C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

dinsdag, 19 juli 2022 17:27
C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION
 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

ULTIEM COMFORT MET DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

Dankzij sensoren die de weg en zijn onregelmatigheden in enkele milliseconden ontcijferen, wordt de informatie doorgegeven aan een computer die op elk moment de juiste instellingen bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden.

Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over vier verticale positiesensoren en drie wielsnelheidssensoren om de lichaamsbewegingen en het rijritme te analyseren: longitudinale en laterale versnelling, yaw rate (rotatie van het voertuig rond zijn verticale as), stuurwielhoek en -snelheid, stand van het gaspedaal, remdruk of voertuigbelasting. Al deze informatie stelt de computer in staat voortdurend op de ophangingen te reageren.

Op die manier versterkt het ophangingscontrolesysteem de doeltreffendheid van de Progressive Hydraulic Stops® door de ophanging tijdens de rijfase nog meer te ontspannen, zodat ze op de rechte stukken over de weg kan vliegen, en tegelijk een doeltreffende ondersteuning van de carrosserie bij zware belasting te garanderen, wat het gevoel van veiligheid aan boord nog versterkt.

 

"Voor de ontwikkeling van de C5 X moesten we voldoen aan zeer veeleisende specificaties: nog verder gaan in de onderscheidende zachtheid van de Citroën-ophanging, en tegelijk een zeer hoog niveau van carrosserie-ondersteuning bieden. We hebben vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze unieke service om het ultieme comfort te bereiken dat wordt geboden door de actieve ophanging Citroën Advanced Comfort®," zegt Denis Mineret, Verantwoordelijke ‘Développement Liaisons au Sol C5 X’.4 RIJMODI DIE BIJ UW STEMMING PASSEN

De C5 X Plug-In Hybrid biedt 4 rijmodi, die met de keuzeknop op de middenconsole kunnen worden aangepast aan het soort weg dat wordt afgelegd en het comfort dat de bestuurder en de passagiers wensen.

 

 • In "Electric"-modus is de aandrijving uiteraard volledig elektrisch, met de Citroën Advanced Comfort® Active-vering ingesteld op de Normal-modus.
 • De "Hybride" modus wisselt af tussen elektrische aandrijving en een combinatie van elektrisch en thermisch vermogen. De actieve ophanging blijft in de normale modus.
 • In “Comfort”-modus werkt de aandrijflijn zoals in de Hybrid-modus, maar wordt de actieve ophanging in de Comfort-modus gezet voor een verbeterd tapijteffect.
 • De ophangingsmodi Normal en Comfort zijn onder de 50 km/u vergelijkbaar om de beste flexibiliteit bij lage frequenties te garanderen. Boven 50 km/u worden de modi gedifferentieerd om de beste soepelheid te garanderen in de Comfort-modus en de beste synthese tussen comfort en lichaamsondersteuning afhankelijk van de snelheid in de Normale modus.
 • In “Sport” modus, ten slotte, draait de verbrandingsmotor altijd en wordt hij ondersteund door de elektrische motor voor een maximale dynamiek. Tegelijkertijd worden de besturing, het gaspedaal en de automatische versnellingsbak dynamischer. De actieve ophanging schakelt ook over naar een stevigere Sport-stand om het rijplezier te verhogen.

 

HET ONDERSCHEIDENDE COMFORT VAN DE GROTE REISBERLINES VAN CITROËN

 

De thermische versie van de C5 X is standaard uitgerust met de Advanced Comfort-ophanging van Citroën, met Progressive Hydraulic Stops®, die de voor het merk kenmerkende zachtheid biedt en alle verkeersdrempels, kuilen en andere oneffenheden in de weg lichtjes opneemt.

De ophanging werkt in twee fasen, afhankelijk van de spanningen:

 

 • Bij lichte compressie en rebound controleren de veer en de demper de verticale bewegingen zonder de hydraulische aanslagen te hoeven gebruiken. Maar de aanwezigheid van deze stopplaatsen heeft de ingenieurs in staat gesteld het voertuig een grotere bewegingsvrijheid te geven, waardoor een "vliegend tapijt"-effect ontstaat.
 • Bij hoge compressie en rebound werken de veer en de demper samen met de hydraulische compressie- of reboundaanslag, die de beweging geleidelijk afremt, zodat plotselinge stops aan het eind van de slag worden vermeden. In tegenstelling tot een conventionele mechanische aanslag, die energie absorbeert maar een deel ervan weer afgeeft, absorbeert de hydraulische aanslag deze energie en voert ze af. Er is dus geen sprake van een terugslagverschijnsel.

 

EEN EXTRA STAP IN HET CITROËN ADVANCED COMFORT® PROGRAMMA

Al een eeuw lang is het begrip comfort nauw verbonden met Citroën. Hoewel het in één woord kan worden samengevat, is comfort in feite meervoudig. Demping, carrosserie-ondersteuning, akoestiek, zitplaatsen, helderheid, bewoonbaarheid, ergonomie, modulariteit, diensten... vele parameters bepalen mee het welzijn en de gemoedsrust die de passagiers ervaren bij het gebruik en onderhoud van hun voertuig. 

Om zijn klanten al deze dimensies van comfort te bieden, lanceerde Citroën in 2016 het programma "Citroën Advanced Comfort®", waarvan de Progressive Hydraulic Stops®-vering een van de pijlers is. Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension gaat Citroën een stapje verder en biedt het de klanten van de C5 X Plug-In Hybrid het ultieme reiscomfort.

 

YouTube : https://youtu.be/F6PNMSxltE8 

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

« MY AMI PLAY » : EEN SLIMME INNOVATIE OM DE CONNECTIVITEIT AAN BOORD VAN AMI TE VEREENVOUDIGEN

 • Citroën vereenvoudigt het leven aan boord met de introductie van "My Ami Play", een innovatieve tool die vanaf nu beschikbaar is via de applicatie My Citroën. Het bestaat uit een nieuw menu met nuttige en essentiële functies, eenvoudig en intuïtief te gebruiken, speciaal gewijd aan de smartphone en een slimme bedieningsknop, "Citroën Switch" genaamd, die zowel vanaf de linker- als de rechterkant van het stuur kan worden geactiveerd.
 • De door Ami ingevoerde "My Ami Play" toont op één pagina verschillende functies die klanten gewoonlijk op hun smartphone gebruiken, zoals navigatie, muziek, radio en telefoongesprekken. De Citroën Switch, die via Bluetooth met de smartphone is verbonden, biedt rechtstreeks toegang tot deze functies zonder de blik van de weg te halen, en kan vervolgens worden bediend met een aanraking of via spraakherkenning.
 • Deze tool optimaliseert de connectiviteitservaring aan boord voor nog meer praktisch nut, ergonomie, veiligheid en welzijn. Deze slimme oplossing, die kan worden geüpgraded naarmate de smartphone wordt geüpdatet, past perfect in de geest van de Ami en is standaard op de meeste versies (behalve de Ami Ami en My Ami Cargo). Hij is vanaf 6 september ook verkrijgbaar als accessoire op misterauto.be of kan worden besteld bij het deelnemende Citroën-netwerk.

CITROËN MY AMI TONIC : NIEUWE PITTIGE EN ENERGIEKE VERSIE VAN AMI

 • De nieuwe Citroën My Ami Tonic is gehuld in energieke kleuren, met een combinatie van kaki en citroengeel die hem een vitaminerijke en stimulerende persoonlijkheid geeft.
 • Ami blijft de personalisatiekaart spelen door deze gloednieuwe versie vol pit en levenslust voor te stellen die aan de top van het gamma wordt geplaatst, met een groot aantal van de accessoires die beschikbaar zijn op andere versies en met kleurrijke decoratieve elementen die hem zeer expressief maken.
 • My Ami Tonic vervolledigt het Ami-gamma, dat al meer dan 23.500 klanten heeft. Hij is vanaf vandaag te bestellen op de  citroen.be/ami website.

CITROËN AMI : al meer dan 500 exemplaren verkocht dit jaar!

 • De Citroën Ami heeft in België niet minder dan 500 exemplaren verkocht, met een marktaandeel van bijna 50% in het segment van de quadricycles. Het is de best verkochte quadricycle in het België met 279 geregistreerde eenheden dit jaar, goed voor een marktaandeel van 49%!
 • De Citroën Ami is toegankelijk, elektrisch, ultracompact en wendbaar. Hij beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit en vervolledigt het ruime aanbod elektrische voertuigen van het merk, zowel voor privé- als voor professioneel gebruik.

CITROËN AMI : EEN SUCCES ZONDER GRENZEN

 • Het succes van de Citroën Ami gaat verder dan de landsgrenzen. Hij wordt al verkocht in negen Europese landen en is sinds juni beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Turkije voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 
 • Compact en praktisch, bruikbaar zowel in de stad als op het platteland, particuliere klanten zijn goed voor 84% van de bestellingen. In sommige landen is de mix echter omgekeerd ten gunste van het bedrijfsleven, zoals op de Marokkaanse en de Turkse markt. 
 • Portugal heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen particuliere en zakelijke klanten, die de bestellingen gelijk verdelen. 
 • Met al meer dan 23.000 bestellingen illustreert dit succesverhaal hoe Citroën erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen van de maatschappij op het gebied van micro-mobiliteit voor alle soorten klanten en behoeften.