verstevigingen van de voor- en achterbumper over, de voorpanelen, de lichtlijsten, de fender flares en de rocker panels aan de zijkanten en tenslotte de achterspoiler, die allemaal zijn silhouet verbeteren. In de massa geverfde zwarte beschermende accessoires geven het vertrouwen en versterken het effect van robuustheid. De zwarte uitrusting is een grafisch kenmerk van deze versie en contrasteert met het nieuwe groene kleurenschema.

Bovendien verlevendigen felgele versieringen de carrosserie en geven My Ami Buggy een heldere en vrolijke uitstraling. Op de voorplaat zijn de twee reliëfs verhoogd met verzadigde gele kleefstoffen. Deze kleur is ook terug te vinden op de richtingspijlen die op de wielkasten zijn geplakt. Deze technische elementen, zoals die in de luchtvaart worden gebruikt om de functionaliteit aan te geven, zijn hier louter decoratief.

Om zijn stijl nog meer kracht bij te zetten, heeft My Ami Buggy 14" geperforeerde gouden wielen met een zwarte cabochon die specifiek zijn voor deze versie. De emblematische Citroën chevrons zijn gemodelleerd in het midden van de wielen. Dit type wiel met hoog contrast past perfect bij de carrosseriekleur Khaki.

De voorplaat kan gepersonaliseerd worden, zodat klanten hun My Ami Buggy nog meer eigen kunnen maken. Ze kunnen er elke boodschap op zetten die ze maar willen. En om hem te beschermen is er een Ami hoes, in de kleur kaki van My Ami Buggy.

ZO VRIJ ALS EEN VOGEL

Wat onmiddellijk opvalt is de afwezigheid van deuren en het open dak, om optimaal van de buitenomgeving te kunnen profiteren en de frisse lucht in te ademen. De deuren zijn vervangen door scharnierende metalen buizen. Het cabriodak is voorzien van een grijze motorkap, een verwijzing naar de Mehari of de 2CV. Deze beschermende stof is oprolbaar, heeft een goede dichtheid, is waterdicht en anti-UV behandeld om de bestuurder en zijn passagier te beschermen tegen zonnestraling of slecht weer. De softtop is rondom de dakopening met drukknopen bevestigd. Hij kan worden opgerold en eenvoudig achter de stoelen worden opgeborgen.EEN LEVENDIGE ATMOSFEER AAN BOORD

Als reactie op de gele exterieuraccenten, is dezelfde kleur gebruikt op verschillende elementen in het interieur van My Ami Buggy. Zij leggen de nadruk op het praktische nut van bepaalde functionele accessoires zoals de opbergbakken, de tashaak en de openingsriemen. 

De stoelen, bekleed met een zwarte gecoate technische stof die wordt geaccentueerd door gele stiksels, nodigen de inzittenden uit om plaats te nemen aan boord. De vloermatten vertonen ook gele details door hun naden en dubbele binnenbies.

Voor alle vrije geesten en liefhebbers van buitenactiviteiten, belooft My Ami Buggy boeiende ritten vol avontuur. Het is perfect voor weekends, vakanties aan zee of in een groene omgeving.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

CITROËN AMI : EEN SUCCES ZONDER GRENZEN

 • Het succes van de Citroën Ami gaat verder dan de landsgrenzen. Hij wordt al verkocht in negen Europese landen en is sinds juni beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Turkije voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 
 • Compact en praktisch, bruikbaar zowel in de stad als op het platteland, particuliere klanten zijn goed voor 84% van de bestellingen. In sommige landen is de mix echter omgekeerd ten gunste van het bedrijfsleven, zoals op de Marokkaanse en de Turkse markt. 
 • Portugal heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen particuliere en zakelijke klanten, die de bestellingen gelijk verdelen. 
 • Met al meer dan 23.000 bestellingen illustreert dit succesverhaal hoe Citroën erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen van de maatschappij op het gebied van micro-mobiliteit voor alle soorten klanten en behoeften.