Officieel: Citroën C4 X - enkel als elektrische ë-C4 X naar België

zondag, 03 juli 2022 17:12
Officieel: Citroën C4 X - enkel als elektrische ë-C4 X naar België

Citroën heeft de gewoonte om buiten de lijntjes te kleuren als het op stijl aankomt, maar hield zich tot dusver aan de klassieke marktsegmenten. De nieuwe C4 X laat zich daarentegen niet zomaar in een hokje duwen.

De C4 X is Citroëns visie op een meer sexy C4... volgens de codes die vandaag van kracht zijn. Het resultaat? Een C4 met een geprononceerde achtersteven en een rank fastbackdak, een stijl die hij deelt met de al even nieuwe Peugeot 408. Met zijn uiterlijk van een vierdeurscoupé vervaagt de Citroën C4 X de grenzen en claimt hij de voorloper te zijn van een nieuw automobielgenre. Het is een cross-over met een minder SUV-achtig uiterlijk.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

« MY AMI PLAY » : EEN SLIMME INNOVATIE OM DE CONNECTIVITEIT AAN BOORD VAN AMI TE VEREENVOUDIGEN

 • Citroën vereenvoudigt het leven aan boord met de introductie van "My Ami Play", een innovatieve tool die vanaf nu beschikbaar is via de applicatie My Citroën. Het bestaat uit een nieuw menu met nuttige en essentiële functies, eenvoudig en intuïtief te gebruiken, speciaal gewijd aan de smartphone en een slimme bedieningsknop, "Citroën Switch" genaamd, die zowel vanaf de linker- als de rechterkant van het stuur kan worden geactiveerd.
 • De door Ami ingevoerde "My Ami Play" toont op één pagina verschillende functies die klanten gewoonlijk op hun smartphone gebruiken, zoals navigatie, muziek, radio en telefoongesprekken. De Citroën Switch, die via Bluetooth met de smartphone is verbonden, biedt rechtstreeks toegang tot deze functies zonder de blik van de weg te halen, en kan vervolgens worden bediend met een aanraking of via spraakherkenning.
 • Deze tool optimaliseert de connectiviteitservaring aan boord voor nog meer praktisch nut, ergonomie, veiligheid en welzijn. Deze slimme oplossing, die kan worden geüpgraded naarmate de smartphone wordt geüpdatet, past perfect in de geest van de Ami en is standaard op de meeste versies (behalve de Ami Ami en My Ami Cargo). Hij is vanaf 6 september ook verkrijgbaar als accessoire op misterauto.be of kan worden besteld bij het deelnemende Citroën-netwerk.

CITROËN MY AMI TONIC : NIEUWE PITTIGE EN ENERGIEKE VERSIE VAN AMI

 • De nieuwe Citroën My Ami Tonic is gehuld in energieke kleuren, met een combinatie van kaki en citroengeel die hem een vitaminerijke en stimulerende persoonlijkheid geeft.
 • Ami blijft de personalisatiekaart spelen door deze gloednieuwe versie vol pit en levenslust voor te stellen die aan de top van het gamma wordt geplaatst, met een groot aantal van de accessoires die beschikbaar zijn op andere versies en met kleurrijke decoratieve elementen die hem zeer expressief maken.
 • My Ami Tonic vervolledigt het Ami-gamma, dat al meer dan 23.500 klanten heeft. Hij is vanaf vandaag te bestellen op de  citroen.be/ami website.

CITROËN AMI : al meer dan 500 exemplaren verkocht dit jaar!

 • De Citroën Ami heeft in België niet minder dan 500 exemplaren verkocht, met een marktaandeel van bijna 50% in het segment van de quadricycles. Het is de best verkochte quadricycle in het België met 279 geregistreerde eenheden dit jaar, goed voor een marktaandeel van 49%!
 • De Citroën Ami is toegankelijk, elektrisch, ultracompact en wendbaar. Hij beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit en vervolledigt het ruime aanbod elektrische voertuigen van het merk, zowel voor privé- als voor professioneel gebruik.

C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.