LIMITED EDITION MY AMI BUGGY: ALLE 50 EXEMPLAREN VERKOCHT IN MINDER DAN 18 MINUTEN

zaterdag, 25 juni 2022 09:23
LIMITED EDITION MY AMI BUGGY: ALLE 50 EXEMPLAREN VERKOCHT IN MINDER DAN 18 MINUTEN

Slechts 50 exemplaren van My Ami Buggy (bestemd voor de Franse markt) zijn op dinsdag 21 juni om 12u00 in de verkoop gegaan. In 17 minuten en 28 seconden waren ze allemaal uitverkocht.

Citroën Ami wordt gekenmerkt door zijn volledig digitale marketingmethode: van productontdekking en bestelling tot betaling en leveringsplanning, alles gebeurt gewoon op de online verkoopsite www.citroën.fr/ami. De snelste klant was in staat om het volledige aankoopproces om zijn My Ami Buggy te bemachtigen in slechts 2 minuten en 53 seconden af te ronden. De klanten ontvangen één van de 50 genummerde en gepersonaliseerde exemplaren op hun naam, die in de tweede helft van augustus op de locatie van hun keuze zullen worden afgeleverd.

Het enthousiasme voor het avontuurlijke karakter van het in december 2021 gepresenteerde concept heeft Citroën ertoe aangezet een zeer beperkte serie te produceren om tegemoet te komen aan de zeer grote vraag van het publiek. Bijna 1.800 mensen hebben te kennen gegeven dat zij deze nieuwe exclusieve versie van de Ami willen kopen.

My Ami Buggy, met zijn avontuurlijke look, belichaamt de vrijheid van beweging en de geest van vakantie met zijn cabine open naar buiten. Weg zijn de deuren, die zijn vervangen door metalen buisdeuren. Ook het dak is verdwenen ten gunste van een afneembaar zeil om optimaal van de buitenlucht te kunnen genieten. 

 

Zijn avontuurlijke stijl is overduidelijk met zijn nieuwe kaki-carrosserie, spatbordverbreders, voor- en achterfasco's en goudkleurige wielen. Het is ook moeilijk om de gele accessoires te weerstaan, die zorgen voor een vitaminerijk pakket.

 

Ami wordt in 9 landen op de markt gebracht en heeft in Europa al meer dan 21.000 klanten aangetrokken sinds de commerciële lancering in april 2020. Het duizelingwekkende succes van deze beperkte serie van 50 My Ami Buggy is een sterk signaal van de belangstelling van het publiek voor exclusieve versies van dit kleine mobiliteitsobject.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".