C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

dinsdag, 19 juli 2022 17:27
C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION
  • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
  • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
  • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
  • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

ULTIEM COMFORT MET DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

Dankzij sensoren die de weg en zijn onregelmatigheden in enkele milliseconden ontcijferen, wordt de informatie doorgegeven aan een computer die op elk moment de juiste instellingen bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden.

Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over vier verticale positiesensoren en drie wielsnelheidssensoren om de lichaamsbewegingen en het rijritme te analyseren: longitudinale en laterale versnelling, yaw rate (rotatie van het voertuig rond zijn verticale as), stuurwielhoek en -snelheid, stand van het gaspedaal, remdruk of voertuigbelasting. Al deze informatie stelt de computer in staat voortdurend op de ophangingen te reageren.

Op die manier versterkt het ophangingscontrolesysteem de doeltreffendheid van de Progressive Hydraulic Stops® door de ophanging tijdens de rijfase nog meer te ontspannen, zodat ze op de rechte stukken over de weg kan vliegen, en tegelijk een doeltreffende ondersteuning van de carrosserie bij zware belasting te garanderen, wat het gevoel van veiligheid aan boord nog versterkt.

 

"Voor de ontwikkeling van de C5 X moesten we voldoen aan zeer veeleisende specificaties: nog verder gaan in de onderscheidende zachtheid van de Citroën-ophanging, en tegelijk een zeer hoog niveau van carrosserie-ondersteuning bieden. We hebben vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze unieke service om het ultieme comfort te bereiken dat wordt geboden door de actieve ophanging Citroën Advanced Comfort®," zegt Denis Mineret, Verantwoordelijke ‘Développement Liaisons au Sol C5 X’.



4 RIJMODI DIE BIJ UW STEMMING PASSEN

De C5 X Plug-In Hybrid biedt 4 rijmodi, die met de keuzeknop op de middenconsole kunnen worden aangepast aan het soort weg dat wordt afgelegd en het comfort dat de bestuurder en de passagiers wensen.

 

  • In "Electric"-modus is de aandrijving uiteraard volledig elektrisch, met de Citroën Advanced Comfort® Active-vering ingesteld op de Normal-modus.
  • De "Hybride" modus wisselt af tussen elektrische aandrijving en een combinatie van elektrisch en thermisch vermogen. De actieve ophanging blijft in de normale modus.
  • In “Comfort”-modus werkt de aandrijflijn zoals in de Hybrid-modus, maar wordt de actieve ophanging in de Comfort-modus gezet voor een verbeterd tapijteffect.
  • De ophangingsmodi Normal en Comfort zijn onder de 50 km/u vergelijkbaar om de beste flexibiliteit bij lage frequenties te garanderen. Boven 50 km/u worden de modi gedifferentieerd om de beste soepelheid te garanderen in de Comfort-modus en de beste synthese tussen comfort en lichaamsondersteuning afhankelijk van de snelheid in de Normale modus.
  • In “Sport” modus, ten slotte, draait de verbrandingsmotor altijd en wordt hij ondersteund door de elektrische motor voor een maximale dynamiek. Tegelijkertijd worden de besturing, het gaspedaal en de automatische versnellingsbak dynamischer. De actieve ophanging schakelt ook over naar een stevigere Sport-stand om het rijplezier te verhogen.

 

HET ONDERSCHEIDENDE COMFORT VAN DE GROTE REISBERLINES VAN CITROËN

 

De thermische versie van de C5 X is standaard uitgerust met de Advanced Comfort-ophanging van Citroën, met Progressive Hydraulic Stops®, die de voor het merk kenmerkende zachtheid biedt en alle verkeersdrempels, kuilen en andere oneffenheden in de weg lichtjes opneemt.

De ophanging werkt in twee fasen, afhankelijk van de spanningen:

 

  • Bij lichte compressie en rebound controleren de veer en de demper de verticale bewegingen zonder de hydraulische aanslagen te hoeven gebruiken. Maar de aanwezigheid van deze stopplaatsen heeft de ingenieurs in staat gesteld het voertuig een grotere bewegingsvrijheid te geven, waardoor een "vliegend tapijt"-effect ontstaat.
  • Bij hoge compressie en rebound werken de veer en de demper samen met de hydraulische compressie- of reboundaanslag, die de beweging geleidelijk afremt, zodat plotselinge stops aan het eind van de slag worden vermeden. In tegenstelling tot een conventionele mechanische aanslag, die energie absorbeert maar een deel ervan weer afgeeft, absorbeert de hydraulische aanslag deze energie en voert ze af. Er is dus geen sprake van een terugslagverschijnsel.

 

EEN EXTRA STAP IN HET CITROËN ADVANCED COMFORT® PROGRAMMA

Al een eeuw lang is het begrip comfort nauw verbonden met Citroën. Hoewel het in één woord kan worden samengevat, is comfort in feite meervoudig. Demping, carrosserie-ondersteuning, akoestiek, zitplaatsen, helderheid, bewoonbaarheid, ergonomie, modulariteit, diensten... vele parameters bepalen mee het welzijn en de gemoedsrust die de passagiers ervaren bij het gebruik en onderhoud van hun voertuig. 

Om zijn klanten al deze dimensies van comfort te bieden, lanceerde Citroën in 2016 het programma "Citroën Advanced Comfort®", waarvan de Progressive Hydraulic Stops®-vering een van de pijlers is. Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension gaat Citroën een stapje verder en biedt het de klanten van de C5 X Plug-In Hybrid het ultieme reiscomfort.

 

YouTube : https://youtu.be/F6PNMSxltE8 

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".