Citroën wil Polestar-logo verbieden in heel Europa

zondag, 03 juli 2022 17:10
Citroën wil Polestar-logo verbieden in heel Europa

Mag Polestar binnenkort geen wagens meer verkopen in Europa omdat het logo te sterk gelijkt op de dubbele chevrons van Citroën? De beslissing valt in september 2022.

Eind 2020 werd Polestar verboden in Frankrijk. En dat was de schuld van Citroën. De Stellantis-groep trok naar de rechtbank met de beschuldiging van plagiaat: het logo van Polestar zou een kopie zijn van de dubbele chevrons die Citroën op zijn wagens kleeft. Ze zijn anders gepositioneerd, maar van vormgeving wel zowat identiek.

En de Franse rechtbank gaf hen gelijk. Volgens de rechter schond de door Polestar gebruikte badge de reputatie van zowel Citroën als DS. De Chinese constructeur met wat Volvo-dna moest Stellantis een schadevergoeding van 150.000 euro betalen en mocht er geen wagens meer verkopen.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
citroen polestar

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.

Polestar doorbreekt klimaatmythes in de aanloop naar COP28

GOTHENBURG, ZWEDEN - 23 november 2023. Polestar heeft recent de Polestar Truth Bot geïntroduceerd op X, voorheen bekend als Twitter. Deze speciale bot is ontworpen om de meest gangbare onwaarheden met betrekking tot klimaatverandering in de auto-industrie te ontkrachten.