Citroën wil Polestar-logo verbieden in heel Europa

zondag, 03 juli 2022 17:10
Citroën wil Polestar-logo verbieden in heel Europa

Mag Polestar binnenkort geen wagens meer verkopen in Europa omdat het logo te sterk gelijkt op de dubbele chevrons van Citroën? De beslissing valt in september 2022.

Eind 2020 werd Polestar verboden in Frankrijk. En dat was de schuld van Citroën. De Stellantis-groep trok naar de rechtbank met de beschuldiging van plagiaat: het logo van Polestar zou een kopie zijn van de dubbele chevrons die Citroën op zijn wagens kleeft. Ze zijn anders gepositioneerd, maar van vormgeving wel zowat identiek.

En de Franse rechtbank gaf hen gelijk. Volgens de rechter schond de door Polestar gebruikte badge de reputatie van zowel Citroën als DS. De Chinese constructeur met wat Volvo-dna moest Stellantis een schadevergoeding van 150.000 euro betalen en mocht er geen wagens meer verkopen.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
citroen polestar

Gerelateerde items (op tag)

« MY AMI PLAY » : EEN SLIMME INNOVATIE OM DE CONNECTIVITEIT AAN BOORD VAN AMI TE VEREENVOUDIGEN

  • Citroën vereenvoudigt het leven aan boord met de introductie van "My Ami Play", een innovatieve tool die vanaf nu beschikbaar is via de applicatie My Citroën. Het bestaat uit een nieuw menu met nuttige en essentiële functies, eenvoudig en intuïtief te gebruiken, speciaal gewijd aan de smartphone en een slimme bedieningsknop, "Citroën Switch" genaamd, die zowel vanaf de linker- als de rechterkant van het stuur kan worden geactiveerd.
  • De door Ami ingevoerde "My Ami Play" toont op één pagina verschillende functies die klanten gewoonlijk op hun smartphone gebruiken, zoals navigatie, muziek, radio en telefoongesprekken. De Citroën Switch, die via Bluetooth met de smartphone is verbonden, biedt rechtstreeks toegang tot deze functies zonder de blik van de weg te halen, en kan vervolgens worden bediend met een aanraking of via spraakherkenning.
  • Deze tool optimaliseert de connectiviteitservaring aan boord voor nog meer praktisch nut, ergonomie, veiligheid en welzijn. Deze slimme oplossing, die kan worden geüpgraded naarmate de smartphone wordt geüpdatet, past perfect in de geest van de Ami en is standaard op de meeste versies (behalve de Ami Ami en My Ami Cargo). Hij is vanaf 6 september ook verkrijgbaar als accessoire op misterauto.be of kan worden besteld bij het deelnemende Citroën-netwerk.

CITROËN MY AMI TONIC : NIEUWE PITTIGE EN ENERGIEKE VERSIE VAN AMI

  • De nieuwe Citroën My Ami Tonic is gehuld in energieke kleuren, met een combinatie van kaki en citroengeel die hem een vitaminerijke en stimulerende persoonlijkheid geeft.
  • Ami blijft de personalisatiekaart spelen door deze gloednieuwe versie vol pit en levenslust voor te stellen die aan de top van het gamma wordt geplaatst, met een groot aantal van de accessoires die beschikbaar zijn op andere versies en met kleurrijke decoratieve elementen die hem zeer expressief maken.
  • My Ami Tonic vervolledigt het Ami-gamma, dat al meer dan 23.500 klanten heeft. Hij is vanaf vandaag te bestellen op de  citroen.be/ami website.

CITROËN AMI : al meer dan 500 exemplaren verkocht dit jaar!

  • De Citroën Ami heeft in België niet minder dan 500 exemplaren verkocht, met een marktaandeel van bijna 50% in het segment van de quadricycles. Het is de best verkochte quadricycle in het België met 279 geregistreerde eenheden dit jaar, goed voor een marktaandeel van 49%!
  • De Citroën Ami is toegankelijk, elektrisch, ultracompact en wendbaar. Hij beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit en vervolledigt het ruime aanbod elektrische voertuigen van het merk, zowel voor privé- als voor professioneel gebruik.

Polestar gaat O2 in productie nemen

De kogel is door de kerk. Het gamma van Polesta krijgt een elektrische roadster. De 6 wordt rechtstreeks afgeleid van het O₂-concept en deelt zijn technische basis met de 5.